Αυτός ο Βουδιστικός Ναός του Χούα

Καθώς ο Zeedijk κυματίζει από το Prins Hendrikkade (πρίγκιπας Hendrik Quay) στα βόρεια έως την πλατεία Nieuwmarkt στα νοτιοανατολικά, είναι δύσκολο να δούμε τι περιμένει σε κάθε απότομη κάμψη στο δρόμο, μια σειρά από εστιατόρια, μπαρ και καφέ, toko's (non-European σούπερ μάρκετ) και μπουτίκ. Παρά την ποικιλομορφία του δρόμου, οι επισκέπτες συχνά είναι έκπληκτοι να σκοντάφτουν τον Βουδιστικό Ναό He Hua, που βρίσκεται σε ένα τόξο στον ελικοειδή δρόμο και του οποίου η παραδοσιακή κινεζική παλατινή αρχιτεκτονική στρέφεται πάνω από το στενό δρόμο.

Ποια είναι η ιστορία αυτού του ναού, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την παραδοσιακή ολλανδική αρχιτεκτονική του ιστορικού δρόμου;

Ο ναός Budhuist He Hua, το όνομα του οποίου μεταφράζεται στο "Lotus Flower", άνοιξε τις πόρτες του το 2000 ως κέντρο ανθρωπιστικού βουδισμού, ο οποίος επιδιώκει να υφαίνει τη βουδιστική πνευματικότητα στην καθημερινή ζωή των ασκούμενων. Το κινεζικό όνομα απηχεί επίσης την αποστολή του ναού για να εκπαιδεύσει το ολλανδικό κοινό για τον Βουδισμό, καθώς η πρώτη συλλαβή στο "He Hua" είναι η ίδια όπως στο "He Lan", το κινεζικό όνομα για την Ολλανδία. Για το σκοπό αυτό, ο ναός είναι ελεύθερος να εισέλθει και οι εθελοντές είναι σε ετοιμότητα για να προσφέρουν εκδρομές και να παρέχουν πληροφορίες σε περίεργους νους κάθε εθνικότητας.

Η είσοδος στο συγκρότημα του ναού είναι μια σειρά τριών παρακείμενων καμάρων, ένας αριθμός που έχει πλούσιο συμβολισμό για τους Βουδιστές. το κεντρικό είναι παραδοσιακά αποκλειστικά για χρήση από μοναχούς και μοναχές, τα δύο μικρότερα για τους λαϊκούς. Τα γενικά, τα λαμπρά κεραμίδια και τα ζωικά αγάλματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν τον κινεζικό ζωδιακό, είναι το προϊόν της κινεζικής τέχνης. τα κεραμίδια, ωστόσο, δεν έχουν πάει τόσο καλά στο ολλανδικό κλίμα και τώρα είναι τυλιγμένα σε δίχτυ για να πιάσουν τυχόν συντρίμμια που απομακρύνονται.

Οι υβριδικές προσόψεις από τις δύο πλευρές του ιδίου ναού χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν τη μετάβαση από την πλούσια αρχιτεκτονική του παλατιού πίσω στα ολλανδικά σπίτια και να συνδυάζουν στοιχεία και από τις δύο πλευρές του φάσματος.

Η είσοδος στην κορυφή των πέτρινων σκαλοπατιών οδηγεί τους επισκέπτες στο κεντρικό ιερό, αφιερωμένο στον Kuan Yin (που μερικές φορές αναφέρεται ως "Θεά του Έλεος"), ένας από τους κύριους bodhisattvas του Ανατολικού Ασιατικού Βουδισμού. σε κάθε πλευρά της είναι οι προστάτες του Ντάρμα Wei Tuo και Qie Lan.

Το ιερό Śākyamuni είναι αφιερωμένο στον Siddhartha Gautama, τον ιστορικό Βούδα. όπως και η ομοιότητα του Kuan Yin αντηχούσε στα ανάγλυφα τοίχων του βασικού ναού, έτσι και η ομοιότητα του Βούδα με τα αποτελέσματα πανομοιότυπων αγαλμάτων στο ιερό Śākyamuni, μια επανάληψη που αποσκοπεί να επιδείξει την πανταχού παρουσία του «καθολικού Βούδα» φύση ", ένα σημαντικό δόγμα της Ανατολικής Ασίας Βουδισμός. Οι λάτρεις προσφέρουν θυμίαμα ή φρούτα στις δύο θεότητες, και το άρωμα του θυμιάματος διαπερνά τα ιερά.

Οι επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν τον ναό με το δικό τους ρυθμό ή να επωφεληθούν από τις περιηγήσεις μισής ώρας που προσφέρονται τα Σάββατα στις 3, 4 και 5 μ.μ. Επιπλέον, ο ναός ασχολείται με ειδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για το κοινό όλο το χρόνο, τόσο στον ίδιο τον ναό όσο και στην κοντινή πλατεία Nieuwmarkt. αυτά περιλαμβάνουν τον εορτασμό του Vesākha - το "Birthday of the Buddha" - του οποίου η ημερομηνία στο σεληνιακό ημερολόγιο συνήθως πέφτει τον Μάιο. Δείτε την ενότητα Δραστηριότητες της ιστοσελίδας του He Hua Buddhist Temple για μια λίστα με τα περιεχόμενα.

Αυτός Hua Βουδιστής Ναός Πληροφορίες επισκεπτών:

Αυτός ο ναός βουδιστικός ναός του Hua
Zeedijk 106-118

Ώρες λειτουργίας

Είσοδος: Δωρεάν

Πάρτε εκεί

Περισσότερες πληροφορίες

Καλέστε το +31 (0) 20 420 2357 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του He Hua Buddhist Temple.