Τι να μην φορέσετε στο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη είναι ένας πολύ χαλαρός χώρος και, δεδομένης της εικόνας των παραθεριστών με μπικίνι, που περιπλανάται στις παραλίες και τους backpackers σε σορτς και σανδάλια που εξερευνούν πόλεις, μπορεί να νομίζετε ότι οτιδήποτε συμβαίνει με την ένδυση.

Αυτό που φοράτε στην Ταϊλάνδη έχει μεγάλη σημασία, όμως, και μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της σωστής αντιμετώπισης και της ουσιαστικής αγνόησής σας όταν ασχολείστε με οποιονδήποτε στον κλάδο των υπηρεσιών.

Όταν εξερευνείτε τη χώρα, το ντύσιμο θα κάνει τους ανθρώπους γύρω σας να νιώθουν πιο άνετα, γεγονός που θα τους κάνει πιο πιθανό να συνδεθούν μαζί σας.

Αλλά, εκτός αν ζείτε σε μια τροπική χώρα, το dressing "κατάλληλα" σημαίνει πιθανώς κάτι εντελώς διαφορετικό στην Ταϊλάνδη από ό, τι στο σπίτι. Παρακάτω είναι μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε να μπείτε μέσα. Δεν υπάρχει αστυνομία της μόδας που τρέχει γύρω από την Ταϊλάνδη, ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε ελεύθεροι να σπάσετε τους κανόνες, επίσης, αν δεν σας ενδιαφέρει ή αν είναι πολύ ζεστό για να εξετάσετε τη φθορά μακρύ παντελόνι. Είναι καλό, όμως, να ξέρετε τι αναμένεται από εσάς.

Διατηρούμαι ζεστός

Θυμηθείτε ότι ό, τι κι αν επιλέξετε να φορέσετε, εάν βρίσκεστε σε ένα γραφείο, κινηματογράφος, σούπερ μάρκετ, εμπορικό κέντρο, ένα 7-Eleven, ή ακόμα και στο Skytrain της Μπανγκόκ, θα σας κόβουμε με παγωμένο κλιματισμό. Αν πρόκειται να είστε μέσα για μεγάλες χρονικές περιόδους, πείτε, αν πάτε στις ταινίες, φέρτε ένα πουλόβερ ή φορέστε κάτι λίγο πιο ζεστό από το συνηθισμένο, καθώς θα παγώσετε εάν δεν το κάνετε.

Μην φοράτε σορτς

Για τους άνδρες, μην φοράτε σορτς εκτός από αθλητικά ή πολύ περιστασιακά γεγονότα. Αν βρίσκεστε σε εμπορικό κέντρο της Ταϊλάνδης, κινηματογραφική αίθουσα ή άλλο απλό δημόσιο χώρο, πάρτε μια στιγμή και κοιτάξτε και θα δείτε ότι πολύ λίγοι άντρες φορούν σορτς. Ακόμα και αν είναι 90 + βαθμούς έξω (που πιθανώς είναι δεδομένου ότι αυτή είναι η Ταϊλάνδη μετά από όλα), οι περισσότεροι άνδρες θα φορούν μακριά παντελόνια ή τζιν.

Για τις γυναίκες, ο κανόνας είναι λίγο πιο χαλαρός. Αν φοράτε "ωραία" σορτς, μπορείτε να τα αποφύγετε στα περισσότερα περιβάλλοντα, αν και θα θεωρούνταν παράβαση των κοινωνικών κανόνων να φορούν σορτς σε ένα εταιρικό περιβάλλον ή σε οποιοδήποτε κυβερνητικό κτίριο. Αν είστε, για παράδειγμα, κατευθυνθείτε στο τμήμα μετανάστευσης για να πάρετε μια επέκταση θεώρησης , βάλτε σε μερικά μακριά παντελόνια.

Αποφύγετε τις κοντές φούστες

Παρά το γεγονός ότι κάθε πανεπιστημιούπολη κολλεγίων στην Ταϊλάνδη είναι γεμάτη από γυναίκες που φορούν σφιχτά μίνι φούστες, στα περισσότερα άλλα περιβάλλοντα δεν θεωρείται σκόπιμο να φορέσετε μια σούπερ σύντομη φούστα (ναι, η ειρωνεία είναι ορατή). Έτσι, αν δεν θέλετε να ντύσετε σε μια ταϊλανδέζικη σχολική στολή, είστε καλύτερα να φοράτε κάτι λίγο περισσότερο. Πάνω από το γόνατο θεωρείται εντελώς λεπτό, αλλά το μέσο του μηρού θα είναι πολύ μικρό.

Παραλία Ρούχα είναι για την παραλία

Τίποτα άλλο εκτός από αυτό, αν μπορείτε να κολυμπήσετε σε αυτό, δεν είναι κατάλληλο για να εξερευνήσετε τη μεγάλη πόλη ή ακόμα και μια μικρή πόλη στη χώρα.

Τα σανδάλια είναι καλά σε ορισμένες περιπτώσεις

Υπάρχουν ορισμένοι δύσκολους κανόνες για να περιηγηθείτε όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε τι να βάλετε στα πόδια σας. Οι γυναίκες μπορούν να ξεφύγουν με σχεδόν οποιοδήποτε είδος ανοικτών υποδημάτων, ακόμη και σε περιβάλλον γραφείου, εφ 'όσον φαίνονται ντυμένοι και όχι σπορ.

Τα αδιάβροχα, ανοιχτά toe, παπούτσια με ψηλό τακούνι είναι εντελώς ωραία σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον, αλλά, όσο άδικα μπορεί να φανεί, τα Birkenstocks δεν είναι τέλεια. Αν και μερικές γυναίκες θα φορούν καλσόν με τα σανδάλια τους (yikes!), Οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι και είναι γυμνά πόδια δεν θεωρείται προσβλητικό. Οι άνδρες δεν πρέπει να φορούν σανδάλια οπουδήποτε εκτός από την παραλία.

Καλύψτε τους ώμους σας

Οι ράβδοι δεξαμενών, οι ιμάντες σπαγγέτι και οι πιπίλες δεν θεωρούνται κατάλληλες αν δεν βρίσκεστε στην παραλία, σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης ή σε μια εκδήλωση μαύρης γραβάτας.