Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ: ταξιδιωτικός οδηγός για ένα ποδόσφαιρο στην Αγγλία

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν πηγαίνετε σε ένα παιχνίδι στην καλύτερη ποδοσφαιρική ένωση στον κόσμο

Το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο έχει αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της πρόσφατης επιτυχίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η παρουσία περισσότερων παιχνιδιών σε διάφορα καλωδιακά δίκτυα. Η συμφωνία της NBC με την Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ (γνωστή και ως Barclays Premier League ή EPL) και η συμφωνία του Fox με το Champions League έχουν φέρει ειδικά τους Αμερικανούς σε επαφή με τους πιο ταλαντούχους παίκτες του πιο παγκόσμιου αθλητισμού στον κόσμο. Καθώς οι οπαδοί ταιριάζουν τώρα για να δουν τις αγαπημένες ομάδες και τους παίκτες τους στην τηλεόραση, ενδιαφέρονται επίσης να δουν τα παιχνίδια ζωντανά.

Η μετάβαση σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου στο εξωτερικό είναι το ισοδύναμο της μετάβασης σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου κολλεγίων στην Αμερική. Οι φίλοι δείχνουν περισσότερο πάθος κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε με κάθε ομάδα να έχει μια σειρά από ψαλμούς που μπορεί να είναι σε όλο το παιχνίδι. Δεδομένης της ευκολίας να φτάσουμε στην Αγγλία και της εξοικείωσής μας με τη γλώσσα, περισσότεροι Αμερικανοί βρεθούν συνδεδεμένοι με το EPL. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε όταν προγραμματίζετε να βλέπετε προσωπικά την αγαπημένη σας αγγλική ομάδα Premier League.

Να φτάσουμε στην Αγγλία

Πρώτα θα πρέπει να φτάσετε στην Αγγλία, η οποία είναι εύκολη στο μεγαλύτερο σχέδιο των πραγμάτων, αλλά προφανώς δεν είναι φθηνή. Πολλές αεροπορικές εταιρίες πετούν προς το Λονδίνο από τις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι φτηνότερες εποχές του χρόνου για να πετάξουν στο Λονδίνο είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, έτσι ώστε να ταιριάζουν καλά με την εποχή του EPL. Ο καλύτερος χρόνος για να αναζητήσετε τιμολόγηση για να πετάτε εκείνη την εποχή είναι το τέλος του Αυγούστου ή των αρχών Νοεμβρίου. Ταξιδεύοντας την Τρίτη και Τετάρτη είναι ιστορικά η φθηνότερη ημέρα για ταξίδια.

Ο ευκολότερος τρόπος να ψάξετε για πτήση είναι ο ταξιδιωτικός συσσωρευτής Kayak, εκτός αν γνωρίζετε συγκεκριμένα σε ποια αεροπορική εταιρεία θέλετε να ταξιδέψετε.

Να πάρει γύρω από την Αγγλία

Μόλις είστε στην Αγγλία, θα πρέπει να φτάσετε όποτε βλέπετε το παιχνίδι EPL. Έξι ομάδες (από το 2014-15) βρίσκονται στο Λονδίνο και είναι εξαιρετικά εύκολη η λήψη του υπόγειου σιδηρόδρομου (η αγγλική έκδοση του μετρό της Αμερικής, που δεν πρέπει να συγχέεται με ένα αγγλικό μετρό, που είναι η έκδοση του υπόγειου δρόμου).

Κάθε ομάδα EPL στο Λονδίνο βρίσκεται κοντά σε σταθμό μετρό. Η μεγαλύτερη απόσταση που θα χρειαστεί να ταξιδέψετε από το κεντρικό Λονδίνο για να δείτε μια ομάδα EPL είναι η ώρα που χρειάζεται για να επισκεφθείτε το Crystal Palace.

Η μετάβαση σε άλλες πόλεις είναι εξίσου εύκολη. Το σύστημα αμαξοστοιχίας της Αγγλίας λειτουργεί πολύ καλά και είναι ταχύτερο από την οδήγηση. Κάθε πόλη EPL είναι μέσα σε τρεισήμισι ώρες από το Λονδίνο με το Newcastle να είναι το πιο απομακρυσμένο. Τα εισιτήρια για το τρένο δεν είναι φθηνά (όπως συμβαίνει και με τα τρένα στην Αμερική) με τιμές που ξεκινούν από περίπου 60 λίβρες ανά κατεύθυνση και τα δρομολόγια είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Σιδηρόδρομου. Μπορείτε, επίσης, να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσετε την αγγλική ύπαιθρο καθώς παρακολουθείτε ένα παιχνίδι στη διαδικασία.

Εισιτήρια

Το να έχετε εισιτήρια για τα παιχνίδια του Barclays Premier League είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της περιπέτειας σας. Οι περισσότερες καλές ομάδες έχουν μεγάλες βάσεις κατόχων εισιτηρίων, γεγονός που εμποδίζει πολλά εισιτήρια να χτυπήσουν την ανοιχτή αγορά. Ο λόγος για τον οποίο οι ομάδες έχουν μεγάλες βάσεις είναι επειδή τα παιχνίδια δεν μεταδίδονται στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της κύριας 3μ.μ. τοπικής χρονοθυρίδας τα Σάββατα. (Αυτό γίνεται για να ενθαρρύνει τους οπαδούς να βλέπουν παιχνίδια χαμηλότερου επιπέδου, προσφέροντας έσοδα για να τα κρατήσουν στην επιχείρηση. Η αντίληψη είναι ότι οι οπαδοί θα προτιμούσαν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα EPL στην τηλεόραση αντί να δουν το τοπικό παιχνίδι ομάδας χαμηλότερης κατηγορίας).

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε τη λήψη εισιτηρίων είναι να εγγραφείτε για την ένταξη μιας ομάδας. Το κόστος είναι λογικό με τους μεγάλους Ομίλους (£ 20 - Everton, £ 23 - Τότεναμ, £ 25 - Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, £ 27 - Λίβερπουλ, £ 32 - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, £ 34 - Άρσεναλ) ως μέλη. Το πρώτο είναι ότι τα μέλη έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν διαθέσιμα εισιτήρια μετά τους κατόχους εισιτηρίων, αλλά πριν από το ευρύ κοινό. Δεν μπορείτε ποτέ να χρησιμοποιήσετε τα άλλα χαρακτηριστικά του μέλους, αλλά ο στόχος σας εδώ είναι να αποκτήσετε εισιτήρια ή αλλιώς δεν θα διαβάζετε αυτό το κομμάτι. Κάθε μέλος έχει πρόσβαση σε ένα μόνο εισιτήριο ανά μέλος κατά τη διάρκεια της αρχικής πώλησης μέλους, οπότε θα χρειαστείτε πολλαπλές συμμετοχές για πολλά εισιτήρια.

Εισιτήρια (συνέχεια)

Το δεύτερο όφελος είναι ότι ορισμένοι σύλλογοι έχουν δευτερογενείς αγορές που επιτρέπουν στα μέλη να έχουν πρόσβαση. Επί του παρόντος, οι υπηρεσίες Viagogo Aston Villa, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ και Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Η Άρσεναλ και το Λίβερπουλ διαχειρίζονται τη δική τους ανταλλαγή εισιτηρίων στο σπίτι. Το Tottenham έχει μια συμφωνία με το Stubhub, αλλά μερικές άλλες ομάδες έχουν και εισιτήρια που καταλήγουν εκεί. Γενικά, η προσφορά στη δευτερογενή αγορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα δείτε για τα αμερικανικά αθλήματα.

Κάποιες ελαφρώς λιγότερο ταλαντούχες ομάδες επιτρέπουν την πρόσβαση στην αγορά εισιτηρίων σε όσους αγοράζουν εισιτήρια για ένα προηγούμενο παιχνίδι της σεζόν πριν από αυτούς που δεν το έχουν. Είναι μια κάπως ανόητη πολιτική αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πόλη έχει προτεραιότητα για να αγοράσει εισιτήρια επειδή αγόρασαν εισιτήρια για ένα παιχνίδι Stoke City νωρίτερα μέσα στο χρόνο. Στη συνέχεια, η γηπεδούχος ομάδα χάσει τις παραχωρήσεις και τις πωλήσεις εμπορευμάτων, όταν ο ανεμιστήρας πιθανότατα δεν εμφανίζεται για το παιχνίδι Stoke City. (Αντίθετα, το επιχείρημα θα μπορούσε να είναι ότι τα εισιτήρια στο Stoke City δεν θα είχαν ποτέ πωληθεί ούτως ή άλλως και αυτό απλώς προσθέτει επιπλέον έσοδα στην τοπική ομάδα.)

Που να μείνω

Η διαθεσιμότητα του ξενοδοχείου ποικίλλει ανάλογα με το παιχνίδι που παρευρεθείτε, αλλά γενικά οι οπαδοί της τοπικής ομάδας ζουν στην πόλη όπου λαμβάνει χώρα το παιχνίδι και οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας επιστρέφουν στην πόλη μετά το παιχνίδι από τότε που πήραν το τρένο από την πόλη στο πόλη είναι τόσο εύκολη.

Ίσως θελήσετε να κάνετε το ίδιο και αν βλέπετε ένα παιχνίδι σε μια μικρότερη ομάδα εκτός του Λονδίνου και μπορείτε να επιστρέψετε με ευκολία. Τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο θα είναι γενικά πιο ακριβά, αλλά θα μπορείτε να δείτε και να κάνετε περισσότερα πράγματα στην Αγγλία. Αυτοί που βλέπουν παιχνίδια στο Λονδίνο δεν πρέπει να ανησυχούν πάρα πολύ για να μείνουν κοντά στο γήπεδο του παιχνιδιού που βλέπουν.

Όπως προαναφέρθηκε, η είσοδος στα γήπεδα είναι εύκολη, οπότε μπορείτε να μείνετε σε μια πιο ευχάριστη γειτονιά. Όπου μένετε, χρησιμοποιείτε ξανά το καγιάκ για να βοηθήσετε τα ξενοδοχεία σας.

Προπαρασκευαστικές εκδηλώσεις

Όπως θα περιμένατε, οι οπαδοί αγαπούν να έχουν μερικές πίντες πριν από το παιχνίδι (και ενδεχομένως λίγες μετά). Τα μπαρ γύρω από τα γήπεδα είναι πάντα συσκευασμένα πριν από το παιχνίδι, γι 'αυτό πάρετε εκεί μερικές ώρες πριν για να bask σε κάποια τοπική "ποδοσφαιρική" συνομιλία. Οι οπαδοί θα αρχίσουν να γεμίζουν το έδαφος τουλάχιστον μία ώρα και μισή πριν το kickoff για να τοποθετήσουν τις σημαίες τους στην πρόσοψη των κερκίδων (μια αγγλική παράδοση ποδοσφαίρου), να τραγουδήσουν τα τραγούδια του τοπικού Club και να παρακολουθήσουν το warmups. Για να συντονίσετε τη φωνή σας, δείτε μερικούς από τους στίχους προτού πάτε, ώστε να μπορείτε να τραγουδήσετε με στυλ.