Δεν υπάρχει Κανσάς στο Αρκάνσας: Η προέλευση του ονόματος του κράτους μας

Το όνομα "Αρκάνσας" αντικατοπτρίζει τόσο τη γαλλική μας όσο και την ιθαγενή αμερικανική κληρονομιά. Το Κάνσας και το Αρκάνσας προέρχονται από την ίδια ρίζα λέξη (kká: ze), που ήταν όρος Σιουάν που αναφέρεται σε μέλη του κλάδου Dhegiha της οικογένειας Siouan. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για να περιγράψει τη φυλή Kansa στην πολιτεία που θα γίνει Κάνσας. Πιστεύεται ότι σημαίνει "άνθρωποι του νότιου ανέμου".

Μερικοί από τους πρώτους αποίκους μας ήταν Γάλλοι. Οι Γάλλοι άποικοι άκουσαν τον Κουπάο να καλέσει τους ντόπιους Αρκάνσας.

Έτσι, οι Γάλλοι ήταν οι πρώτοι που αναφερόταν αρχικά στον Αρκάνσας ως "Arkansaes" και "Arkancas". Η γαλλική ορθογραφία προσθέτει συχνά ένα σιωπηλό S στο τέλος των λέξεων. Η εφημερίδα του Αρκάνσας έδωσε προτεραιότητα για να το γράψει στο Αρκάνσας.

Λοιπόν, γιατί δεν λέμε τότε ar-KAN-zuhss; Εάν είναι η ίδια λέξη, δεν πρέπει να εκφραστεί το ίδιο; Σύμφωνα με τους ιστορικούς, το Kansas είναι λάθος στην προφορά, όχι εμάς. Οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι το "KAN-zuhss" είναι σαφώς ο αγγλικός τρόπος για να προφέρουμε και να γράψουμε τη λέξη, ενώ το προφέρουμε σωστά, παρόλο που το γράφουμε με τον γαλλικό τρόπο.

Οι ιστορικοί είναι αρκετά σοβαροί γι 'αυτό. Υπάρχει ένα έγγραφο 30 σελίδων που αναφέρει τη συνάντηση της ιστορικής κοινωνίας του κράτους του Αρκάνσας και της εκλεκτικής κοινωνίας του Little Rock, Αρκ., Το 1881 σχετικά με αυτό το ίδιο θέμα.

Είναι λοιπόν σαφές ότι το όνομα Kansas είναι γραμμένο στα αγγλικά, ενώ το όνομα Arkansas είναι γαλλικής ορθογραφίας και ότι τα δύο ονόματα δεν πρέπει να εκφωνούνται εξίσου ...

Η παρούσα ορθογραφία δηλώνει σαφώς την εθνικότητα των τυχοδιωκτών που είχαν αρχικά τη σκληρότητα να εξερευνήσουν αυτή τη μεγάλη έκταση της χώρας. Η τρέχουσα κατάσταση του λεξικού της προφοράς της λέξης κάνει τη βία στο πρώτο ιστορικό γεγονός και η απόσπαση αυτού και στη συνέχεια η αλλαγή της ορθογραφίας θα έκανε βία στη δεύτερη ιστορική αλήθεια. Και οι δύο αλήθειες είναι άξια συντήρησης.

Έτσι, λέγοντας ότι ο Ar-KAN-zuhss κάνει βία στα ιστορικά γεγονότα. Το πήρατε αυτό, έξω από τους χωρικούς; Η Γενική Συνέλευση του Αρκάνσας κλήθηκε να αποφασίσει για την προφορά του ονόματος του κράτους, με τη βοήθεια της Ιστορικής Εταιρείας.

Γι 'αυτό και αποφασίστηκε από τα δύο Σώματα της Γενικής Συνέλευσης, ότι η μόνη αληθινή προφορά του ονόματος του κράτους, κατά τη γνώμη αυτού του σώματος, είναι αυτή που έλαβε ο γαλλικός λόγος που αντιπροσωπεύει τον ήχο, και ότι θα πρέπει να προφέρεται σε τρεις συλλαβές, με την τελική "s" σιωπηλή. Το "α" σε κάθε συλλαβή με τον ιταλικό ήχο, και η έμφαση στην πρώτη και τελευταία συλλαβές, που είναι η προπαγάνδα παλαιότερα παγκοσμίως και τώρα ακόμα πιο συχνά χρησιμοποιούμενη? και ότι η προφορά με την έμφαση στη δεύτερη συλλαβή, με τον ήχο του "α" στον άνθρωπο, και η ακούσια του τερματικού "s" είναι μια καινοτομία που πρέπει να αποθαρρυνθεί.

Αυτή η διατύπωση μπορεί πράγματι να βρεθεί στον κώδικα του Αρκάνσας. Είναι ο Τίτλος 1, Κεφάλαιο 4, Τμήμα 105, Προφορά του ονόματος του κράτους. Είμαστε ένα από τα λίγα κράτη για να έχουμε πραγματικά ένα νόμο για την προφορά μας.

Το οποίο φέρνει το επόμενο σημείο. Υπήρξε μια φήμη στο Διαδίκτυο, καθώς υπήρχε ένα Διαδίκτυο που είναι παράνομο να κακολογείται το όνομα του Αρκάνσας και μπορείτε να αντιμετωπίσετε απότομα πρόστιμα (μερικοί ακόμη λένε το χρόνο φυλάκισης). Από τότε που η Γενική Συνέλευση έπρεπε να συναντηθεί για να το καταλάβει, νομίζω ότι μπορεί να είναι σκληρή η φυλάκιση φτωχών αλλοδαπών που επισκέπτονται το Κάνσας και έρχονται εδώ. Αναζητώντας τον κώδικα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι παράνομο να κακώς το όνομα. Ωστόσο, νομίζω ότι η φήμη προέρχεται από το γεγονός ότι έχουμε στον κατάλογό μας ένα τμήμα "προφοράς" και ότι η φράση: "η ακουστική του τερματικού" είναι μια καινοτομία που πρέπει να αποθαρρύνεται ".

Είναι απογοητευμένος, αλλά πιθανότατα δεν πρόκειται να πάτε στη φυλακή γι 'αυτό. Μπορούμε να σας γελάσουμε λίγο.

Το όνομα του Little Rock είναι λίγο λιγότερο ενδιαφέρον. Το Little Rock ονομάστηκε πραγματικά για ένα μικρό βράχο. Οι πρώτοι ταξιδιώτες χρησιμοποίησαν ως ορόσημο μια πέτρινη εκτροπή στην όχθη του ποταμού Αρκάνσας. Η " La Petite Roche " σημάδεψε τη μετάβαση από την επίπεδη περιοχή του Δέλτα του Μισισιπή στους πρόποδες του βουνού Ouachita.

Οι ταξιδιώτες θα αναφέρονται στην περιοχή ως "το μικρό βράχο" και το όνομα θα κολλήσει.

Το Αρκάνσας είναι το "φυσικό κράτος" και το κρατικό μας σύνθημα είναι "regnat populus" (Λατινική για "κυριαρχία ανθρώπων").