Πώς να πάτε από τη Ρώμη στο Μιλάνο

Ρώμη - Μιλάνο Συμβουλές για τη μεταφορά

Το Μιλάνο βρίσκεται 358 μίλια βόρεια της Ρώμης. Τα μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμια της Ιταλίας είναι στη Ρώμη και το Μιλάνο, οπότε οι ταξιδιώτες πρέπει συχνά να φτάσουν γρήγορα μεταξύ αυτών των πόλεων. Ακολουθούν οι συμβουλές που σας βοηθούν να ταξιδεύετε εύκολα μεταξύ των πόλεων της Ρώμης και του Μιλάνου.

Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στο Μιλάνο με τρένο

Συχνά τρένα τρέχουν μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Termini της Ρώμης και του Milano Centrale . Λίγα γρήγορα τρένα αναχωρούν επίσης από το σταθμό Roma Tiburtina .

Τα γρήγορα τρένα Frecciarossa κάνουν το ταξίδι από τη Ρώμη στο Μιλάνο μέσα σε μόλις 2 ώρες, 55 λεπτά, αν και μερικοί διαρκούν περισσότερο. Τα τρένα Intercity (IC) χρειάζονται 6 ώρες, 40 λεπτά, αλλά κοστίζουν πολύ λιγότερο. Θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση θέσης, αλλά δεν χρειάζεται να αλλάξετε τρένα για να φτάσετε ανάμεσα στη Ρώμη και το Μιλάνο. Τα τρένα αναχωρούν από νωρίς το πρωί (επί του παρόντος 6 π.μ.) μέχρι τις 20:20. Οι μεταγενέστερες λύσεις και άλλες διαδρομές απαιτούν αλλαγή της αμαξοστοιχίας σε τουλάχιστον έναν σταθμό.

Μπορείτε να ελέγξετε την τρέχουσα Ρώμη για τα δρομολόγια του Μιλάνου και τις τιμές των εισιτηρίων στην ιστοσελίδα της Trenitalia. Οι άνθρωποι στις Η.Π.Α. μπορεί να το βρουν πιο εύκολο και πιο βολικό να αγοράσουν εισιτήρια μπροστά από την ώρα Select Italia - επιλέξτε τη σελίδα επιλογής εισιτηρίων για τη σελίδα επιλογής γλώσσας στην Ιταλία επιλέξτε "

Η ιδιωτική σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας της Ιταλίας, Italo , προσφέρει επίσης υπηρεσία τρένων από τους σταθμούς Ostiense και Tiburtina της Ρώμης (όχι από το Termini) προς το σταθμό Porta Garibaldi του Μιλάνου (όχι Centrale).

Πώς να φτάσετε από το σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου προς τα αεροδρόμια του Μιλάνου ή στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνου

Τα λεωφορεία λεωφορείων του λεωφορείου που βρίσκονται έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό τρέχουν απευθείας στα δύο αεροδρόμια του Μιλάνου (φροντίστε να φτάσετε στο σωστό λεωφορείο - Μαλπένσα ή Λινάτε .) Το μετρό του Μιλάνου συνδέει το σιδηροδρομικό σταθμό με άλλα μέρη του Μιλάνου. και μεταφορά από το αεροδρόμιο.

Πτήσεις προς και από τα αεροδρόμια του Μιλάνου

Το Μιλάνο διαθέτει δύο αεροδρόμια, το μεγαλύτερο Μαλπένσα του Μιλάνου με πολλές διεθνείς πτήσεις και το μικρό Μιλάνο Λινάτε με πτήσεις κυρίως από άλλες περιοχές της Ιταλίας και της Ευρώπης. Τα λεωφορεία συνδέουν αμφότερα τα αεροδρόμια με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου και τα τρένα τρέχουν επίσης απευθείας από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Μαλπένσα προς Μιλάνο.

Υπάρχουν πτήσεις μεταξύ των αεροδρομίων της Ρώμης και του Μιλάνου, αλλά όταν συγκρίνετε το χρόνο και το κόστος με το τρένο, να έχετε κατά νου ότι θα χρειαστείτε μεταφορά από και προς τα αεροδρόμια, οπότε αν δεν ξεκινάτε από ένα από τα αεροδρόμια, επιλογή.

Οδήγηση μεταξύ Ρώμης και Μιλάνου:

Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, το αυτοκινητόδρομο A1 τρέχει μεταξύ Ρώμης και Μιλάνου και το ταξίδι μπορεί να γίνει σε περίπου 5 ½ ώρες. Ωστόσο, η οδήγηση στη Ρώμη και στο Μιλάνο δεν συνιστάται και τα κέντρα των πόλεων είναι εκτός ορίων για τους μη εγκατεστημένους οδηγούς. Αν φτάνετε με αυτοκίνητο, προσπαθήστε να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο που διαθέτει χώρο στάθμευσης και δεν βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο.

Πού να μείνετε στο Μιλάνο:

Επίσκεψη στο Μιλάνο:

Πού να μείνετε στη Ρώμη:

Περισσότερες μεταφορές της Ρώμης - Πώς θα φτάσετε από τη Ρώμη στο Civitivecchia, τα αεροδρόμια της Ρώμης και άλλες πόλεις της Ιταλίας.