Είναι ασφαλές να κάνετε κράτηση για ένα κόμιστρο χάκερ;

Οι βαθιές εκπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο πρόβλημα για ορισμένα φυλλάδια

Από την έλευση των online κρατήσεων, οι ταξιδιώτες εργάστηκαν πολύ και σκληρά για να καθορίσουν τον καλύτερο τρόπο για να βρείτε το φθηνότερο δυνατό ταξίδι. Από τη χρήση σημείων και μιλίων για τη μείωση του κόστους, τη χρήση προγραμμάτων συγχρονισμού και εργαλείων σχεδιασμού για να βρεθούν οι καλύτερες τιμές, οι χρήστες συχνά δεν θα κάνουν τίποτα για να πάρουν μια συμφωνία.

Έχει προκύψει μια άλλη τάση, η οποία προϋποθέτει ότι οι οδηγοί ταξινομούν τιμές μιας διαδρομής μέσα από μια πόλη που συνδέει. Αντί να ταξιδεύει στον τελικό προορισμό, ο ταξιδιώτης αναχωρεί στο μεσαίο σημείο του, αφήνοντας το κάθισμά του να ξετυλιχθεί για το τελικό σκέλος του ταξιδιού.

Αυτό είναι γνωστό ως "εισιτήριο χάκερ", ή "κρυμμένο εισιτήριο πόλης", το οποίο (όταν εφαρμόζεται σωστά) μπορεί να σώσει μεμονωμένους ταξιδιώτες εκατοντάδες δολάρια σε βάρος ενός κεννού καθίσματος για την αεροπορική εταιρεία.

Είναι απολύτως ασφαλές να ταξιδεύετε με εισιτήριο χάκερ για να εξοικονομήσετε χρήματα; Υπάρχει εγγενής κίνδυνος για τον ταξιδιώτη να πετάει πάνω σε ένα "κρυφό εισιτήριο πόλης"; Όπως συμβαίνει με κάθε ταξιδιωτική κατάσταση, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που συνοδεύονται από οποιαδήποτε απόφαση ταξιδιού. Πριν από την κράτηση ενός εισιτηρίου χάκερ, εξετάστε τα ακόλουθα σημεία πριν από την αναχώρηση.

Πώς λειτουργούν οι ναύλοι χάκερ;

Για χρόνια, οι ναύλοι χάκερ ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό ανάμεσα στα συχνά δρομολόγια. Τα εισιτήρια αυτά μπήκαν στο προσκήνιο το 2014 με την έναρξη ιστοσελίδων αφιερωμένων στην εξεύρεση αυτών των ναύλων, συμπεριλαμβανομένου του Skiplagged.com. Με τα εν λόγω εργαλεία, οι ταξιδιώτες είχαν έναν νέο και απλούστερο τρόπο να βρουν ναύλους χάκερ, χωρίς τη δυσκολία να τα βάζουν μόνοι τους.

Το ναύλο χάκερ, γνωστό και ως "κρυφό εισιτήριο πόλης", λειτουργεί όταν ένας ταξιδιώτης επιλέγει μια προέλευση και έναν προορισμό. Με αυτά τα δύο, ο επιβάτης αναζητά χαμηλότερο ναύλο χάκερ αγοράζοντας ένα εισιτήριο που συνδέεται μέσω του προορισμού του και προωθεί σε άλλη πόλη. Αντί να συνδεθεί με την τελική πόλη, ο ταξιδιώτης αναχωρεί από το αεροδρόμιο της πόλης που συνδέει - τον αρχικό προορισμό - και αφήνει το κάθισμά του αχρησιμοποίητο για το τελικό σκέλος του ταξιδιού.

Ενώ οι ναύλοι χάκερ μπορούν να προσφέρουν έκπτωση στους ταξιδιώτες, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν προβλήματα. Οι ταξιδιώτες που αναλαμβάνουν τον κίνδυνο των ναύλων χάκερ θα μπορούσαν να υποστούν σοβαρές κυρώσεις εάν έχουν αλιευθεί.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των ναύλων χάκερ;

Αν και οι ναύλοι χάκερ μπορούν να προσφέρουν εκ των προτέρων έκπτωση, η πτήση με κενό κάθισμα που δεν μπορεί να μεταπωληθεί έρχεται με σημαντικό κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες. Ως αποτέλεσμα, οι μεταφορείς έλαβαν διάφορα μέτρα για να εμποδίσουν τους επιβάτες να επιβιβαστούν σε ένα κρυφό εισιτήριο πόλης.

Πρώτον, η σύμβαση μεταφοράς πολλών αεροπορικών εταιρειών επιτρέπει την ακύρωση ενός δρομολογίου εάν ο επιβάτης εγκαταλείψει πριν από την ολοκλήρωσή του. Εάν ένας ταξιδιώτης έπρεπε να κλείσει ένα εισιτήριο χάκερ σε ένα δρομολόγιο μετ 'επιστροφής, η αναφορά για τουλάχιστον μία από αυτές τις πτήσεις δεν θα μπορούσε να οδηγήσει στην ακύρωση του υπολοίπου των εισιτηρίων - συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων επιστροφής. Επιπλέον, αν ο ταξιδιώτης χρησιμοποίησε τον αριθμό των συχνών δρομολογητών για να κερδίσει πόντους, όλα τα μίλια από το ναύλο χάκερ θα μπορούσαν να ανακληθούν.

Τα χαμένα σημεία συχνών επιβατών θα μπορούσαν να είναι το τελευταίο πράγμα που οι ταξιδιώτες πρέπει να ανησυχούν όταν πρόκειται για ναύλους χάκερ. Εάν ένας επιβάτης πιάνεται προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί ένα κρυφό εισιτήριο πόλης, θα μπορούσε επίσης να αναγκαστεί να πληρώσει την πλήρη λιανική τιμή της πτήσης, που χρεώνεται αυτόματα στην πιστωτική τους κάρτα.

Σε ακραίες περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες που εκμεταλλεύονται συνεχώς τους ναύλους των χάκερ μπορούν να απαγορεύονται από το αεροπλάνο να φτάσουν στο αεροπλάνο της επιλογής τους. Όλες αυτές οι καταστάσεις επιτρέπονται βάσει της σύμβασης μεταφοράς της αεροπορικής εταιρείας, που σημαίνει ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν θα βοηθήσει έναν ταξιδιώτη που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις να πετάξει μακριά από έναν χάκερ.

Ποια είναι τα θετικά σημεία του ταξιδιού σε έναν ναύλο χάκερ;

Ενώ τα κρυμμένα εισιτήρια πόλης έρχονται με διάφορους κινδύνους, μπορούν επίσης να έρθουν με κάποια πλεονεκτήματα επίσης. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ταξιδιού σε ένα εισιτήριο χάκερ είναι η δυνατότητα να ταξιδεύετε με σημαντική έκπτωση σε σύγκριση με άλλες πόλεις.

Τα φυλλάδια μέσω του Cincinnati κατανοούν πολύ καλά αυτήν την ιδέα, καθώς η πόλη θεωρήθηκε κάποτε ως η πιο ακριβή πόλη για να πετάξει. Για να νικήσουμε τους υψηλούς ναύλους της πτήσης, πολλοί επιβάτες θα κλείσουν ένα εισιτήριο χάκερ για να συνδεθούν μέσω του Cincinnati και να συνεχίσουν σε μια άλλη πόλη.

Αναχωρώντας στο Σινσινάτι, αντί να συνεχίσουν τον τελικό προορισμό τους, οι ταξιδιώτες ήταν σε θέση να εξοικονομήσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από το αεροπορικό εισιτήριο τους. Ιστοσελίδα των ναύλων χάκερ Η παραβίαση των ισχυρισμών ορισμένων ταξιδιωτών μπορεί να εξοικονομήσει 80 τοις εκατό από το δημοσιευμένο εισιτήριο κατά τη λήψη ενός εισιτηρίου "κρυφούς πόλης" ή άλλου τύπου εισιτηρίου "χάκερ".

Είναι ασφαλές να ταξιδεύετε με εισιτήριο χάκερ;

Παρόλο που δεν υπάρχει κανένας νόμος κατά της χρήσης ενός ναύλου χάκερ για να φτάσει σε μια πόλη, έρχονται με μια ισορροπία κινδύνου και ανταμοιβής. Με την πτήση σε ένα κρυφό εισιτήριο πόλης, οι ταξιδιώτες μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικά χρήματα στα ταξίδια τους. Αντίθετα, εάν οι ταξιδιώτες αυτοί πιάνουν να σπάσουν τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών μέσω των ναύλων χάκερ, οι κυρώσεις είναι σοβαρές και μπορεί να έρθουν χωρίς προειδοποίηση.

Πριν από την κράτηση ενός εισιτηρίου χάκερ, να είστε προσεκτικοί για να μετρήσετε όλα τα κόστη και να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν σε ένα εισιτήριο χάκερ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον αριθμό των συχνών δρομολογητών τους ή να ελέγχουν τις αποσκευές τους και να προσέχουν μόνο να κάνουν κράτηση εισιτηρίων.

Για τους ταξιδιώτες που δεν θέλουν να κληρονομήσουν τον κίνδυνο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξετάσουν άλλες επιλογές για να ταξιδέψουν για φθηνά. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν την αγορά εισιτηρίων που χρησιμοποιούν σημεία και μίλια, ή τη χρήση αυτοματοποιημένων εργαλείων για να βρείτε την καλύτερη τιμή σε όλα τα ταξίδια τους.