Ένας οδηγός για την ανατροπή στον Καναδά

Η κατάρρευση στον Καναδά είναι σχεδόν η ίδια όπως και στις ΗΠΑ. Γενικά, όταν λαμβάνετε υπηρεσίες, όπως από το προσωπικό αναμονής, τους κομμωτές, τους οδηγούς ταξί, τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου και άλλους, αναμένεται να δώσετε επιπλέον χρήματα, επιπλέον το δηλωθέν κόστος. Έτσι, για παράδειγμα, εάν μια κούρεμα είναι $ 45, θα πρέπει να πληρώσετε αυτό το ποσό, συν, πείτε άλλο $ 5 έως $ 10 ως συμβουλή, για καλή εξυπηρέτηση.

Η απόρριψη δεν είναι υποχρεωτική, αλλά γενικά αναμένεται επειδή οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών λαμβάνουν μια σχετικά χαμηλή βασική αμοιβή (ο κατώτατος μισθός είναι περίπου 10 δολάρια την ώρα στον Καναδά) και βασίζονται σε συμβουλές για να φέρουν τα κέρδη τους σε ένα αξιοπρεπές (μερικές φορές πολύ καλό) ποσοστό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια άκρη μεταξύ 15% και 20% είναι απολύτως αποδεκτή. Ακολουθούν μερικές πιο συγκεκριμένες περιστάσεις και οδηγοί για το πώς να συμβουλή (τα ποσά που προτείνονται είναι σε δολάρια Καναδά ).

Λάβετε υπόψη ότι ο φόρος επί των πωλήσεων στον Καναδά κυμαίνεται μεταξύ 5% και 15%, ανάλογα με την επαρχία, αλλά προτείνουν υπολογισμούς για τα ποσά προ φόρων.

Μεταφορά με αυτοκίνητο

Καμπίνες / Ταξί: Οπουδήποτε μεταξύ 10% έως 20% του ναύλου . Για παράδειγμα, μια καλή συμβουλή θα ήταν $ 2 για ένα εισιτήριο $ 8 (εύκολο να στρογγυλεύσει μέχρι $ 10 νομοσχέδιο) ή περίπου $ 5 ή $ 6 σε ένα ναύλο $ 40.

Airport / Hotel Shuttle: Όλοι δεν συμβουλεύουν αυτούς τους οδηγούς, αλλά μια άκρη $ 2 είναι αποδεκτή αν ο οδηγός σας ήταν φιλικός ή εξυπηρετικός.

Αναρρίχηση σε ξενοδοχείο ή θέρετρο

Θυρίδα: $ 2 αν σας χαιρετήσει μια καμπίνα.

Bellman: $ 2 έως $ 5 ανά τσάντα.

Κομμουνιστής: $ 2 έως $ 5 την ημέρα ή ένα κατ 'αποκοπή ποσό στο τέλος της διαμονής σας. Εδώ είναι πώς να γνωρίζετε πολλά για να συμβουλεύετε σωστά την υπηρέτρια σας .

Υπηρεσία δωματίου: Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν μια άκρη συμπεριλαμβάνεται στο κόστος της υπηρεσίας δωματίου, καθώς δεν είναι απαραίτητο να ανατρέπετε πάνω από αυτό.

Διαφορετικά, το 15% είναι κοινό, ή $ 2 έως $ 5 αν ο υπάλληλος παραδίδει ένα στοιχείο χωρίς κόστος, όπως επιπλέον μαξιλάρια.

Πάρκινγκ Valet: Συνήθως, $ 5 έως $ 10 άκρη κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου σας? μερικοί άνθρωποι συμβουλεύουν επίσης όταν το αφήνουν.

Θυρωρείο: Η εξυπηρέτηση του θυρωρού δεν είναι συνηθισμένη, αλλά αν είστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την εξυπηρέτησή σας, μια άκρη στο τέλος της διαμονής σας θα είναι αναμφισβήτητα ευπρόσδεκτη.

Εστιατόριο

Μερικές φορές το ποσοστό φόρου μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια θα είναι η σωστή συμβουλή εστιατορίου. Για παράδειγμα, στη Nova Scotia, ο φόρος επί των πωλήσεων είναι 15%, οπότε μπορείτε να αναφέρετε τουλάχιστον το ποσό του φόρου του λογαριασμού. Ή, στην Αλμπέρτα , όπου ο φόρος επί των πωλήσεων είναι 5%, απλά πολλαπλασιάστε τον φόρο κατά 3 για να πάρετε μια ελάχιστη συμβουλή για καλή εξυπηρέτηση.

Περιμένετε προσωπικό / εξυπηρετητές: Το 15% έως 20% του συνολικού ποσού προ φόρων είναι τυπικό. Πάνω απ 'αυτό είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο αλλά όχι ασυνήθιστο.

Μπάρμαν: Το δολάριο ανά ποτό που ισχύει σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ δεν είναι τόσο αυστηρό εδώ. Το δέκατο έως είκοσι τοις εκατό είναι πρότυπο ή συχνά ισχύει ένας κανόνας "κρατήστε την αλλαγή".

Sommelier: Δεν είναι συνηθισμένο να ανατρέπετε ξεχωριστά τον σομελιέ (οικονόμος που βοηθά τον ζευγάρωμα του κρασιού με το γεύμα σας). Αντ 'αυτού, αναγράψτε το ποσό που αντιστοιχεί στην επιταγή (συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, εξαιρουμένου του φόρου) και περιμένετε από τον σομελιέ να λάβει την περικοπή του στο τέλος της νύχτας. Κάποιοι άνθρωποι όμως γλιστρούν τον σομελιέ με το δικό του άκρη.

Έλεγχος παλτών: $ 1 έως $ 2 ανά παλτό.

Μασάζ και μασάζ

Μια άκρη από 15% έως 20% για τους κομμωτές, τους αισθητικούς και τους μασέρ είναι χαρακτηριστική στην κορυφή του συνολικού ποσού που προηγείται του φόρου. Εκτιμάται επίσης αν συμβουλεύετε το άτομο που φυσάει να στεγνώσει τα μαλλιά σας καθώς και εκείνο που το πλένει με $ 5 έως $ 10 το καθένα.