Πρέπει να πάρω μετρητά, χρεωστική κάρτα ή πιστωτική κάρτα στο ταξίδι μου;

Μόλις σχεδιάσετε το ταξίδι σας, ήρθε η ώρα να κατεβείτε στις λεπτομέρειες. Δεν θα πάτε πολύ μακριά χωρίς τα μέσα για να πληρώσετε για τα ταξίδια σας. Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν θα φέρετε μαζί σας μια χρεωστική κάρτα ή μια δέσμη ταξιδιωτικών επιταγών, εξετάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των πολλών διαφορετικών τρόπων πληρωμής των ταξιδιωτικών σας εξόδων.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου ταξιδιωτικού χρήματος.

Μετρητά

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Χρεωστική κάρτα

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Ταξιδιωτικές επιταγές

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Προπληρωμένες κάρτες ταξιδιών

Οι προπληρωμένες ταξιδιωτικές κάρτες, όπως το Visa TravelMoney, μοιάζουν με πιστωτικές κάρτες αλλά λειτουργούν περισσότερο σαν επιταγές ταξιδιωτών. Μπορείτε να "φορτώσετε" την κάρτα με χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Το χρησιμοποιείτε σαν χρεωστική κάρτα σε ΑΤΜ και σαν πιστωτική κάρτα σε εμπόρους και ξενοδοχεία. Μπορείτε να αντικαταστήσετε μια χαμένη ή κλεμμένη προπληρωμένη κάρτα ταξιδίου όπως θα κάνατε με ταξιδιωτικούς ελέγχους.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Πιστωτικές κάρτες

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Η κατώτατη γραμμή

Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν έναν συνδυασμό δύο ή τριών επιλογών ταξιδιού. Πριν αποφασίσετε ποιος θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς, καλέστε την τράπεζά σας και ρωτήστε για τα τέλη συναλλαγών και τα τέλη μετατροπής νομισμάτων. Αν τα τέλη της τράπεζάς σας είναι υψηλά, σκεφτείτε να πάρετε μια νέα πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για το ταξίδι σας.