Όρος Bonnell του Όστιν: Ο πλήρης οδηγός

Απολαύστε την θέα από ένα από τα υψηλότερα σημεία στο Ώστιν

Για τους ανθρώπους από τις ορεινές περιοχές της χώρας, το όνομα Mount Bonnell μπορεί να φαίνεται σαν ένα κομμάτι μιας έκτασης. Σύμφωνα με τους περισσότερους ορισμούς, η κορυφή των 775 ποδών θα χαρακτηριζόταν ως ένας μεγάλος λόφος. Ωστόσο, είναι ένα από τα ψηλότερα στο Ώστιν. Ακόμη και αν δεν εντυπωσιαστείτε από το ύψος του όρους Bonnell, εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρετε μια γενική εικόνα της πόλης και να απολαύσετε μια καταπληκτική θέα.

Πώς να φτάσετε στο Όρος Bonnell

Παρόλο που μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο νούμερο 19 από το Texas State Capitol μέχρι την περιοχή γύρω από το Όρος Bonnell, θα έχετε ακόμα 30 λεπτά με τα πόδια από το λόφο αφού βγείτε από το λεωφορείο.

Επειδή αυτή η περιοχή της πόλης δεν εξυπηρετείται καλά από το σύστημα λεωφορείων της πόλης ή από οποιοδήποτε άλλο είδος μαζικής διέλευσης, θα προτιμούσατε να χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία ή να πάρετε μια καμπίνα . Εάν οδηγείτε από το κέντρο της πόλης, πάρτε 15ο δρόμο δυτικά στην οδό MoPac, προχωρήστε στο MoPac (γνωστός και ως Loop 1) βόρεια στην έξοδο 35th Street. Κάντε αριστερά στον 35ο δρόμο και συνεχίστε για περίπου ένα μίλι. Ακολουθήστε δεξιά στο Mount Bonnell Road και σύντομα θα δείτε το δωρεάν χώρο στάθμευσης στα αριστερά. Το πάρκο δεν εισπράττει και συνήθως είναι αφύλακτο. Σημειώστε ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις μπάνιου. Η διεύθυνση του δρόμου είναι το 3800 Mount Bonnell Road, Austin, Texas 78731.

Ανεβείτε 102 βήματα για να φτάσετε στην κορυφή

Ενώ είναι αρκετά εύκολο να ανεβείτε ευθεία στην πλευρά του λόφου, μερικά από τα βήματα είναι ανομοιογενή, οπότε βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε το βήμα σας. Και αν δεν είστε σε κορυφαία μορφή, θυμηθείτε να σταματήσετε περιοδικά για να πιάσετε την αναπνοή σας. Σε ένα χαλαρό ρυθμό, η άνοδος στην κορυφή θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Ένα κιγκλίδωμα κατά μήκος της σκάλας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη βάση σας. Ο λόφος δεν είναι προσβάσιμος για άτομα με αναπηρικό καροτσάκι. Περιέργως, ορισμένες πηγές φαίνεται να διαφωνούν σχετικά με τον αριθμό των βημάτων στο Όρος Bonnell. Η μέτρηση κυμαίνεται από 99 έως 106. Θα μπορούσε να είναι ότι μερικοί άνθρωποι δεν είναι σίγουροι για το αν θα μετρήσουν μερικά από τα ανομοιογενή, ακανόνιστα βήματα.

Ή ίσως οι άνθρωποι που κάνουν την καταμέτρηση είναι πάντα πολύ κουρασμένοι για να το κάνουν σωστά από τη στιγμή που φτάνουν στην κορυφή. Όποια και αν είναι η αιτία αυτής της απόκλισης, αυτό προσφέρει στους γονείς την ευκαιρία να κρατήσουν τα παιδιά τους ενωμένα ενώ κάνουν την αναρρίχηση. Τους πάρτε για να μετρήσετε τα βήματα καθώς πηγαίνουν, και στη συνέχεια μπορείτε να συγκρίνετε τις μετρήσεις και να φτάσετε μια συναίνεση ως οικογένεια μόλις φτάσετε στην κορυφή.

Τι να περιμένετε εποχικά

Η θέα είναι μεγάλη όλο το χρόνο, αλλά όλα είναι πολύ πιο πράσινα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Φυσικά, αν έχετε αλλεργίες , η άνοιξη στο λόφο μπορεί να είναι δύσκολη. Επίσης, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι άφθονες ρίζες ασιάτων στην περιοχή εκτίναξαν την πολύ περιφρονητική γύρη που προκαλεί πυρετό κέδρου . Αυτή η λοξή γύρη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν αλλεργίες το υπόλοιπο έτος. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι θερμοκρασίες συχνά ανεβαίνουν πάνω από 100 μοίρες ΣΤ.

Στις 4 Ιουλίου, το όρος Bonnell είναι ένα αστρικό πλεονέκτημα για την προβολή πολλών οθονών πυροτεχνημάτων μέσα και γύρω από το Ώστιν. Μπορεί να θέλετε να μεταφέρετε ένα μαξιλάρι ή μια μικρή καρέκλα επάνω στο λόφο μαζί σας, καθώς οι περισσότερες από τις επιλογές καθισμάτων είναι απλά μεγάλες πέτρες. Θα χρειαστεί να φτάσετε τουλάχιστον μερικές ώρες πριν από το showtime για να πάρετε ένα από τα πρωταρχικά σημεία προβολής. Ο λόφος και ο χώρος στάθμευσης πλησιάζουν γρήγορα.

Για μια λιγότερο γεμάτη εμπειρία, μπορείτε να δείτε οθόνες πυροτεχνημάτων σε οποιοδήποτε σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο Austin αγαπά τις οθόνες πυροτεχνημάτων και συχνά τις χαρακτηρίζει σε μια σειρά σημαντικών γεγονότων, που κυμαίνονται από αγώνες αυτοκινήτου έως αγώνες ποδοσφαίρου.

Στις αρχές Μαρτίου κάθε έτους, το ABC Kite Fest αναλαμβάνει τη Zilker Park. Σε μια καθαρή μέρα, η θέα από το Όρος Bonnell χιλιάδων χαρταετών είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία. Το φεστιβάλ διοργανώνει διαγωνισμούς για τους πιο δημιουργικούς χαρταετούς, έτσι θα έχετε την ευκαιρία να εντοπίσετε τα πάντα από τρομακτικούς δράκους μέχρι να πετάξετε τον Donald Trumps από ένα ασυνήθιστο πλεονέκτημα.

Στους ψυχρότερους μήνες, οι σοβαροί λάτρεις της γυμναστικής χρησιμοποιούν τη μεγάλη σκάλα για προπονήσεις. Καθώς σκαρφαλώνετε τη σκάλα, μην εκπλαγείτε αν κάποιος τρέξει πέρα ​​από το να χτυπάτε και να φουσκώνετε.

Τι να φέρω

Βεβαιωθείτε ότι πακετάρετε άφθονο νερό, ένα μεσημεριανό πικ-νικ, αντηλιακό, μια φωτογραφική μηχανή και καπέλα με φαρδιά επικάλυψη.

Θυμηθείτε ότι πρέπει να το πετάξετε με 102 βήματα, ώστε να έχετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για μια σύντομη επίσκεψη. Υπάρχει μια μικρή σκιασμένη περιοχή στην πλατφόρμα προβολής, αλλά τα σημεία με την καλύτερη θέα βρίσκονται στον ήλιο. Υπάρχουν λίγα μέρη για να καθίσετε στην κορυφή του λόφου, αλλά πραγματικά δεν έχει σχεδιαστεί για παρατεταμένες διαμονές. Οι περισσότεροι άνθρωποι πεζοπορούν, παίρνουν μερικές φωτογραφίες, έχουν ένα σνακ και το κεφάλι πίσω. Επιτρέπονται σκυλιά με λουρί, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχουν και αρκετό νερό. Ο γυμνός ασβεστόλιθος μπορεί να είναι σκληρός στα πόδια τους, ιδιαίτερα στο ύψος του καλοκαιριού. Επειδή ο λόφος είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου βραχώδης, φροντίστε να φοράτε υποδήματα με καλή πρόσφυση και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν το έδαφος είναι υγρό.

Τι μπορείτε να δείτε

Η θέα της εικονικής γέφυρας Pennybacker πάνω από τη λίμνη Austin είναι το αντικείμενο πολλών τουριστικών φωτογραφιών. Η σχετικά στενή, εκκαθαριστική φύση της λίμνης αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα ως φραγμένη περιοχή του ποταμού Κολοράντο. Τα σκάφη που αλιεύουν θαλάσσιο σκι μπορούν συχνά να δουν να ταξιδεύουν κατά μήκος της λίμνης. Η θέα στο κέντρο της πόλης είναι εκπληκτική και σε μια καθαρή μέρα.

Οι λάτρεις της φύσης ίσως θελήσουν να ρίξουν μια ματιά πιο κοντά στην ίδια την πλαγιά, η οποία είναι διάστικτη με βελανιδιές, λουλούδι, λουλούδι και βουνό δάφνης (των οποίων τα λουλούδια της άνοιξης λουλουδιού μυρίζουν σαν Kool-Aid σταφυλιών). Η πλαγιά του λόφου είναι επίσης η πατρίδα του σπαρταρισμένου φυτού, ένα σπάνιο φυτό (επίσης με ένα μπλε λουλούδι) που μπορεί σύντομα να αναγράφεται ως απειλούμενο είδος. Επειδή ο λόφος υποστηρίζει έναν από τους λίγους πληθυσμούς που απομένουν σε αυτό το φυτό, η εξερεύνηση πέρα ​​από τα καθορισμένα μονοπάτια αποθαρρύνεται έντονα για την προστασία του twistflower. Όσο για την άγρια ​​φύση, υπάρχουν πάντα μερικές ακανθώδεις σαύρες που τρέχουν γύρω, και μπορεί να εντοπίσετε ένα armadillo.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μια γεύση από τον τρόπο ζωής των πλούσιων και διάσημων Austin. Αρκετά αρχοντικά κατά μήκος της λίμνης Austin μπορούν να δουν από το όρος Bonnell. Ο λόφος μπορεί να πάρει λίγο κόσμο γύρω από το ηλιοβασίλεμα, αλλά μπορείτε να κολλήσετε μετά από το σκοτάδι για stargazing. Απλά σημειώστε ότι το πάρκο κλείνει επίσημα στις 10 μ.μ. Ο ορίζοντας και οι κοντινοί πύργοι ραδιοφώνου προσφέρουν θέα με διακεκομμένα σταθερά φώτα και αναλαμπές φάρους.

Ιστορία

Ο ιστότοπος πήρε το όνομά του από τον Γιώργο Β. Μπονέλ, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον ιστότοπο το 1838 και έγραψε γι 'αυτό σε μια καταχώριση περιοδικών. Ο Bonnell ήταν Επίτροπος Ινδών Υποθέσεων για τη Δημοκρατία του Τέξας και αργότερα έγινε εκδότης της εφημερίδας Texas Sentinel. Το επίσημο όνομα Mount Bonnell είναι στην πραγματικότητα το Covert Park (μεγάλο μέρος της γης δωρίστηκε από τον Frank Covert το 1938), αλλά λίγοι ντόπιοι το αναφέρουν με αυτό το όνομα. Το πέτρινο μνημείο που μνημονεύει τη δωρεά του Covert παρέμεινε στη θέση του στην περιοχή προβολής μέχρι το 2008, όταν έσπασε σε κομμάτια για άγνωστους λόγους. Οι ηγέτες της Κοινότητας έβαλαν χρήματα για να αποκαταστήσουν το ανάγλυφο πέτρινο μνημείο και οι προσπάθειές τους κέρδισαν ένα βραβείο από το Preservation Texas το 2016.

Μια άλλη δωρεά το 1957 από την οικογένεια Barrow επέτρεψε στο πάρκο να επεκταθεί. Ενώ δεν υπάρχουν μεγάλα σαρκοφάγα γύρω από αυτές τις μέρες, ο μεθοριακός Bigfoot Wallace περιέγραψε το Όρος Bonnell στη δεκαετία του 1840 ως ένα από τα καλύτερα μέρη για να κυνηγάει την αρκούδα στη χώρα. Ο θρύλος λέει ότι ο Wallace έζησε σε μια σπηλιά κοντά στο λόφο, ενώ ανέκαμψε από μια σοβαρή ασθένεια. Στην πραγματικότητα, έμεινε μακριά για τόσο πολύ καιρό ώστε η νύφη του-για-να σκεφτεί ότι ήταν νεκρός και παντρεύτηκε κάποιον άλλο. Ωστόσο, η ακριβής τοποθεσία της σπηλιάς έχει χαθεί στην ιστορία. Τα σπήλαια είναι κοινά σε όλη την περιοχή του Ώστιν. Ο λόφος χρησιμοποιείται επίσης κατά διαστήματα από τους ντόπιους Αμερικανούς ως σημείο επιφυλακής. Ένα ίχνος κατά μήκος της βάσης του λόφου ήταν κάποτε μια δημοφιλής διαδρομή για τους ντόπιους Αμερικανούς που πήγαιναν από και προς το Ώστιν. Η καλά διανυθείσα διαδρομή έγινε επίσης τόπος πολλών μάχες μεταξύ λευκών εποίκων και γηγενών φυλών.

Κοντινά αξιοθέατα: Mayfield Park

Στο δρόμο προς ή από το όρος Bonnell, σκεφτείτε να κάνετε στάση στο Mayfield Park. Μια καταπράσινη όαση 23 στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης, το ακίνητο ήταν αρχικά ένα καταφύγιο για την οικογένεια Mayfield. Οι κατοικίες, οι κήποι και η γύρω γη μετατράπηκαν σε πάρκο στη δεκαετία του '70. Μια οικογένεια παγώνων έχει καλέσει το σπίτι από το 1930, και οι απόγονοι αυτών των αρχικών παγώνων εξακολουθούν να περιφέρονται ελεύθερα σε όλο το πάρκο.

Ανάμεσα στα πολλά όμορφα αξιοθέατα του πάρκου υπάρχουν έξι λίμνες γεμάτες χελώνες, μαξιλάρια κρίνος και άλλα υδρόβια φυτά. Ένα περίεργο κτίριο από πέτρα που μοιάζει με πύργο ήταν κάποτε σπίτι για περιστέρια. Τα διακοσμητικά τοξωτά πέτρινά σηματοδοτούν την ιδιοκτησία μαζί με 30 κήπους σε όλο το πάρκο που διατηρούνται από τους εθελοντές. Οι εργαζόμενοι ακολουθούν τις γενικές κατευθύνσεις που παρέχονται από το προσωπικό του πάρκου, αλλά και προσθέτουν τις δικές τους πινελιές σε κάθε ένα από τα οικόπεδα κήπων, πράγμα που σημαίνει ότι αλλάζουν πάντα και θα περιλαμβάνουν ένα μείγμα ιθαγενών φυτών και εξωτικών ειδών. Δίνει επίσης στο πάρκο μια φιλόξενη αίσθηση της κοινότητας αφού υπάρχει πάντα κάποιος που εργάζεται στον δικό του μικρό κήπο στο πάρκο.