Υποβολή αίτησης για άδεια γάμου / γάμου στο Αρκάνσας

Πού να πάτε:

Οι άδειες γάμου μπορούν να ληφθούν από οποιοδήποτε γραφείο του νομαρχιακού γραμματέα. Αυτά βρίσκονται στο δικαστήριο του νομού. Μπορείτε να εντοπίσετε εδώ Γραφείο Γραμματείας. Ο County Clerk πρέπει να κληθεί να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες και για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε σχετικά με την απόκτηση της άδειας γάμου σας.

Απαιτήσεις:

Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών για να υποβάλετε αίτηση για γάμο στο Αρκάνσας. Οι άνδρες ηλικίας 17 ετών ή γυναίκες ηλικίας 16 ή 17 ετών μπορούν να παντρευτούν με γονική συναίνεση.

Ένας γονέας πρέπει να είναι παρών για να υπογράψει το βιβλίο του γάμου με τους αιτούντες κατά την έκδοση της άδειας. Εάν ένας γονέας δεν είναι σε θέση να υπογράψει, λόγω θανάτου, διαχωρισμού, διαζυγίου ή άλλων περιστάσεων, πρέπει να προσκομίσετε πιστοποιημένα έγγραφα για την επαλήθευση αυτών των περιστάσεων. Οι άνδρες ηλικίας κάτω των 17 ετών και οι γυναίκες κάτω των 16 ετών δεν μπορούν να παντρευτούν χωρίς δικαστική απόφαση του Αρκάνσας. Αυτό συνήθως δίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, όπως εάν η γυναίκα είναι έγκυος ή το ζευγάρι έχει ήδη ένα παιδί μαζί.

Οι άδειες γάμου του Αρκάνσας ισχύουν για εξήντα ημέρες. Η άδεια πρέπει να επιστραφεί χρησιμοποιημένη ή αχρησιμοποίητη, εντός 60 ημερών για την εγγραφή ή ένα δολάριο 100 $ θα εκτελείται έναντι όλων των αιτούντων άδεια.

Μια άδεια που αποκτάται σε ένα γραμματέα της κομητείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στο Αρκάνσας, όχι μόνο σε εκείνο τον νομό, αλλά πρέπει να επιστραφεί στο γραφείο του νομαρχιακού γραμματέα όπου πρωτοκαθήθηκε.

Τι να φέρω:

Οι άδειες γάμου του Αρκάνσας κοστίζουν περίπου 58,00 δολάρια.

Πρέπει να φέρετε μετρητά, διότι δεν γίνονται δεκτές επιταγές ή πιστωτικές κάρτες. Δεν υπάρχουν επιστροφές χρημάτων και η πραγματική τιμή καθορίζεται από το νομό.

Οι αιτήσεις για άδειες γάμου πρέπει να υποβάλλονται αυτοπροσώπως από τη νύφη και τον γαμπρό.

Οι αρσενικοί και θηλυκοί ηλικίας 21 ετών και άνω μπορούν να προσκομίσουν έγκυρη άδεια οδήγησης που να δείχνει το σωστό τους όνομα και ημερομηνία γέννησης ή πιστοποιημένο από το κράτος αντίγραφο των πιστοποιητικών γέννησής τους ή ενεργό στρατιωτική ταυτότητα ή έγκυρο διαβατήριο.

Οι αρσενικοί και οι θηλυκοί 21 ή κάτω πρέπει να προσκομίζουν επικυρωμένο αντίγραφο των πιστοποιητικών γέννησής τους ή ενεργή στρατιωτική ταυτότητα ή έγκυρο διαβατήριο. Εάν το όνομά σας έχει αλλάξει διαμέσου διαζυγίου και η άδεια οδήγησης δεν αντικατοπτρίζει αυτή την αλλαγή, θα πρέπει να προσκομίσετε ένα επικυρωμένο αντίγραφο του διατάγματος διαζυγίου σας. Πώς να αποκτήσετε αρχεία διαζυγίου και πιστοποιητικά γέννησης .

Δεν απαιτείται:

Οι μάρτυρες ή οι ιατρικές / αιματολογικές εξετάσεις δεν απαιτείται να υποβάλουν αίτηση για γάμο στο Αρκάνσας. Δεν χρειάζεται να είστε κάτοικος του Αρκάνσας για να υποβάλετε αίτηση για γάμο. Το Αρκάνσας δεν έχει περίοδο αναμονής για γάμους.

Ποιος μπορεί να προεδρεύει σε ένα νόμιμο γάμο:

Για να παντρευτούν νόμιμα ζευγάρια στο Αρκάνσας, οι υπουργοί ή οι επίσημοι πρέπει να έχουν διαπιστώσει τα διαπιστευτήρια τους σε έναν από τους 75 κομητείες του Αρκάνσας.

Άλλοι αξιωματούχοι που μπορούν να παντρευτούν και να παντρευτούν ζευγάρια περιλαμβάνουν: τον κυβερνήτη του Αρκάνσας, οποιονδήποτε δήμαρχο μιας πόλης ή πόλης στο Αρκάνσας, συνταξιούχους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Αρκάνσας, οποιαδήποτε δικαιοσύνη της ειρήνης, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων δικαστών που υπηρετούσαν τουλάχιστον δύο όροι , κάθε υπουργός ή ιερέας τακτικής ιεραρχίας, κάθε υπάλληλος που διορίζεται για το σκοπό αυτό από δικαστήριο της χώρας όπου διεξάγεται ο γάμος, κάθε εκλεγμένος δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου και αποχωρημένοι δικαστές δημοτικών ή περιφερειακών δικαστηρίων που έχουν υπηρετήσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια γραφείο.

Ειδικές καταστάσεις:

Το Αρκάνσας δεν επιτρέπει γάμους πληρεξουσίου, γάμους ξαδέλφους ή γάμους κοινού δικαίου. Το Αρκάνσας επιτρέπει γάμους με διαθήκη και γάμους ίδιου φύλου. Οι ίδιοι γάμοι γάμου έγιναν νόμιμοι σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στο Obergefell κατά Hodges στις 26 Ιουνίου 2015.