Θα μπορούσατε να πληρώσετε μέχρι 15 τοις εκατό του φόρου επί των πωλήσεων στον Καναδά

Μην εκπλαγείτε από το λογαριασμό ή το κόστος σας στο μητρώο

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τον Καναδά , όταν λάβετε τον έλεγχο στο τέλος ενός γεύματος ή όταν λάβετε το λογαριασμό σας στο ξενοδοχείο στο τέλος της διαμονής σας, οι φόροι μπορεί να σας προκαλέσουν σοκ, ειδικά αν είστε Αμερικάνος.

Ο Καναδάς προσθέτει τουλάχιστον έναν φόρο επί των πωλήσεων στις αγορές που πραγματοποιούνται στη χώρα και σε ορισμένες επαρχίες μπορεί να έχετε επιπλέον φόρο που μπορεί να προσθέσει έως και 15% στο συνολικό σας λογαριασμό. Το μόνο πράγμα που δεν χρειάζεται να πληρώνεις φόρους είναι τα παντοπωλεία.

Ωστόσο, αν βγείτε έξω για ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο, το φαγητό και η υπηρεσία φορολογούνται. Αν κοιτάξετε μια λίστα με τις 10 κορυφαίες πόλεις που θα επισκεφτείτε στον Καναδά , θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν υψηλότερους φόρους.

Τα καλά νέα είναι ότι ο Καναδάς δεν διαθέτει πλέον έκπτωση φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) για αγαθά που αγοράζονται στον Καναδά. Ο ΦΠΑ καταργήθηκε το 2007.

Αρκετοί τύποι φόρων πωλήσεων

Υπάρχουν τρεις τύποι φόρων πωλήσεων που μπορεί να ισχύουν για εσάς, όλα εξαρτώνται από το πού βρίσκεστε στον Καναδά. Υπάρχει ο φόρος αγαθών και υπηρεσιών, ο επαρχιακός φόρος πωλήσεων και ο εναρμονισμένος φόρος πωλήσεων. Μάθετε λίγο για το καθένα. Ορισμένες επαρχίες και περιοχές μπορεί να έχουν ένα από αυτά, και μερικές μπορεί να έχουν έναν συνδυασμό αυτών των φόρων.

Φόρος αγαθών και υπηρεσιών

Ο φόρος αγαθών και υπηρεσιών είναι ένας φόρος προστιθέμενης αξίας που εισπράττεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ο συντελεστής αυτός καθορίζεται σε εθνικό επίπεδο στο 5%. Όπου και αν βρίσκεστε στον Καναδά , θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον 5% για ένα αγαθό ή υπηρεσία.

Υπάρχουν τέσσερις τομείς που πληρώνουν μόνο 5 τοις εκατό φόρο επί των πωλήσεων: Αλμπέρτα, Βορειοδυτικά εδάφη, Yukon, και Nunavut. Αυτές οι περιοχές δεν έχουν επιπλέον φόρους πάνω από αυτό.

Επαρκής Φόρος Πωλήσεων

Ο επαρχιακός φόρος επί των πωλήσεων είναι ένας φόρος προστιθέμενης αξίας που επιβάλλεται από ορισμένες επαρχίες, μεταξύ των οποίων η Βρετανική Κολομβία, το Saskatchewan, η Manitoba και το Κεμπέκ.

Αυτός ο φορολογικός συντελεστής ποικίλλει ανάλογα με την επαρχία στην οποία βρίσκεστε. Οι ακόλουθοι φορολογικοί συντελεστές των επαρχιών είναι η Βρετανική Κολομβία (7%), η Saskatchewan (6%), η Manitoba (8%) και το Κεμπέκ (9.975%). Κάθε ένας από αυτούς τους φόρους επί των πωλήσεων χρεώνεται επιπλέον του φόρου ομοσπονδιακών αγαθών και υπηρεσιών (5%).

Εναρμονισμένος Φόρος Πωλήσεων

Ο Εναρμονισμένος Φόρος Πωλήσεων είναι ένας φόρος προστιθέμενης αξίας που συνδυάζει τον φόρο αγαθών και υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (5%) με έναν επαρχιακό φόρο επί των πωλήσεων σε μία τιμή. Αυτό εμφανίζεται ως ένας φόρος στο εστιατόριο, το ξενοδοχείο και τους λογαριασμούς καταστημάτων σας. Αυτό το σύστημα φόρου επί των πωλήσεων χρησιμοποιείται στο Οντάριο, καθώς και στις τέσσερις Ατλαντικές επαρχίες New Brunswick, Newfoundland και Labrador, στη Νέα Σκοτία και στο νησί Prince Edward. Ο συντελεστής φόρου επί των πωλήσεων του Οντάριο είναι 13 τοις εκατό και οι τέσσερις εναπομείναντες επαρχίες του Ατλαντικού συνδυάζονται με ρυθμό ακόμη και 15 τοις εκατό.

Φορολογικό διάγραμμα ανά επαρχία

Ως επί το πλείστον, οι βορειότερες περιφέρειες και εδάφη έχουν τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές κυρίως λόγω του υψηλού κόστους ζωής εκεί.

Επαρχία ή επικράτεια Συνολική φορολογική επιβάρυνση
Αλμπέρτα 5 τοις εκατό
Βρετανική Κολούμπια 12 τοις εκατό
Μανιτόμπα 13 τοις εκατό
Νέο Μπρούνσγουικ 15 τοις εκατό
Νέα Γη και Λαμπραντόρ 15 τοις εκατό
Βορειοδυτικά εδάφη 5 τοις εκατό
Νέα Σκωτία 15 τοις εκατό
Nunavut 5 τοις εκατό
Οντάριο 13 τοις εκατό
Νήσος Πρίγκιπα Εδουάρδου 15 τοις εκατό
Κεμπέκ 14,975 τοις εκατό
Saskatchewan 11 τοις εκατό
Yukon 5 τοις εκατό