Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στη Γροιλανδία

Οι παραδόσεις των Χριστουγέννων της Γροιλανδίας είναι μοναδικές, δεδομένου ότι τα χριστουγεννιάτικα δέντρα πρέπει να εισαχθούν επειδή είναι πολύ κρύο στη Γροιλανδία γι 'αυτούς!

Στη Γροιλανδία, τα τοπικά χριστουγεννιάτικα έθιμα είναι παρόμοια με εκείνα του Βασιλείου της Δανίας λόγω της πολιτικής τους σχέσης. Τα δέντρα είναι διακοσμημένα και διακοσμημένα με κεριά, χαρτί καρδιά, λουλούδια χαρτί και περισσότερα δέντρα Chuck, αλλά και Γροιλανδία και δανική σημαίες και με λίγες εκπλήξεις.

Τα δώρα τοποθετούνται κάτω από το δέντρο.

Παραδόσεις τροφίμων

Οι Γροιλανδοί έχουν μια ειδική διατροφή, φυσικά, για αυτή την ειδική γιορτή. Στο εορταστικό τραπέζι έρχονται σφραγίδα και κρέας φαλαινών καθώς και το κρέας των ταράνδων. Προσφέρονται ειδικές λιχουδιές όπως το "mattak" (φάλαινα) και το "kiviak" (ένα πιάτο κρέατος, λίπους, αίματος, βοτάνων και μούρων, το οποίο είναι τυλιγμένο στο Robbenbalg και διατηρείται με κατάψυξη) καθώς και χάλιμπατ και καπνιστό σολομό.

Η Εποχή των Χριστουγέννων

Ένα τυπικό, παραδοσιακό Γροιλανδικό Χριστούγεννα ξεκινά την τέταρτη Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα (την πρώτη ημέρα της Advent). Στη Γροιλανδία, αυτή η σημαντική ημέρα γιορτάζεται σε εκκλησίες και σπίτια. Οι ντόπιοι μπορούν να φορούν το λευκό άνορακ που είναι τυπικό για εορταστικές ημερομηνίες, άλλοι μπορεί να είναι στην παραδοσιακή φορεσιά της Γροιλανδίας.

Τις εβδομάδες που φτάνουν μέχρι τα Χριστούγεννα στη Γροιλανδία, χρωματίζονται πολύχρωμα διακοσμητικά και φωτίζονται Χριστουγεννιάτικα αστέρια κρέμονται σε πολλά παράθυρα.

Κάθε χωριό της Γροιλανδίας δημιουργεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που φωτίζεται σε ένα λόφο, οπότε όλοι μπορούν να το δουν - και όποιος μπορεί να αντέξει να έχει δέντρο που αποστέλλεται από τη Δανία, το διακοσμεί στο σπίτι στις 23 Δεκεμβρίου.

Οι τυπικές διακοσμήσεις δέντρων περιλαμβάνουν κεριά, στολίδια και χειροποίητα αντικείμενα.

Τα παιδιά πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι σε μια παραδοσιακή γαλλική κοστούμι, τραγουδώντας τα κάλαντά τους και είναι, τελικά, μια πραγματικά μαγευτική εμπειρία. Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι δεν υπάρχει φως της ημέρας στη Γροιλανδία τον Δεκέμβριο και θα καταλάβετε γιατί η γοητεία της εορταστικής περιόδου με όλα τα κεριά και τις διακοσμήσεις της φαίνεται να είναι ακόμα πιο ξεχωριστή εδώ στη Γροιλανδία.

Παρόλο που μπορεί να είναι πολύ κρύο, είναι πολύ θερμότητα για την καρδιά, καθώς και οι φουσκάλες είναι εγγυημένες.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, υπάρχει μια δημοφιλής εκκλησιαστική υπηρεσία στην οποία παρευρίσκονται πολλοί στο γαλλικό φόρεμα ή στο λευκό άνορακ. Μετά από αυτό, ένα σημαντικό κομμάτι των Χριστουγέννων στη Γροιλανδία είναι ο καφές και τα κέικ, μαζί με το κοκιάκι (φάλαινα) και το κιβιάκ.

Τα πακέτα συχνά περιλαμβάνουν παραδοσιακά μοντέλα έλκηθρα για παιδιά ή τοπικά βιοτεχνικά ρούχα.

Η Γροιλανδία απογοητεύεται στα τέλη Δεκεμβρίου και περιμένει το νέο έτος. Οι ντόπιοι το γιορτάζουν δύο φορές! Υπάρχει το Δανέζικο Νέο Έτος στις 8 μ.μ. της Γροιλανδίας και στη συνέχεια το πραγματικό Γροιλανδικό Νέο Έτος γιορτάζεται στις τοπικές ώρες τα μεσάνυχτα. Είναι ένα όμορφο θέαμα όταν πιάσετε τα βόρεια φώτα ταυτόχρονα!