Πριν ταξιδέψετε στον Καναδά

Πριν ταξιδέψετε στον Καναδά, ένας μικρός σχεδιασμός και έρευνα αξίζει την προσπάθεια. Αποφύγετε τα πιο κοινά ατυχήματα ταξιδιού, όπως ο προγραμματισμός να κάνετε υπερβολικές και εσφαλμένες αποστάσεις μεταξύ καναδικών πόλεων, γνωρίζοντας τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις, το κλίμα, τη μεταφορά.

Επιπλέον, ο Καναδάς, παρότι παρακείμενος και φιλικός με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μια διαφορετική χώρα με τα δικά του φυλασσόμενα σύνορα, νόμισμα και νόμους.

Μην υποθέσετε τι πετάει σε μία χώρα είναι εντάξει στο άλλο.

Προσδιορίστε την επιλεξιμότητά σας

Για να επισκεφθείτε τον Καναδά, πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις σύμφωνα με την κυβέρνηση του Καναδά, τη Μετανάστευση και την Ιθαγένεια. Αυτά περιλαμβάνουν πράγματα όπως το να έχετε έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο, να είστε σε καλή υγεία, να είστε έτοιμοι και πρόθυμοι να φύγετε από τον Καναδά όταν το ταξίδι σας έχει τελειώσει, να έχετε επαρκή χρηματικά ποσά και να μην έχετε ποινικό μητρώο.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους μπορεί να σας απορριφθεί στα καναδικά σύνορα .

Τι ταξιδιωτικά έγγραφα θα χρειαστείτε

Μην επιβραδύνετε διακοπές χωρίς να έχετε τα σωστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Μόλις δημιουργηθεί ένα συγκεχυμένο ζήτημα, η διέλευση των συνόρων του Καναδά είναι τώρα αρκετά απλή: φέρτε το διαβατήριό σας. Ορισμένες εξαιρέσεις ισχύουν για τους πολίτες των ΗΠΑ, αλλά το διαβατήριο ή ισοδύναμο διαβατήριο είναι το καλύτερο στοίχημα.

Άλλες εθνικότητες μπορεί να απαιτούν θεώρηση .

Εκτός από τα ταξιδιωτικά έγγραφα, ξέρετε τι μπορείτε και δεν μπορείτε να περάσετε τα σύνορα του Καναδά .

Ορισμένα στοιχεία ίσως σας εκπλήξουν.

Εξετάστε το μέγεθος του Καναδά

Αποτελείται από 10 επαρχίες και 3 περιοχές, ο Καναδάς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο. μόνο η Ρωσία είναι μεγαλύτερη.

Η έκταση γης και γλυκού νερού του Καναδά είναι 9.984.670 τετραγωνικά χιλιόμετρα (ή 3.855.144 τετραγωνικά μίλια). Στην πραγματικότητα, η ακτή προς την ακτή, ο Καναδάς καλύπτει πέντε ζώνες ώρας.

Η πρωτεύουσα της πιο δυτικής επαρχίας του Καναδά, η Βικτώρια είναι 4.491 χιλιόμετρα (2,791 μίλια) από το Τορόντο και ένα τεράστιο 7,403 χιλιόμετρα (4601 μίλια) από την πιο ανατολική πρωτεύουσα, το St. John's, Newfoundland.

Επιλέξτε τον προορισμό σας

Ενδεχομένως έχετε έναν προορισμό στο μυαλό σας ή ίσως θέλετε να χτίσετε αρκετές στο ταξίδι του ταξιδιού σας στο Καναδά. Ο Καναδάς είναι διάσημος για την περιπέτεια και τα γραφικά του ταξίδια, αλλά υπάρχει ένας ευρύ φάσμα προορισμών για να ταιριάζει σε οποιοδήποτε ενδιαφέρον.

Επειδή η χώρα είναι τόσο μεγάλη, δεν επισκέπτονται πάρα πολλοί τον Καναδά σε ένα ταξίδι. Συνήθως, χωρίζεται σε πιο εύχρηστα κομμάτια, όπως μια επίσκεψη στο Maritime (Νέα Σκωτία, Newfoundland, New Brunswick και Prince Edward Island) ή στο Κεμπέκ και το Οντάριο (Κεμπέκ, Μόντρεαλ, Τορόντο, Καταρράκτες του Νιαγάρα) , Επαρχίες Prairie ή βόρεια του Καναδά.

Αποφασίστε πότε να μεταβείτε στον Καναδά

Ίσως να κατευθυνθείτε στον Καναδά για μια ιδιοτροπία λόγω ισχυρού δολάριο ΗΠΑ ή μια μεγάλη ταξιδιωτική συμφωνία ή σχεδιάζετε τον τρόπο διακοπών σας εκ των προτέρων.

Οι τιμές, το κλίμα και οι διαθέσιμες δραστηριότητες αλλάζουν ανάλογα με το πότε βρίσκεστε στον Καναδά.

Θέματα χρημάτων

Ο Καναδάς χρησιμοποιεί το καναδικό δολάριο, σε αντίθεση με τον γείτονά του προς το νότο που χρησιμοποιεί το δολάριο ΗΠΑ. Κάποιες μεθοριακές πόλεις του Καναδά και των ΗΠΑ και οι μεγάλες πόλεις θα δέχονται και τα δύο νομίσματα, αλλά θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα καναδικά χρήματα, από πού να τα πάρετε, τους φόρους επί των πωλήσεων, την ανατροπή και άλλα.

Διαφορές στους νόμους

Πριν έρθετε στον Καναδά, φροντίστε να διαβάσετε τους τοπικούς νόμους σχετικά με την ηλικία κατανάλωσης οινοπνεύματος, τα όρια ταχύτητας , τους κανονισμούς για την εισαγωγή πυροβόλων όπλων, υγρών και άλλα.