Οδηγός για τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας

Ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας (ή Kölner Dom ) είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της Γερμανίας και αποτελεί μέρος της λίστας μας των Top Ten Αξιοθέατα και Αξιοθέατα στη Γερμανία . Αυτό το γοτθικό αριστούργημα, που βρίσκεται στην καρδιά της Κολωνίας, είναι ο τέταρτος ψηλότερος καθεδρικός ναός στον κόσμο και κάποτε καυχήθηκε με τα υψηλότερα εκκλησιαστικά σπίτια που χτίστηκαν ποτέ (τώρα ξεπεράστηκαν από τον Ulm's Minster ). Σήμερα, ο καθεδρικός ναός είναι η δεύτερη ψηλότερη δομή της Κολωνίας μετά τον πύργο τηλεπικοινωνιών.

Ιστορία του καθεδρικού ναού της Κολωνίας

Η κατασκευή του καθεδρικού ναού της Κολωνίας άρχισε το 1248 για να στεγάσει το πολύτιμο λείψανο «Ιερό των Τριών Αγίων Βασιλέων». Χρειάστηκαν πάνω από 600 χρόνια για να ολοκληρωθεί ο καθεδρικός ναός και όταν τελείωσε το 1880, ήταν ακόμα πιστό στα αρχικά σχέδια.

Κατά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο , το κέντρο της πόλης της Κολωνίας ισοπεδώθηκε με βομβιστικές επιθέσεις. Με θαυματουργό τρόπο, ο καθεδρικός ναός ήταν το μόνο κτίριο που επέζησε. Σταθερά ψηλά σε μια κατά τα άλλα πλατειά πόλη, μερικοί είπαν ότι ήταν θεία παρέμβαση. Μια πιο εξήγηση είναι ότι ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας ήταν ένα σημείο προσανατολισμού για τους πιλότους.

Από το 1996, έχει χαρακτηριστεί ως τοποθεσία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO .

Θησαυροί του καθεδρικού ναού της Κολωνίας

Ιερό των Τριών Αγίων Βασιλέων
Το πιο πολύτιμο έργο τέχνης του καθεδρικού ναού είναι το ιερό των Τριών Βασιλέων, μια χρυσή σαρκοφάγος γεμάτη με κοσμήματα. Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, το ιερό είναι η μεγαλύτερη λειψανοθήκη στον δυτικό κόσμο. κατέχει τα στεφανωμένα κρανία και τα ρούχα των Τριών Σοφών που θεωρούνται προστάτες της πόλης.

Αυτό το εντυπωσιακό έργο του μεσαιωνικού χρυσού είναι 6 εκατοστά, 153 εκατοστά ύψος, μήκους 220 εκατοστών, πλάτος 110 εκατοστά από φοβερό.

Gero Cross
Ο Γερο-Κρέζ είναι ο παλαιότερος επιζώντος σταυρός βόρεια των Άλπεων. Είναι σκαλισμένο σε δρυς το 976 και κρέμεται στο δικό του ξωκλήσι κοντά στο σκευοφυλάκιο. Ονομάστηκε από τον Επίτροπό του, Γερό (Αρχιεπίσκοπος της Κολωνίας), και είναι μοναδικός στο ότι η φιγούρα φαίνεται να είναι η πρώτη δυτική απεικόνιση του σταυρωμένου Χριστού στον Σταυρό.

Βρίσκεται σε ένα εκθαμβωτικό ύψος έξι ποδιών, καθιστώντας τον έναν από τους μεγαλύτερους σταυρούς της εποχής του.

Μαντόνα του Μιλάνου
Στο Παρεκκλήσι του Σακραμέντου, βρίσκετε το Madonna Madonna (Μαντόνα Μαντόνα), ένα κομψό ξύλινο γλυπτό από τον 13ο αιώνα. Απεικονίζει την Παναγία με τον Ιησού και είναι η παλαιότερη εκπροσώπηση της Παναγίας στον καθεδρικό ναό. Δώστε της μια μακρά, εκτιμώμενη εμφάνιση, όπως λέγεται ότι έχει θαυματουργές δυνάμεις.

Μοντέρνο παράθυρο από γυαλί μωσαϊκού
Στο νότιο transept, θαυμάστε το μοντέρνο παράθυρο από βιτρό που δημιουργήθηκε από τον Γερμανό καλλιτέχνη Gerhard Richter το 2007. Αποτελείται από περισσότερα από 11.000 κομμάτια γυαλιού όμοιου μεγέθους και προσφέρει τη σύγχρονη ερμηνεία ενός βιτρό .

Νότιο Πύργο

Η πλατφόρμα του νότιου πύργου του καθεδρικού ναού της Κολωνίας προσφέρει μια εντυπωσιακή θέα σε ύψος 100 μέτρων, 533 βήματα. Ενώ η θέα στην κορυφή είναι το επίκεντρο, παρακολουθήστε το θάλαμο καμπάνας καθώς πορεύεστε. Υπάρχουν οκτώ καμπάνες, συμπεριλαμβανομένου του St Peters Bell, το οποίο είναι ο μεγαλύτερος ελεύθερα κινούμενος καμπάνες της εκκλησίας στον κόσμο στα 24.000 κιλά.

Πηγαίνετε στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας

Αν φτάσετε με το μετρό ή τρένο, κατεβείτε στη στάση "Dom / Hauptbahnhof". Ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας αναδύεται πάνω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας.

Δεν μπορείτε να το χάσετε ακόμα και μέσα στο σταθμό ως σήμερα, τεράστιο και ακίνητο, ακριβώς δίπλα.

Ώρες λειτουργίας του καθεδρικού ναού της Κολωνίας:

Εισαγωγή στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας:

Ξεναγήσεις του καθεδρικού ναού της Κολωνίας:

Συμβουλές για την επίσκεψή σας:

Ελέγξτε τα καλύτερα δωρεάν πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Κολωνία.