Πώς να ανακτήσετε ένα χαμένο κινητό τηλέφωνο ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό

Με τη λογική και την έξυπνη σκέψη, ο καθένας μπορεί να προστατεύσει ένα χαμένο κινητό τηλέφωνο

Είναι ένας από τους πολλούς λογικούς φόβους που στοιχειώνουν τα όνειρα των διεθνών ταξιδιωτών. Αφού απολαύσετε ένα γεύμα σε ένα τοπικό εστιατόριο ή βγείτε από ένα ταξί , ο ταξιδιώτης διαπιστώνει ότι λείπει ένα βασικό στοιχείο. Δεν είναι πορτοφόλι, πορτοφόλι ή ακόμα και διαβατήριο . Αντ 'αυτού, διαπιστώνουν ότι έχουν χάσει το κινητό τους τηλέφωνο.

Σε αυτές τις σύγχρονες εποχές, ένα smartphone είναι κάτι παραπάνω από μια συσκευή που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων. Τα τηλέφωνα μπορούν επίσης να διπλούν ως χάρτη , κάμερα , ψηφιακό μεταφραστή , εργαλείο συσκευασίας και πολλά άλλα.

Από τα άκρα των δακτύλων μας, μπορούμε αμέσως να αποκτήσουμε πρόσβαση σε έναν κόσμο πληροφοριών - ο οποίος μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή, εξαιτίας μιας λανθασμένης κίνησης ή μιας χασαποσκευής .

Όσοι έχουν χαθεί κινητό τηλέφωνο ενώ ταξιδεύουν στο εξωτερικό δεν πρέπει να αρχίσουν να πανικοβάλλονται. Αντ 'αυτού, είναι τελείως δυνατό να επανασυνδεθείτε με ένα χαμένο κινητό τηλέφωνο ή (τουλάχιστον) να προστατεύσετε τις πληροφορίες στο τηλέφωνο. Σε περίπτωση που ένα χαμένο κινητό τηλέφωνο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, κάθε ταξιδιώτης θα πρέπει να ξεκινήσει την αναζήτησή του με αυτές τις συμβουλές.

Ανακτήστε τα τελευταία βήματα πριν χάσετε το κινητό τηλέφωνο

Αυτοί οι ταξιδιώτες που έχασαν το κινητό τους θα έπρεπε αμέσως να υπενθυμίζουν πού είχαν την τελευταία φορά. Για παράδειγμα: αν θυμάστε για τελευταία φορά ότι έχετε το κινητό σας τηλέφωνο σε ένα εστιατόριο, δοκιμάστε να επικοινωνήσετε ή να επισκεφθείτε ξανά το εστιατόριο για να δείτε αν βρέθηκε. Αν θυμάστε για τελευταία φορά να έχετε το τηλέφωνο σε ένα ταξί, δοκιμάστε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ταξί για να δείτε αν έχει ανακτηθεί.

Εάν δεν έχει βρεθεί κανένας χρήστης στο τηλέφωνο, το επόμενο βήμα μπορεί να είναι η χρήση μιας εφαρμογής παρακολούθησης για να δείτε αν μπορεί να βρεθεί το τηλέφωνο.

Ενώ μια εφαρμογή παρακολούθησης (όπως το Lookout for Android ή το Find My Phone για συσκευές iOS) μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να εντοπίσουν ένα χαμένο τηλέφωνο, αυτά τα προγράμματα λειτουργούν μόνο εάν η συσκευή είναι συνδεδεμένη με μια πηγή δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του ασύρματου Internet ή μιας κυψελοειδούς σύνδεσης δεδομένων. Εάν τα δεδομένα σχετικά με το χαμένο κινητό τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένα, τότε μια εφαρμογή παρακολούθησης ενδέχεται να μην λειτουργεί.

Εάν η εφαρμογή παρακολούθησης δεν λειτουργεί, αλλά το τηλέφωνό σας δεν βρίσκεται σε θέση που αναγνωρίζετε, μην προσπαθήσετε να ανακτήσετε μόνοι σας το χαμένο κινητό τηλέφωνο. Αντ 'αυτού, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου για βοήθεια.

Αναφέρετε το χαμένο κινητό τηλέφωνο στον πάροχο τηλεφώνου και στις τοπικές αρχές

Αν η ανάκτηση ενός χαμένου κινητού τηλεφώνου είναι εκτός ζήτησης, το επόμενο βήμα είναι να αναφέρετε την απώλειά σας στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Οι εφαρμογές τηλεφώνου στο διαδίκτυο, όπως το Skype ή άλλες εφαρμογές κλήσης στο διαδίκτυο, μπορούν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να συνδεθούν με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τους Διαφορετικά, ορισμένοι τηλεφωνικοί πάροχοι ενδέχεται να είναι σε θέση να βοηθήσουν μέσω υπηρεσιών συνομιλίας ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Επικοινωνώντας με τον πάροχο τηλεφώνου σας, η πρόσβαση στο χαμένο κινητό τηλέφωνο μπορεί να διακοπεί, ενδεχομένως αποτρέποντας δόλιες χρεώσεις στον λογαριασμό του κατόχου του τηλεφώνου.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, το επόμενο βήμα είναι να υποβάλετε μια αναφορά στις τοπικές αρχές για το τηλέφωνο που λείπει. Πολλά ξενοδοχεία μπορούν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να συνεργαστούν με την τοπική αστυνομία για να αναφέρουν έγκλημα Επιπλέον, μπορεί να απαιτείται αναφορά αστυνομίας εάν σκοπεύετε να καταθέσετε αίτηση ασφάλισης ταξιδιού για το χαμένο κινητό τηλέφωνο.

Απομακρύνετε τα δεδομένα από το κινητό σας από απόσταση

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του λογισμικού ασφάλειας κινητού τηλεφώνου είναι η δυνατότητα ελέγχου των δεδομένων εξ αποστάσεως. Με τις εφαρμογές Lookout και Find my Phone, οι χρήστες μπορούν να καταργήσουν τα δεδομένα τους όταν ένα χαμένο κινητό τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο με κυψελοειδή δεδομένα ή ασύρματο internet.

Εκείνοι που είναι σίγουροι ότι τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν φύγει και χάσει για πάντα μπορεί να εμποδίσει την προσωπική πληροφορία να πέσει σε λάθος χέρια με ένα απομακρυσμένο σκουπίστε τα δεδομένα

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα δεδομένα σας πριν φύγετε στην επόμενη περιπέτεια. Οι ειδικοί προτείνουν να ορίσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή.

Χρησιμοποιώντας τη λογική για να βρείτε ένα χαμένο τηλέφωνο και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για να κρατήσετε ένα τηλέφωνο προστατευμένο, οι ταξιδιώτες μπορούν να βεβαιωθούν ότι τα προσωπικά τους στοιχεία παραμένουν ασφαλή. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο, δεν συμβαίνει τίποτα στο τηλέφωνό σας ενώ ταξιδεύετε.

Σημείωση: Δεν δόθηκε καμία αποζημίωση ή κίνητρο για να αναφερθεί ή να συνδεθεί με οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία σε αυτό το άρθρο. Εκτός εάν δηλώνεται διαφορετικά, ούτε το About.com ούτε ο συγγραφέας υποστηρίζουν ή εγγυώνται οποιοδήποτε προϊόν, υπηρεσία ή μάρκα που αναφέρεται σε αυτό το άρθρο. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.