Το Μουσείο Carnavalet στο Παρίσι: Προφίλ και οδηγός επισκεπτών

Εξερευνήστε τη συναρπαστική ιστορία του Παρισιού σε αυτό το ελεύθερο μουσείο

Όποιος επιθυμεί να κατανοήσει την πολυεπίπεδη και πολύπλοκη ιστορία του Παρισιού, θα κάνει καλή επίσκεψη στο Μουσείο Carnavalet. Το Hotel de Carnavalet του 16ου αιώνα και το ξενοδοχείο Le Peletier de Saint-Fargeau του 17ου αιώνα στεγάζονται μέσα στα τείχη των δύο αρχοντικών της Αναγέννησης, το μόνιμο συλλογικό έργο του Μουσείου Carnavalet, που αποτελεί την ιστορία του Παρισιού σε περισσότερα από 100 δωμάτια.

Υπάρχει δωρεάν είσοδος για όλους τους επισκέπτες στο μόνιμο εκθετήριο του μουσείου, το οποίο αναμφισβήτητα καταλήγει στη λίστα των δωρεάν μουσείων του Παρισιού .

Το Carnavalet φιλοξενεί επίσης μια σειρά προσωρινών εκθεμάτων που αναδεικνύουν διάφορες περιόδους ή πτυχές της παρισινής κληρονομιάς, για όσους επιθυμούν να σκάψουν ακόμα πιο βαθιά στο συναρπαστικό και συχνά ανησυχητικό παρελθόν της πόλης.

Οι συλλογές στροβιλίζονται στην ιστορία της πόλης από τη μεσαιωνική περίοδο μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα ή την "Belle Epoque". Πίνακες και εικονογραφήσεις, γλυπτά, χειρόγραφα, φωτογραφίες, έπιπλα και αντικείμενα καθημερινής ζωής αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των πριτσίνικων συλλογών.

Διαβάστε σχετικά: 10 Παράξενα και ενοχλητικά γεγονότα για το Παρίσι

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Το Μουσείο Carnavalet βρίσκεται στο 3ο διαμέρισμα του Παρισιού, στην καρδιά της μαγευτικής συνοικίας Marais .

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Μουσείο:
Hôtel Carnavalet
16, rue des Francs-Bourgeois, 4ο διαμέρισμα
Μετρό: Saint-Paul (γραμμή 1) ή Chemin Vert (γραμμή 8)
Τηλ .: +33 (0) 1 44 59 58 58

Διαβάστε σχετικές πληροφορίες: Μια περιήγηση με αυτοπεριορισμένη περιήγηση στην παλιά συνοικία Marais

Επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα: Πρόσβαση στο Μουσείο Carnavalet μέσω της κύριας εισόδου στο 29, rue de Sévigné.
Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε: +33 (0) 1 44 59 58 58

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα

Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια:

Ανοιχτό: Το μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός από τη Δευτέρα και τις γαλλικές αργίες, από τις 10 π.μ. Ο μετρητής εισιτηρίων κλείνει στις 5:30 μ.μ., οπότε φροντίστε να φτάσετε πολύ πριν για να εξασφαλίσετε την είσοδο.



Ορισμένα δωμάτια του μουσείου είναι ανοιχτά σε εναλλασσόμενη βάση. Το χρονοδιάγραμμα αναρτάται στο γραφείο υποδοχής.

Εισιτήρια: Η πρόσβαση στη μόνιμη συλλογή στο Carnavalet είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες. Για τα προσωρινά εκθέματα, υπάρχουν εκπτώσεις για παιδιά, φοιτητές και ηλικιωμένους. Επιπλέον, ομάδες με τουλάχιστον 10 άτομα ενδέχεται να λάβουν έκπτωση για εισιτήρια σε προσωρινά εκθέματα, αλλά απαιτούνται κρατήσεις.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση:

Κύρια σημεία της μόνιμης έκθεσης:

Οι επισκέπτες του Musee Carnavalet θα μάθουν για την προέλευση και την εξέλιξη του Παρισιού με την ανάγνωση αρχαιολογικών αντικειμένων, έργων τέχνης, μοντέλα μικρής κλίμακας, πορτρέτα αξιοσημείωτων Παριζανών, έπιπλα και άλλα αντικείμενα.

Η μόνιμη συλλογή είναι ιδιαίτερα έντονη στην ιστορία της Γαλλικής Επανάστασης, σε όλη της την αιματηρή πολυπλοκότητα (βλ. Εικόνα παραπάνω: από μια απεικόνιση της κακής τύχης της βασίλισσας Marie Antoinette's δημόσια εκτέλεση). Μόλις το κέντρο μιας απόλυτης μοναρχίας, το Παρίσι θα γίνει ο τόπος μιας επανάστασης που χρειάστηκε αρκετούς αιώνες για να ολοκληρωθεί πραγματικά, καθώς οι αντεπαναστάσεις και οι νέες μοναρχίες διέκοψαν τη διαδικασία οικοδόμησης μιας ανθεκτικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε Σχετικά: Όλοι για το conciergerie: Ένα παλιό μεσαιωνικό παλάτι με αιματηρή ιστορία

Αυτή η χαοτική και εύφορη περίοδος αναπαράγεται έντονα στο Carnavalet. Καθώς μετακινείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο, είναι πιθανό να έχετε μια πραγματική αίσθηση των κοινωνικών, πολιτικών και φιλοσοφικών μεταμορφώσεων στην εργασία κατά την Επαναστατική περίοδο και μετά.