Πού να κάνετε ανταλλαγή χρημάτων στον Καναδά

Πώς να αποκτήσετε τις καλύτερες τιμές συναλλάγματος

Ο Καναδάς έχει το δικό του νόμισμα - το δολάριο του Καναδά (CAD) , το οποίο αναφέρεται επίσης ως "το Loonie", αναφορικά με την απεικόνιση ενός κουρέλι στο νόμισμα ενός δολαρίου. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες αγοράζονται ως επί το πλείστον χρησιμοποιώντας καναδικά δολάρια. Εντούτοις, οι Αμερικανοί μπορούν επίσης να γίνονται δεκτοί , κυρίως σε συνοριακές πόλεις, αφορολόγητα καταστήματα ή σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα.

Μέρη για ανταλλαγή νομισμάτων

Τα ξένα νομίσματα μετατρέπονται εύκολα σε καναδικά δολάρια σε περίπτερα ανταλλαγής νομισμάτων σε σημεία διέλευσης των συνόρων , μεγάλα εμπορικά κέντρα και τράπεζες.

Εάν θέλετε να έχετε κάποιο νόμισμα στο χέρι, τότε θα ήταν καλύτερο να βρείτε μια τράπεζα ή ένα ΑΤΜ για να αποσύρετε το τοπικό νόμισμα. Τα ΑΤΜ βρίσκονται συνήθως στα λόμπι των τραπεζών, στα καταστήματα, σε εμπορικά κέντρα ή σε μπαρ και εστιατόρια.

Εάν χρησιμοποιείτε την τραπεζική σας κάρτα για να αποσύρετε χρήματα από ένα ΑΤΜ, θα λάβετε καναδικό νόμισμα και η τράπεζά σας θα κάνει τη μετατροπή. Είναι μια καλή ιδέα να συμβουλευτείτε την τράπεζά σας πριν φύγετε στο ταξίδι σας στον Καναδά για να συζητήσετε την καλύτερη κάρτα για ταξίδια. Ορισμένα δίκτυα ΑΤΜ παρέχουν αναλήψεις χωρίς χρέωση στους επισκέπτες.

Καλύτερες τιμές συναλλάγματος

Θα έχετε πιθανότατα την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία σε μια τράπεζα, εάν χρησιμοποιείτε μια πιστωτική κάρτα για τις αγορές σας. Παρόλο που μπορεί να έχετε τραπεζικό τέλος ανά συναλλαγή, η συναλλαγματική ισοτιμία θα είναι στο πεδίο της τρέχουσας συναλλαγματικής ισοτιμίας. Ορισμένες τράπεζες ενδέχεται να χρεώνουν πρόσθετη χρέωση για την ανταλλαγή σε ξένο νόμισμα, επομένως ελέγξτε την τράπεζά σας. Για παράδειγμα, ορισμένες τράπεζες όπως η Chase, η Capital One και κάποια κάρτα Citi δεν επιτρέπεται να χρεώνουν τέλη συναλλάγματος.

Μπορείτε επίσης να πάρετε αξιοπρεπείς συναλλαγματικές ισοτιμίες στα ταχυδρομεία και στα γραφεία της American Express. Ξενοδοχεία αξίζει επίσης να δοκιμάσετε.

Οι χειρότερες τιμές συναλλάγματος

Αποφύγετε τα γραφεία αλλαγής που βλέπετε παντού στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στους τουριστικούς χώρους. Συνήθως έχουν τα χειρότερα ποσοστά, αν και περιστασιακά θα έχετε τύχη. Ωστόσο, κατά την άφιξή σας στον Καναδά, αν δεν έχετε καναδικό νόμισμα και δεν θέλετε να παραμείνετε χωρίς, ίσως να θέλετε να ανταλλάξετε ένα μικρό ποσό στο αεροδρόμιο ή τη διέλευση των συνόρων.

Έτσι, τουλάχιστον θα έχετε κάποια τοπικά χρήματα σε σας.

Κοινές παγίδες της ανταλλαγής χρημάτων

Όπου κι αν πηγαίνετε για να ανταλλάξετε τα χρήματά σας, αφιερώστε χρόνο για να ψωνίσετε. Διαβάστε τις προσεγμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες προσεκτικά και ζητήστε το καθαρό επιτόκιο μετά τις προμήθειες. Ορισμένα τέλη είναι ανά συναλλαγή, άλλα σε ποσοστό.

Για να προσελκύσουν πελάτες, μερικοί μεταπωλητές χρημάτων θα δημοσιεύσουν το ποσοστό πώλησης για δολάρια ΗΠΑ αντί για το ποσοστό αγοράς. Θέλετε το ρυθμό αγοράς από τότε που θα αγοράσετε καναδικά δολάρια.

Διαβάστε τη λεπτή εκτύπωση. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να παραπλανηθείτε να σκεφτείτε ότι έχετε βρει ένα μεγάλο ποσοστό είναι ότι το δημοσιευμένο επιτόκιο μπορεί να είναι υπό όρους, όπως αυτό το καταχωρημένο επιτόκιο είναι για ταξιδιωτικούς ελέγχους ή πολύ μεγάλες ποσότητες χρημάτων (σε χιλιάδες). Συνήθως δεν θα αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα σε αξιόπιστες τράπεζες ή ταχυδρομικά γραφεία που λειτουργούν με κυβερνητικό σκοπό.

Τράπεζες στον Καναδά

Οι μακροχρόνιες, αξιόπιστες καναδικές τράπεζες είναι η RBC (Royal Bank of Canada), η TD Canada Trust (Toronto-Dominion), η Scotiabank (Τράπεζα της Νέας Σκωτίας), η BMO (Bank of Montreal) και η CIBC (Canadian Imperial Bank of Commerce).