Μαριχουάνα στη Δανία

Είναι "ζιζάνια" νόμιμη στη Δανία;

Όχι, η μαριχουάνα στη χώρα της Δανίας είναι παράνομη. Ενώ πολλοί Δανοί είναι πρόθυμοι να ανεχτούν τη χρήση τους, οι δραστηριότητες που σχετίζονται με ζιζάνια, όπως η καλλιέργεια, το κάπνισμα, η κατοχή ή η πώληση κάνναβης, τιμωρούνται από το νόμο.

Σύμφωνα με το νόμο περί ουσιών του Euphoriants Substances, η εισαγωγή, εξαγωγή, πώληση, αγορά, παράδοση, παραλαβή, παραγωγή, μεταποίηση και κατοχή "μαριχουάνας χαρακτηρίζονται ως ποινικά αδικήματα.

Όπως ορίζεται στον δανικό ποινικό κώδικα, άρθρο 191, η επιβολή προστίμου ή το ανώτατο όριο των δύο ετών είναι εκτελεστή.

Για το πρώτο αδίκημα κατοχής, το πρόστιμο είναι η τυπική επίπληξη. Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να επιτρέψει μια προειδοποίηση για έως και 10 γραμμάρια κατακερματισμού ή 50 γραμμάρια μαριχουάνας. Οι προειδοποιήσεις εκδίδονται μόνο σε περιπτώσεις προσωπικής κατοχής και χρησιμοποιούνται μόνο σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της καταδίκης, ένας εισαγγελέας θα εξετάσει εάν η κάνναβη προοριζόταν για προσωπική χρήση ή όχι. Πιο σκληρές ποινές μπορεί να επιβληθούν εάν ένα άτομο έχει υπερβολική ποσότητα μαριχουάνας, περίπου 10 κιλά και είναι αποφασισμένο ότι προοριζόταν για διανομή και μεγάλο κέρδος. Ανακάλυψα ότι μια ποινή μπορεί να παραταθεί μέχρι δέκα χρόνια ή μέχρι δεκαέξι χρόνια στη φυλακή για πιο σοβαρές παραβιάσεις.

Ταξιδεύοντας στη Δανία με Weed

Όταν ταξιδεύετε στη Δανία , είναι προς το συμφέρον του ταξιδιώτη να αποφύγει την κατοχή, τη χρήση ή την απόπειρα μαριχουάνας να το φέρει στη χώρα.

Οι αξιωματικοί στα δανικά τελωνεία δεν θα είναι ευχαριστημένοι. Ως επισκέπτης στη Δανία, οποιοσδήποτε ταξιδιώτης που φέρνει μαριχουάνα στη χώρα θα υπόκειται στη δανική νομοθεσία σχετικά με την παράνομη εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών. Επίσης, ανάλογα με την ποσότητα, ένα άτομο μπορεί να υπόκειται σε απέλαση.

Ενώ είναι νόμιμες σε αρκετές πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ιατρική μαριχουάνα, με άλλες μορφές εκτός από αυτές που αναφέρονται παρακάτω, παραμένει παράνομη στη Δανία.

Επιπλέον, η κατοχή και η χρήση ενώ βρίσκεστε στη χώρα τιμωρείται με το δανικό δίκαιο όπως περιγράφεται παραπάνω.

Πού μπορείτε να καπνίζετε Weed

Πηγαίνετε στην περιοχή χίππι της Κοπεγχάγης, Christiania. Στην οδό Pusher, τον κεντρικό δρόμο της Christiania , μπορείτε να πάρετε σχεδόν τίποτα εδώ - γλάστρα, skunk, hash, πετρελαιοκηλίδες, προ-έλασης αρθρώσεις - μια μεγάλη ποικιλία ganja για τον έμπειρο καπνιστή ή τον πρώτο χρονοδιακόπτη. Εννέα εκατοντάδες άνθρωποι ζουν εδώ και εκεί όπου όλοι στη Δανία αγοράζουν το hash τους. Ως επισκέπτης, αποφύγετε αυτή τη περιοχή τη νύχτα, όμως.

Ιατρική μαριχουάνα στη Δανία

Σύμφωνα με τη δανική νομοθεσία, οι δύο Marinol και Sativex, δύο φάρμακα με βάση τα κανναβινοειδή, είναι οι μόνες νομικές μορφές ιατρικής μαριχουάνας. Επιπλέον, και τα δύο φάρμακα μπορούν να συνταγογραφηθούν μόνο σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή σε ορισμένους τύπους καρκίνου. Ως εκ τούτου, θεωρείται παράνομο για οποιονδήποτε πολίτη να κατέχει άλλες μορφές μαριχουάνας. Δεν συνιστάται στους ταξιδιώτες να φέρνουν στη χώρα κάθε είδος ιατρικής μαριχουάνας, ανεξάρτητα από τη νομιμότητα της μαριχουάνας στη χώρα καταγωγής και / ή το κράτος ενός ατόμου.

Ο νόμος περί ουσιών του Euphoriants της Δανίας απαγορεύει επίσης την εισαγωγή και εξαγωγή ναρκωτικών και τιμωρείται τόσο βάσει του νόμου περί ουσιών ευφορίας και του άρθρου 191 του ποινικού κώδικα.

Η κατοχή καννάβεως με σκοπό τη διανομή θα οδηγήσει συνήθως σε φυλάκιση.

Σημειώστε ότι το παραπάνω άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια κάνναβης, τους νόμους περί ναρκωτικών, την ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας, τις ιατρικές χρήσεις για τη μαριχουάνα και άλλα θέματα που οι αναγνώστες ενδέχεται να θεωρούν προσβλητικό. Το περιεχόμενο προορίζεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς ή ερευνητικούς σκοπούς και η χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν απαγγέλλεται από αυτόν τον ιστότοπο.