Οι Αμερικανοί χρειάζονται διαβατήριο για να επισκεφτούν τον Καναδά;

Καναδάς Απαιτήσεις διαβατηρίου για τους πολίτες των ΗΠΑ

Top 10 Συμβουλές για τη διέλευση των συνόρων Σύνορα με παιδιά | Τι μπορώ να φέρω στον Καναδά; | Το Nexus και άλλα ισοδύναμα διαβατηρίων

-Ανημέρωση Νοεμβρίου 2017-

Οι Αμερικανοί χρειάζονται διαβατήριο για να επισκεφτούν τον Καναδά;

Η σύντομη απάντηση σε αυτό είναι "όχι τεχνικά κατά την οδήγηση και απολύτως εάν πετάξει". Ωστόσο, ακόμη και στην καθημερινή πρακτική όταν φτάνουν με αυτοκίνητο στα καναδικά σύνορα, είναι πολύ, πολύ πιο εύκολο για τους Αμερικανούς να έχουν ένα διαβατήριο για να εισέλθουν.

Συμπέρασμα

Από τον Ιούνιο του 2009, όλοι από κάθε χώρα που φθάνουν στον Καναδά αεροπορικώς, χερσαία και θαλάσσια χρειάζονται διαβατήριο ή ισοδύναμο ταξιδιωτικό έγγραφο . (Ορισμένες εξαιρέσεις ισχύουν για τις απαιτήσεις διαβατηρίου για παιδιά ). Εκτός από ένα ενημερωμένο διαβατήριο, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν ισοδύναμο ταξιδιωτικό έγγραφο , όπως μια κάρτα NEXUS .

Καλύτερες συμβουλές

Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, ισχύστε τώρα για το Αμερικανικό σας διαβατήριο ή ισοδύναμο ταξιδιωτικό έγγραφο .

Αν χρειάζεστε ένα διαβατήριο αμέσως, υπάρχουν ορισμένοι οργανισμοί που θα επισπεύσουν τη διαδικασία έναντι αμοιβής. Για παράδειγμα, το Rushmypassport.com μπορεί να επεξεργαστεί το αμερικανικό σας διαβατήριο από την Αμερικανική Υπηρεσία Διαβατηρίων σε μόλις 24 ώρες.


Εις βαθος

Οι απαιτήσεις διαβατηρίων αποτελούν περίπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο ζήτημα για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες στον Καναδά τα τελευταία χρόνια λόγω της Πρωτοβουλίας για το Δυτικό Ημισφαίριο (WHTI), η οποία εισήχθη το 2004 από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων των ΗΠΑ και την τυποποίηση των ταξιδιωτικών εγγράφων.



Οι επισκέπτες από οποιαδήποτε χώρα εκτός από τις ΗΠΑ χρειάστηκαν πάντα ένα διαβατήριο για να εισέλθουν στον Καναδά. Από την άλλη πλευρά, λόγω μιας φιλικής συμφωνίας διέλευσης των συνόρων μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Καναδικές υπηρεσίες συνόρων δεν απαιτούσαν από τους πολίτες των ΗΠΑ να παρουσιάσουν διαβατήριο για να εισέλθουν στον Καναδά. Αυτή η φιλική συμφωνία διέλευσης των συνόρων ήταν κοινή. Ωστόσο , τώρα το WHTI απαιτεί οι Αμερικανοί πολίτες να έχουν ένα διαβατήριο για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Με αυτόν τον τρόπο, οι απαιτήσεις διαβατηρίου για το Καναδά και τα σύνορα των ΗΠΑ είναι διαφορετικές σε χαρτί, αλλά στην πράξη είναι ίδιες. Ο Καναδάς δεν θα επιτρέψει σε έναν πολίτη των ΗΠΑ στη χώρα που δεν έχει την κατάλληλη τεκμηρίωση να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο για τις απαιτήσεις διαβατηρίου: η τάση για βασικά ταξιδιωτικά έγγραφα, ακόμη και μεταξύ γειτονικών χωρών όπως ο Καναδάς και οι ΗΠΑ και το Μεξικό, είναι για αυξημένη ασφάλεια και τυποποίηση. Ένα διαβατήριο - ή ισοδύναμο ταξιδιωτικό έγγραφο - είναι απαραίτητο.

Μην περιμένετε! Η διαδικασία αίτησης των ΗΠΑ είναι ήδη καθυστερημένη. Κάντε αίτηση online για το αμερικανικό διαβατήριό σας τώρα ή μάθετε ποια ταξιδιωτικά έγγραφα είναι αποδεκτά υποκατάστατα ενός διαβατηρίου .

Για περισσότερες πληροφορίες

Οργανισμός Υπηρεσιών Συνόρων Καναδά Ή Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ