Πώς να κάνετε μια ινδική σιδηρόδρομος Κράτηση Κράτηση

Μπερδευτήκατε για το πώς να κάνετε μια κράτηση ινδικών σιδηροδρόμων για ταξίδια με τρένο στην Ινδία;

Οι ινδικοί σιδηρόδρομοι απαιτούν κρατήσεις σε όλα τα ταξίδια εκτός από τη γενική τάξη. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κράτηση - ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο ή στον μετρητή κρατήσεων των ινδικών σιδηροδρόμων.

Οι online κρατήσεις πραγματοποιούνται μέσω της περίπλοκης και αργής ιστοσελίδας IRCTC Online Passenger Reservation.

Εναλλακτικά, οι ταξιδιωτικές πύλες όπως το Cleartrip.com, το Makemytrip.com και το Yatra.com προσφέρουν τώρα κρατήσεις online τρένων. Αυτές οι ιστοσελίδες είναι πολύ πιο φιλικές προς το χρήστη, παρόλο που επιβάλλουν χρέωση υπηρεσιών και δεν εμφανίζονται όλα τα τρένα.

Από τον Μάιο του 2016, οι ξένοι τουρίστες είναι σε θέση να κρατήσουν και να πληρώσουν εισιτήρια στην ιστοσελίδα του IRCTC χρησιμοποιώντας διεθνείς κάρτες. Αυτό διευκολύνεται μέσω της Atom, μιας νέας πλατφόρμας πληρωμών μέσω διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, οι αλλοδαποί πρέπει να έχουν λογαριασμό που έχει επαληθευτεί από τους ινδικούς σιδηροδρόμους. Αυτό μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί αμέσως online με έναν διεθνή αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και με την καταβολή ενός τέλους εγγραφής 100 ρουπίας. Επίσης, σημειώνουμε ότι οι ινδικοί σιδηρόδρομοι επιτρέπουν πλέον στους αλλοδαπούς να πραγματοποιούν κρατήσεις μέσω διαδικτύου στο πλαίσιο της αλλοδαπής τουριστικής ποσόστωσης , που ισχύει από τον Ιούλιο του 2017.

Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα θα σας βοηθήσει στη διαδικασία κράτησης χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις των ινδικών σιδηροδρόμων.

Αν σκοπεύετε να κάνετε online κράτηση και δεν έχετε ήδη εγγραφεί, μεταβείτε πρώτα στην ιστοσελίδα του IRCTC και εγγραφείτε (εδώ είναι τα βήματα για τους κατοίκους της Ινδίας και για τους αλλοδαπούς ).

Βρείτε το τρένο σας

  1. Οι ινδικοί σιδηρόδρομοι εισήγαγαν μια νέα εγκατάσταση "Plan My Journey" στο δικτυακό τόπο του IRCTC. Κάντε κλικ σε αυτό, στην επάνω αριστερή πλευρά της οθόνης, αφού συνδεθείτε.

  1. Πληκτρολογήστε τις λεπτομέρειες του σταθμού από τον οποίο θέλετε να αναχωρήσετε, του σταθμού στον οποίο θέλετε να ταξιδέψετε και της ημερομηνίας του ταξιδιού σας.

  2. Εάν δεν υπάρχουν τρένα που εκτελούνται απευθείας μεταξύ των σταθμών που έχετε επιλέξει, θα λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος και θα χρειαστεί να δοκιμάσετε κάποια διαφορετικά ονόματα σταθμών. Διαφορετικά, θα εμφανιστεί μια λίστα τρένων. Τα τρένα μπορούν να βελτιωθούν ανάλογα με τον τύπο και την κατηγορία ταξίδια.

  3. Επιλέξτε την επιθυμητή αμαξοστοιχία και την τάξη που επιθυμείτε να ταξιδέψετε (και ποσόστωση, αν υπάρχει) και ελέγξτε τη διαθεσιμότητα των κρεβατιών. Μπορείτε επίσης να δείτε τον ναύλο του τρένου.

  4. Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο τρένο σας, θα εμφανίζεται ως Κράτηση κατά την ακύρωση (RAC) ή Waitlist (WL). Εάν η κατάσταση είναι RAC, μπορείτε ακόμα να κάνετε κράτηση εισιτηρίου και θα σας δοθεί έδρα στο τρένο, αλλά όχι απαραίτητα κρεβάτι εκτός αν υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις. Εάν κάνετε κράτηση εισιτηρίου Waitlist, δεν θα σας επιτραπεί να επιβιβαστείτε στο τρένο, εκτός αν υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις για να διατεθεί ένα κάθισμα ή ένα κρεβάτι.
  5. Αφού βρείτε μια κατάλληλη αμαξοστοιχία για να ταξιδέψετε, κάντε κλικ στην επιλογή "Κάντε κράτηση τώρα" στο πεδίο "Διαθεσιμότητα". Θα μεταφερθείτε στη σελίδα κράτησης εισιτηρίων, με τις λεπτομέρειες της αμαξοστοιχίας που επιλέξατε αυτόματα. Συμπληρώστε τα στοιχεία του επιβάτη και πραγματοποιήστε πληρωμή.

  1. Μια παρόμοια διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί, χωρίς να χρειαστεί να συνδεθείτε, στον δικτυακό τόπο της ινδικής σιδηροδρομικής επιθεώρησης κρατήσεων επιβατών. Κάντε κλικ στο "Διαθεσιμότητα θέσεων" στο επάνω μέρος της οθόνης. Ένας ινδικός σιδηρόδρομος τρένα με ένα μακρινό χρονοδιάγραμμα είναι διαθέσιμο για να σας βοηθήσει, αν και απαιτεί αρκετή πλοήγηση! Μόλις βρείτε ένα κατάλληλο τρένο για να ταξιδέψετε επάνω, σημειώστε το όνομα και τον αριθμό του.

Για Κρατήσεις Online

Συνδεθείτε στον ιστότοπο του IRCTC. Εάν έχετε ήδη τα στοιχεία της αμαξοστοιχίας σας και είστε κάτοικος της Ινδίας, κάντε κλικ στην καρτέλα "Γρήγορη Βίβλος" στην επάνω αριστερή πλευρά της οθόνης, δίπλα στην επιλογή "Προγραμματίστε το ταξίδι μου". Εάν είστε αλλοδαπός, κάντε κλικ στην επιλογή "Υπηρεσίες" στην αριστερή πλευρά του μενού στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε "Κρατήσεις Ξένων Τουριστικών Εισιτηρίων". Εισάγετε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία της αμαξοστοιχίας Επιλέξτε ηλεκτρονικό εισιτήριο (ηλεκτρονικό εισιτήριο) και κάντε κλικ στο "Υποβολή".

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα κράτησης και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα "Επιλογή πληρωμής" στο κάτω μέρος της σελίδας.

Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής και κάντε κλικ στην επιλογή "Πραγματοποίηση πληρωμής". Εάν πληρώνετε με διεθνή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, επιλέξτε την επιλογή "Δυνατότητα διεθνούς κάρτας με Atom" στην ενότητα "Πύλη Πληρωμής / Πιστωτική Κάρτα". Η συναλλαγή σας θα υποβληθεί σε επεξεργασία και θα σας δοθεί επιβεβαίωση κράτησης. Εκτυπώστε το και μεταφέρετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό κράτησης εισιτηρίων IRCTC ή τον οδηγό κράτησης γρήγορων εισιτηρίων.

Για κρατήσεις μέσω του μετρητή

Εάν κάνετε κράτηση μέσω του μετρητή, εκτυπώστε τη φόρμα κράτησης. Συμπληρώστε τη φόρμα και μεταβείτε σε ένα γραφείο κρατήσεων. Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβετε ένα έντυπο κράτησης στο γραφείο και να το συμπληρώσετε εκεί. Εάν είστε ξένος τουρίστας, προσπαθήστε να μεταβείτε σε ένα από τα διεθνή τουριστικά γραφεία σε μεγάλες πόλεις. Αυτά τα μέρη είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και φιλικά προς τον πελάτη. Να γνωρίζετε ότι πρέπει να πληρώσετε με δολάρια ΗΠΑ, λίρες Αγγλίας, ευρώ ή ινδικά ρουπίες και Πιστοποιητικό Encashment εάν αγοράσετε ένα εισιτήριο εκεί.

Συμβουλές για την πραγματοποίηση κρατήσεων

  1. Όλες οι επιφυλάξεις, οι οποίες γίνονται τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και σε απευθείας σύνδεση, αποδίδονται σε έναν 10-ψήφιο αριθμό PNR. Εάν έχετε εισιτήριο RAC ή WL, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του εισιτηρίου στο δικτυακό τόπο του IRCTC κάνοντας κλικ στην επιλογή "Έλεγχος κατάστασης PNR" στο πεδίο "Ερωτήσεις" και, στη συνέχεια, εισάγοντας τον αριθμό PNR.

  2. Οι ακυρώσεις συμβαίνουν συχνά, ιδιαίτερα στις 24 ώρες μέχρι την αναχώρηση. Εάν είστε αναρτημένοι, θα έχετε την καλύτερη πιθανότητα να πάρετε ένα κρεβάτι στην τάξη των κρεβατιών, καθώς η πλειοψηφία των κρεβατιών (και επομένως ακυρώσεις) είναι σε αυτή την κατηγορία. Μάθετε: Θα επιβεβαιωθεί το εισιτήριό σας για τα ινδικά σιδηρόδροχα Waitlist;

  3. Ο δικτυακός τόπος του IRCTC είναι κλειστός για συντήρηση καθημερινά από τις 11.45 μ.μ. έως τις 12.20 π.μ. Οι υπηρεσίες δεν είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

  4. Η επιλογή "Γρήγορη Book" είναι απενεργοποιημένη από τις 8 π.μ. έως το μεσημέρι. Επιλέξτε "Κρατήσεις εισιτηρίων" στην ενότητα "Υπηρεσίες" αντί γι 'αυτό το διάστημα.

  5. Οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν νωρίτερα (μέχρι 120 ημέρες πριν την αναχώρηση), ειδικά κατά τη διάρκεια των πιο πολυσύχναστων χρόνων μετακίνησης. Διαφορετικά, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να είστε ευέλικτοι σχετικά με τις ημερομηνίες και ώρες ταξιδιού σας και την κατηγορία διαμονής σας. Μπορεί καν να βρεθείτε στην λίστα αναμονής, καθώς η ζήτηση υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά.

  6. Συνιστάται να κλείσετε τα εισιτήριά σας στο διαδίκτυο για να αποφύγετε την συχνά απογοητευτική ινδική γραφειοκρατία και ασταμάτητο πλήθος. Ωστόσο, ο ιστότοπος του IRCTC μπορεί να είναι ιδιοσυγκρασιακός. Είναι συνηθισμένο να λαμβάνετε μηνύματα λάθους στο τέλος, στη φάση πληρωμής. Αν συμβεί να λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος (όπως "η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη"), δοκιμάστε να ανανεώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας ή να επιστρέψετε στην αρχή και να εισαγάγετε εκ νέου τη συναλλαγή σας. Η υπομονή είναι το κλειδί εδώ.

  7. Μερικές φορές το όνομα του σταθμού δεν αντικατοπτρίζει το όνομα του τόπου (για παράδειγμα, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στην Καλκούτα / Καλκούτα ονομάζεται Howrah), επομένως πληρώνει για να κάνει λίγη έρευνα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας τα ινδικά σιδηροδρομικά τρένα με ένα χρονοδιάγραμμα.

  8. Οι ινδικοί σιδηρόδρομοι εφαρμόζουν ορισμένα καθεστώτα ποσοστώσεων. Οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής επιτρέπονται μέσω μιας ποσόστωσης "Tatkal" σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή τρένα, με τα οποία τα κρεβάτια απελευθερώνονται για κράτηση 24 ώρες νωρίτερα (προηγουμένως 5 ημέρες). Οι αλλοδαποί μπορούν να επωφεληθούν από μια ειδική αλλοδαπή τουριστική ποσόστωση, η οποία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απόκτηση ενός κρεβατιού κατά τις ώρες αιχμής. Η διαθεσιμότητα και των δύο ποσοστώσεων μπορεί να ελεγχθεί όταν ελέγξετε τη διαθεσιμότητα της επιθυμητής αμαξοστοιχίας σας στον δικτυακό τόπο της ινδικής σιδηροδρομικής επιθεώρησης κρατήσεων επιβατών. Οι κρατήσεις του Taktal είναι ανοιχτές στις 10 π.μ. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε online κρατήσεις Tatkal.

Ο, τι χρειάζεσαι