Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα χρήματα στον Καναδά

Μάθετε πώς να κάνετε αγορές και πού να πάρετε τα χρήματα

Αν ταξιδεύετε στον Καναδά, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε λίγα πράγματα για τα χρήματα που θα χρησιμοποιήσετε όταν βρίσκεστε εκεί.

Νόμισμα

Όλος ο Καναδάς χρησιμοποιεί το καναδικό δολάριο (C $ ή CAD). Η αξία του καναδικού δολαρίου επιταχύνεται έναντι αυτής όλων των άλλων σημαντικών νομισμάτων.

Από το 2014, το δολάριο του Καναδά έχει αξία περίπου 70 ή 80 σεντς έναντι ενός δολαρίου ΗΠΑ.

Ελέγξτε την τρέχουσα καναδική τιμή συναλλάγματος.

Αυτό το χαμηλό καναδικό δολάριο το 2016 είναι σε αντίθεση με τα έτη μεταξύ 2009 και 2014, όταν τα αμερικανικά και καναδικά δολάρια ήταν περίπου ισοδύναμα, με το CAD να κινείται είτε λίγο κάτω είτε λίγο πάνω από το αμερικανικό δολάριο. Στη δεκαετία του '80 και του '90, το CAD ήταν σημαντικά χαμηλότερο από το αμερικανικό δολάριο.

Σε στιγμές που το καναδικό δολάριο είναι χαμηλό, οι αγορές στον Καναδά είναι μια πραγματική συμφωνία για όσους έχουν αμερικανικό νόμισμα (αλλά θυμηθείτε να λάβετε υπόψη τον φόρο επί των πωλήσεων ).

Οι καναδικοί λογαριασμοί ή τα τραπεζογραμμάτια είναι συνήθως διαθέσιμα σε δόσεις $ 5, $ 10, $ 20, $ 50 και $ 100 δολαρίων. Οι λογαριασμοί $ 1 και $ 2 έχουν αντικατασταθεί από νομίσματα (το loonie και το toonie).

Οι καναδικοί λογαριασμοί έχουν έντονο χρώμα - σε αντίθεση με το πράσινο και το λευκό όλων των αμερικανικών λογαριασμών - καθιστώντας τους εύκολο να διακρίνουν ο ένας από τον άλλο. Στην πραγματικότητα, εκτός από την καλύτερη μπύρα από τους γείτονές μας στα νότια, τα πολύχρωμα χρήματά μας είναι ένα άλλο σημείο πολιτιστικής καναδικής υπερηφάνειας.

Τα καναδικά κέρματα περιλαμβάνουν το τετράγωνο Loonie, Toonie, 25 ¢, 10 δισεκατομμύρια, 5 ½ νικέλιο και 1 λεπτό, αν και η παραγωγή της δεκάρας έχει σταματήσει και η χρήση της έχει σταδιακά τεθεί εκτός λειτουργίας, οπότε κρεμάστε σε ένα ή δύο ως αναμνηστικά.

Από το 2014, τα σύνολα αγορών έχουν στρογγυλοποιηθεί στο πλησιέστερο νικέλιο για να αφαιρέσουν τις πένες από την κυκλοφορία.

Αρχίζοντας το 2011, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά ξεκίνησε να αντικαθιστά χαρτονομίσματα με χαρτονομίσματα πολυμερών για να μειώσει την παραχάραξη. Αυτές οι σημειώσεις πολυμερούς είναι πιο ολισθηρές και μερικές φορές μπορεί εύκολα να κολλήσουν μαζί, οπότε φροντίστε όταν χειρίζεστε μια στοίβα λογαριασμών.

Καλύτερος τρόπος για να φέρετε χρήματα στον Καναδά

Οι πιστωτικές κάρτες και οι χρεωστικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές σε ολόκληρο τον Καναδά και τα ΑΤΜ είναι εύκολο να βρεθούν σε αστικές περιοχές, οπότε δεν είναι απαραίτητο να φέρουμε τα χρήματα. Έχοντας κάποια μετρητά στο χέρι όταν φτάνετε είναι μια καλή ιδέα όμως για ανατροπές ή περίεργες μικρές αγορές. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στον Καναδά.

Χρήση αμερικανικού νομίσματος στον Καναδά

Ο Καναδάς έχει το δικό του νόμισμα - το δολάριο του Καναδά - ωστόσο στις συνοριακές πόλεις και στα μεγάλα τουριστικά αξιοθέατα, το αμερικανικό νόμισμα μπορεί να γίνει αποδεκτό. είναι στη διακριτική ευχέρεια του λιανοπωλητή. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη χρήση αμερικανικού νομίσματος στον Καναδά .

Ανταλλαγή χρημάτων

Τα ξένα νομίσματα μετατρέπονται εύκολα σε καναδικά δολάρια σε περίπτερα ανταλλαγής νομισμάτων σε αεροδρόμια, σημεία διέλευσης των συνόρων , μεγάλα εμπορικά κέντρα και τράπεζες.

Πολλά μέρη κοντά στα σύνορα Καναδά / ΗΠΑ - ειδικά για τους τουριστικούς προορισμούς - αποδέχονται δολάρια ΗΠΑ, αλλά οι συναλλαγματικές ισοτιμίες ποικίλλουν ανάλογα με το λιανοπωλητή και πιθανόν είναι λιγότερο ευνοϊκές από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες των τραπεζών

Οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες που εκδίδονται από άλλες χώρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές ή να αποσύρουν καναδικά χρήματα στον Καναδά, αλλά οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα ποικίλλουν ανά κάρτα. Τα ΑΤΜ θα σας καθοδηγήσουν για ένα τέλος χρηστών μεταξύ $ 2 και $ 5. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στον Καναδά.