Πεζοπορία Μεταξύ των τμημάτων Jinshanling και Simatai του Μεγάλου Τείχους

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Πολλοί επισκέπτες στο Σινικό Τείχος γελοιοποιούν τα πλήθη. Ας είμαστε ειλικρινείς, το Σινικό Τείχος είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της Κίνας. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται καθημερινά. Εάν πηγαίνετε στα πιο εύκολα προσπελάσιμα τμήματα από το Πεκίνο, ναι, πιθανόν, το μέρος του τείχους σας θα είναι αρκετά γεμάτο. Εντούτοις, υπάρχει κάποια θεραπεία.

Εάν έχετε το χρόνο και την ικανότητα, να πάρει έξω από τις πιο επισκέφθηκε περιοχές του Σινικού Τείχους αξίζει πολύ.

Ενώ μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνο για να φτάσετε στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας, έχετε το Τείχος για τον εαυτό σας μια υπέροχη ανταμοιβή.

Κάποιοι λένε ότι η αύξηση μεταξύ των τμημάτων του Jinshanling και του Simatai δίνει επίσης στον επισκέπτη μια πιο "αυθεντική" Wall εμπειρία. Η άποψή μου είναι ότι κάθε εμπειρία με το Τείχος είναι αυθεντική, αλλά αν ψάχνετε για συναρπαστικές απόψεις σε σχετικά απομόνωση, σε συνδυασμό με κάποια άσκηση, τότε αυτό το ταξίδι είναι σίγουρα για σας.

Τοποθεσία

Το Jinshanling απέχει 87 μίλια (140 χλμ.) Έξω από το Πεκίνο. Το Σιμάτα απέχει 75 μίλια (120 χλμ.) Έξω από το Πεκίνο.

Ιστορία

Δείτε τις ενότητες Jinshanling και Simatai για ιστορίες κάθε τμήματος του τείχους.

Χαρακτηριστικά

Να πάρει εκεί

Μπορείτε σίγουρα να οργανώσετε τη δική σας μεταφορά σε ένα από τα τμήματα.

Ζητήστε από το ξενοδοχείο σας στο Πεκίνο να ενοικιάσετε ιδιωτικό αυτοκίνητο ή ταξί ή να πάρετε το λεωφορείο.

Αν θέλετε περιπέτεια όταν φτάσετε εκεί αλλά όχι στο δρόμο (δηλαδή δεν θα έπρεπε να ασχοληθείτε με τα ζητήματα μεταφοράς), υπάρχουν πολλά ρούχα στο Πεκίνο που μπορούν να οργανώσουν ένα ταξίδι για σας μαζί με όλα τα σωστά εργαλεία, οδηγό και μεταφορά από και πίσω στο Πεκίνο.

Δύο καλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες που μπορούν να σας ταξιδέψουν στο Περσικό Τείχος είναι:

Πόσο χρόνο πρέπει να περάσετε

Αν σκοπεύετε να κάνετε μια αύξηση μεταξύ αυτών των τμημάτων, πρέπει να σχεδιάσετε όλη την ημέρα σας γύρω από το ταξίδι. Αφήστε νωρίς από το Πεκίνο, αφήστε τουλάχιστον 2 ώρες για να φτάσετε στο σημείο εκκίνησης, 4-5 ώρες πεζοπορία και άλλες 2 ώρες για να επιστρέψετε στο Πεκίνο.

Πότε να πάτε

Η άνοιξη και η πτώση θα σας προσφέρουν τις καλύτερες απόψεις. Η πιο άνετη στιγμή για να επισκεφθείτε είναι η άνοιξη και η πτώση. Αυτές οι δύο εποχές θα σας δώσουν επίσης τον καθαρότερο αέρα και τις καλές απόψεις. Η θερινή ώρα θα είναι πολύ ζεστή και υγρή, οπότε θα πρέπει να είστε πολύ κατάλληλοι (και ενυδατωμένοι) για να κάνετε μια πεζοπορία σε αυτή τη σεζόν. Ο χειμώνας μπορεί να είναι όμορφος με χιόνι στα βουνά, αλλά μπορεί και να είναι ύπουλος.

Τι να φοράτε και να πάρετε μαζί

Προφανώς, ανάλογα με την εποχή που επισκέπτεστε θα υπαγορεύσει τις επιλογές σας για τα είδη ένδυσης, αλλά εδώ είναι αυτό που χρειάζεστε σε όλες τις καιρικές συνθήκες:

Φωτογραφίες

Δείτε φωτογραφίες βήμα προς βήμα από τον ταξιδιώτη Ντέιβιντ Τέρνερ στη συλλογή φωτογραφιών του: Πεζοπορία από το Jinshanling στο Simatai.