Πώς να αποκτήσετε πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου

Το Arkansas Vital Records είναι υπεύθυνο για τη συλλογή και έκδοση πιστοποιητικών γέννησης και θανάτου, καθώς και για τα δελτία γάμου και διαζυγίου. Το Vital Records είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το γραφείο είναι κλειστό στις κρατικές αργίες. Τα περισσότερα αιτήματα πιστοποιητικών μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία την ίδια ημέρα αν βρίσκεστε στο γραφείο Vital Records μέχρι τις 4:00 μ.μ. και έχετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για την αναζήτηση του πιστοποιητικού.

Βρίσκονται στην οδό 4815 W. Markham Street, Slot 44, Little Rock, AR 72205. Αυτό βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Στάδιο War Memorial στο Υπουργείο Υγείας του Αρκάνσας. Μην εισάγετε τις πόρτες του κύριου τμήματος υγείας. Έχουν την δική τους είσοδο στην πλευρά του κτιρίου που βρίσκεται πλησιέστερα στον Markham.

Γέννηση

Το Vital Records έχει γεννήσεις από την 1η Φεβρουαρίου 1914, καθώς και μερικά αρχικά αρχεία του Little Rock και Fort Smith που χρονολογούνται από το 1881. Το καταστατικό του Arkansas 20-18-305 επιτρέπει την απελευθέρωση των αρχείων γεννήσεων σε συγκεκριμένα πρόσωπα που σχετίζονται με τον καταχωρίζοντα και με τον / εκπροσώπους, σε ακαδημαϊκές ερευνητικές ομάδες και σε άτομα που επιδεικνύουν δικαίωμα στην εγγραφή. Οι γεννήσεις άνω των 100 ετών μπορούν να κυκλοφορήσουν στο κοινό.

Παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών στην αίτησή σας, χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να περιλαμβάνουν την ταυτότητα με φωτογραφία, το πλήρες όνομα του ατόμου, την ημερομηνία γέννησης, την πόλη ή την πόλη γέννησης, το πλήρες όνομα του πατέρα και της μητέρας.

Πρέπει επίσης να δώσετε τη σχέση του αιτούντα με το πρόσωπο που κατονομάζεται στο πιστοποιητικό και τον λόγο για τον οποίο ζητάτε το πιστοποιητικό.

Θάνατος

Vital Records έχει θανάτους από την 1η Φεβρουαρίου 1914. Το καταστατικό του Arkansas 20-18-305 επιτρέπει την απελευθέρωση σε συγκεκριμένα πρόσωπα που σχετίζονται με τον καταχωρίζοντα, τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους του, ομάδες ακαδημαϊκών ερευνών και άτομα που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν δικαίωμα για να αποκτήσετε το αρχείο.

Τα αρχεία θανάτου ηλικίας άνω των 50 ετών μπορούν να κυκλοφορήσουν στο κοινό.

Παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών στην κυβέρνηση της αίτησής σας, οι χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να περιλαμβάνουν την ταυτότητα με φωτογραφία, το πλήρες όνομα του θανόντος, την ημερομηνία θανάτου, την κομητεία ή την πόλη θανάτου, το όνομα της κηδείας, τη σχέση του αιτούντα με τον αποθανόντα, λόγο για την υποβολή αίτησης για το πιστοποιητικό και σημειώστε εάν πρόκειται για αγέννητο μωρό.

Γάμος / Διαζύγιο

Vital Records έχει γάμους και αρχεία διαζυγίου που χρονολογούνται από το 1917. Arkansas Vital Records δεν έχει την πραγματική άδεια γάμου ή διαζύγιο διάταγμα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γραμματέα κομητείας ή γραμματείας, όπου καταγράφηκε ο γάμος ή το διαζύγιο. Εκδίδουν επικυρωμένο αντίγραφο του κουπονιού γάμου ή διαζυγίου σε έντυπη μορφή, το οποίο είναι αποδεκτό από όλα τα κρατικά και ομοσπονδιακά κυβερνητικά γραφεία.

Το Καταστατικό Αρκάνσας Vital Records 20-18-305 δεν επιτρέπει στο Arkansas Vital Records να απελευθερώσει το κουπόνι γάμου και διαζυγίου στο ευρύ κοινό. (Το Γραφείο Γραμματείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων όπου καταγράφηκε η εκδήλωση μπορεί να λειτουργεί με διαφορετικούς κανόνες.) Το Καταστατικό των Vital Records επιτρέπει στο Τμήμα να απελευθερώνει συγκεκριμένα πρόσωπα που σχετίζονται με τον καταχωρίζοντα και τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους τους, με ακαδημαϊκές ομάδες έρευνας και με άτομα ο οποίος μπορεί να αποδείξει το δικαίωμα στην εγγραφή.