Θα πρέπει να σταματήσω να λαμβάνω φωτογραφίες της κάρτας επιβίβασης μου;

Το εισιτήριο σας για το γύρο κρατά πολύ περισσότερες πληροφορίες από τον προορισμό σας

Για πολλούς ταξιδιώτες, οι εικόνες είναι ένας πρωταρχικός τρόπος για να μοιραστείτε μια εμπειρία ταξιδιού με φίλους και αγαπημένους στο σπίτι. Από την εμπειρία του αεροδρομίου σε καταλύματα πρώτης κατηγορίας, οι ταξιδιώτες αγαπούν να τραβήξουν φωτογραφίες ως αναμνηστικό από τις περιπέτειές τους.

Ωστόσο, μια απλή φωτογραφία μπορεί να μετατρέψει τις διακοπές ενός ονειρεμένου ταξιδιώτη σε έναν εφιάλτη πολύ γρήγορα. Από τους ταξιδιώτες που συνοδεύονται από τα αεροσκάφη για να τραβήξουν μια εικόνα σε λάθος στιγμή για την τέλεια selfie που γίνεται θανάσιμη , η απόσπαση μιας φωτογραφίας δεν έχει πάντα νόημα.

Αυτό επεκτείνεται ακόμη και στα πιο βασικά ταξιδιωτικά αντικείμενα: κάρτα επιβίβασης.

Από τη στιγμή που θεωρείται ότι οι ταξιδιώτες με φωτογραφική μαρτυρία κατευθύνονται προς έναν προορισμό, η σύγχρονη τεχνολογία καθιστά το αεροπορικό εισιτήριο πιο ευάλωτο από ποτέ. Σιγουρευτείτε ότι σκέφτεστε δύο φορές πριν τραβήξετε μια φωτογραφία μιας κάρτας επιβίβασης στα προφίλ των κοινωνικών σας μέσων.

Ποιες πληροφορίες διατίθενται από μια εικόνα της κάρτας επιβίβασης;

Σε όλη την ιστορία, οι κάρτες επιβίβασης έχουν κρατήσει πολλές πληροφορίες για έναν επιβάτη. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν το πλήρες όνομα, την αεροπορική εταιρεία, την κατηγορία κρατήσεων και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα ταξιδιωτικά σχέδια. Η σημερινή κάρτα επιβίβασης περιέχει όλες αυτές τις πληροφορίες - και πολλά άλλα.

Οι σύγχρονες κάρτες επιβίβασης περιλαμβάνουν όχι μόνο το όνομα του ταξιδιώτη και την αεροπορική εταιρεία, αλλά και το όνομα του ταξιδιώτη με το όνομα του επιβάτη ή το PNR για σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή η εγγραφή είναι συχνά έξι χαρακτήρες, ένας συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών και είναι ο μοναδικός αριθμός αναγνώρισης για τον ταξιδιώτη και το ταξίδι του.

Με συνδυασμό του ονόματος του ταξιδιώτη και του PNR, κάποιος που βλέπει το φύλλο επιβίβασης θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε κάθε λεπτομέρεια των σχεδίων του ταξιδιώτη ηλεκτρονικά - και τελικά να δημιουργήσει χάος από το έδαφος.

Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες σχετικά με την κάρτα επιβίβασης κατά μένα;

Όταν μια κάρτα επιβίβασης απορρίπτεται απρόσεκτα, οι διαθέσιμες πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως κατά του ταξιδιώτη.

Εκτός από τις αλλαγές ή την ακύρωση πτήσεων, ένας ενδεχόμενος κλέφτης ταυτότητας μπορεί να μάθει πολλά για το πιθανό σημάδι του από μια κάρτα επιβίβασης, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που θα παραμείνει και των πληροφοριών συχνών δρομολογητών . Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ταξιδιώτη για κλοπή ή ληστεία ενώ βρίσκεστε σε ξένη χώρα.

Επιπλέον, ένας κλέφτης ταυτότητας με μια εφαρμογή σάρωσης barcode scanner barcode μπορεί να μάθει πολλές οικείες λεπτομέρειες για έναν ταξιδιώτη πολύ γρήγορα. Κρυφή κάρτα επιβίβασης είναι μια πληθώρα πληροφοριών σχετικά με έναν ταξιδιώτη, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται σε) αριθμούς διαβατηρίων, αριθμούς αξιόπιστων ταξιδιωτών και ημερομηνία γέννησης του ταξιδιώτη. Με αυτές τις πληροφορίες στο χέρι, ένας κλέφτης ταυτότητας θα μπορούσε αμέσως να γυρίσει γύρω και να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το πρόσωπο του ταξιδιώτη για να ανοίξει ψευδείς λογαριασμούς , ενώ το ανυποψίαστο θύμα είναι εκτός σύνδεσης.

Δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύσω μια εικόνα της κάρτας επιβίβασής μου;

Όπως και με αυτά τα δυσάρεστα εγωκεντρικά , η εικόνα μιας κάρτας επιβίβασης δεν πρέπει ποτέ να συνδεθεί στο διαδίκτυο. Παρότι διατηρεί ένα τυπωμένο αντίγραφο της κάρτας επιβίβασης και του δρομολογίου θα πρέπει να αποτελεί μέρος ενός γενικού πακέτου έκτακτης ανάγκης για το ταξίδι , θα πρέπει σίγουρα να απορριφθεί κανονικά μόλις ολοκληρωθεί το ταξίδι.

Λόγω του μεγέθους των προσωπικών δεδομένων που περιέχονται σε μια κάρτα επιβίβασης, πολλοί ειδικοί ασφαλείας συστήνουν να καταστραφεί μια κάρτα επιβίβασης σε ένα τεμαχιστή.

Καταστρέφοντας το φύλλο επιβίβασης, οι ταξιδιώτες βεβαιώνουν ότι ο πολύτιμος γραμμωτός κώδικας (καθώς και κάθε άλλη πληροφορία) δεν καταλήγουν σε λάθος χέρια.

Ενώ μια κάρτα επιβίβασης μπορεί να ξεκλειδώσει αμέτρητους νέους κόσμους, μπορεί επίσης να δημιουργήσει πρόβλημα και θλίψη για τους ταξιδιώτες. Κατανοώντας πόσο πολύτιμα είναι αυτά τα στοιχεία και πόσο εύκολα μπορούν να καταχραστούν, οι ταξιδιώτες μπορούν να βεβαιωθούν ότι λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τις προσωπικές τους πληροφορίες καθώς ταξιδεύουν.