Πώς να φτάσετε στο Shetland από τη θάλασσα και τον αέρα

Εάν έχετε εμπνευστεί από τις ιστορίες μας σχετικά με την άγρια ​​φύση που εντοπίζεται στο Shetland , την πρωτεύουσα της βόρειας βίδρας του Ηνωμένου Βασιλείου ή το φαγητό στο θαυμάσιο αλατισμένο χορτάρι του αρχιπελάγους που τρώει αρνί και θαλασσινά κρύου νερού , μπορεί να θέλετε να προσθέσετε μια επίσκεψη στις διακοπές σας στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τις διακοπές σας . Χρησιμοποιήστε αυτούς τους πόρους πληροφοριών για να μάθετε πώς να φτάσετε εκεί και να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Πώς να πάτε εκεί

Ο σχεδιασμός είναι σίγουρα η λειτουργική λέξη σε ένα τέτοιο ταξίδι.

Το Shetland δεν είναι ένας τόπος στον οποίο μπορείτε απλά να ξεπεράσετε την ώθηση. Χρειάζεται χρόνος, εφοδιαστική και υπομονή. Γι 'αυτό το ρομαντικό αρχιπέλαγος των 100 νησιών που περιστρέφονται κατά μήκος του ωκεανού 100 μίλια από τη βόρεια ακτή της Σκωτίας (όπου ο Ατλαντικός συναντά τη Βόρεια Θάλασσα) είναι ένα τόσο περίεργο και ανταμείβοντας μέρος για να επισκεφτείτε. Εδώ είναι οι επιλογές:

Από τον αέρα

Το FlyBe, το οποίο διαχειρίζεται η Loganair, πετάει στο Shetland, αλλά πρώτα πρέπει να φτάσετε στη Σκωτία. Εάν φτάσετε στο Χίθροου, η British Airways πραγματοποιεί πτήσεις που συνδέουν το Αμπερντίν με το Λονδίνο Χίθροου ή μέσω του Εδιμβούργου από το Γκάτουικ.

Οι πτήσεις συνεχίζονται στο νότιο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, στο Sumburgh, το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Lerwick, την πρωτεύουσα του Shetland, περίπου μισή ώρα μακριά. Είναι ένας από τους δύο μόνο στον κόσμο που έχει δρόμο που διασχίζει το διάδρομο. Λίγες εμπειρίες οδήγησης είναι πιο αξέχαστες από ό, τι κρατιέται στη διάβαση από μια πύλη ενώ ένα αεροπλάνο απογειώνεται μπροστά σας και αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο η πρώτη σας εμπειρία στο Shetland, καθώς φεύγετε από το αεροδρόμιο στο αυτοκίνητό σας.

Υπάρχουν πτήσεις προς το Sumburgh από το Εδιμβούργο, τη Γλασκόβη, το Αμπερντίν και το Inverness, με συνδέσεις προς το Λονδίνο.

Αν αποφασίσετε να πετάξετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πτήσεις από το Λονδίνο ή από άλλα μεγάλα αγγλικά αεροδρόμια που συνδέονται με το Σέτλαντ μέσω της Σκωτίας μπορεί να είναι ακριβές - ξεκινώντας από περίπου £ 350 / $ 547 το 2015 - και, λόγω των περιόδων μεταξύ πτήσεων, πολύ καιρό.

Οι συνδυασμοί που έλεγξα, οι οποίοι περιλάμβαναν πτήση 1h30min από το Λονδίνο προς το Aberdeen και μια πτήση 1h από το Aberdeen στο Sumburgh, περιλάμβανε περιόδους μεταξύ των πτήσεων μεταξύ πέντε και 11 ωρών.

Δια θαλάσσης

Πολύ πιο ρομαντικός και σίγουρα πιο χαλαρωτικός τρόπος για να ταξιδέψετε στα νησιά είναι να βγείτε έξω από το Αμπερντίν νωρίς το βράδυ στο καθημερινό πλοίο Northlink και να ταξιδέψετε βόρεια τη νύχτα και να φτάσετε στο Lerwick το πρωί.

Το Hrossey δεν είναι κρουαζιερόπλοιο, αλλά είναι μια ομορφιά. Εάν ο καιρός δεν είναι πολύ άγριος, μπορείτε να σταθείτε και να παρακολουθήσετε την ηπειρωτική χώρα να γλιστρήσει πάνω από τον ορίζοντα και τα δελφίνια να σπάσουν την επιφάνεια του νερού στο κατάστρωμα, ενώ οι άνετες ιδιωτικές καμπίνες προσφέρουν ιδιωτικά μπάνια και δωρεάν ταινίες στον τοίχο φυσικά, τοίχου) τηλεόραση. Το εστιατόριο Feast σερβίρει τοπικά προϊόντα (κάνουν μια μεγάλη μπριζόλα), ενώ το Longship Lounge ρίχνει πίντες τοπικής πραγματικής μπίρας, όπως το Dark Island από το Orkney, μέχρι τις μικρές ώρες.

Μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ φθηνότερος τρόπος να ταξιδέψετε. Υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές στην εποχή του ναύλου, το αυτοκίνητο ή κανένα αυτοκίνητο, πόσοι στο κόμμα σας, ιδιωτική καμπίνα ή κάθισμα, πλήρες πρωινό, ευρωπαϊκό πρωινό, δείπνο, επιλογές, επιλογές και κάθε στοιχείο με τη δική του τιμή - ότι είναι αρκετά είναι δύσκολο να προτείνουμε μια τιμή που να ταιριάζει σε όλους.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο του Northlink για να δοκιμάσετε διαφορετικούς συνδυασμούς, μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας. Ξαπλώστε σε ένα πάτωμα - ένα είδος κάθισμα με κλίση, με οθόνη προστασίας απορρήτου, όπως μπορείτε να βρείτε σε μακρινή απόσταση, πτήση πρώτης κατηγορίας, και το κόστος διαμονής σας κοστίζει μόλις £ 18 / $ 28 κάθε φορά. Το 2015, ένας επιβάτης, που διασχίζει χωρίς αυτοκίνητο και κοιμάται σε ένα κορμό, θα μπορούσε να περάσει όσο το δυνατόν λιγότερα από £ 52 / $ 81.30.

Μόλις φτάσετε στο Shetland, στο Lerwick και στο αεροδρόμιο διατίθενται εθνικά και τοπικά σήματα ενοικίασης αυτοκινήτων.

Και πώς να πάρει γύρω

Το Shetland είναι το είδος του τόπου όπου οι καπετάνιοι των πορθμείων μπαίνουν στο κατάστρωμα για να σας προσκαλέσουν στη γέφυρα, γιατί "είναι πιο ζεστό εκεί". Εδώ τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία επιδοτούνται, γεγονός που τα καθιστά όχι μόνο προσιτά αλλά και τακτικά και χαλαρά. Ταξιδέψτε πάνω από μία φορά στην ίδια διαδρομή και θα αρχίσετε να αναγνωρίζετε το πλήρωμα.

Ταξιδεύοντας μεταξύ των νησιών με πλοίο είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βγείτε στο νερό και να εντοπίσετε τη θαλάσσια ζωή. Καμία επίσκεψη στο Σέτλαντ δεν είναι πλήρης χωρίς τουλάχιστον ένα ταξίδι σε αυτή τη σωτηρία μιας υπηρεσίας, όπου μπορεί κανείς να βρει καν το πλοίο που τρέχει μόνο για εσάς.

Τα δρομολόγια πλοίων εκτελούνται από το Συμβούλιο των Νησιών του Shetland. Για γενικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων, καλέστε στο +44 (0) 1595 743970 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συμβουλίου. Μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω τηλεφώνου ή online 24 ώρες την ημέρα. Όλα τα πλοία και τα τερματικά έχουν δωρεάν wifi.

Το 2015, οι υπηρεσίες προς Bressay, Whalsay, Tell, Unst και Fetlar κοστίζουν £ 10.40 / $ 16.26 για ένα αυτοκίνητο και οδηγό και £ 5.30 / $ 8.29 για κάθε επιβάτη. Οι ναύλοι επιστρέφονται και πληρώνονται στο εξερχόμενο ταξίδι μόνο. Θα χρειαστείτε μετρητά. Για να φτάσετε στο Foula ή Fair Isle με πλοίο κοστίζει £ 5,30 ανά επιβάτη σε κάθε τρόπο, ή £ 25.30 / $ 39.55 για όχημα και οδηγό κάθε τρόπο.

Τα εξωτερικά νησιά (Foula, Fair Isle, Papa Stour, Skerries) σερβίρονται επίσης με αεροπλάνο και αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Φούλα αυτό είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να πάτε με ημερήσιες επιστροφές (εισιτήρια μετ 'επιστροφής εκεί και πίσω την ίδια μέρα) είναι δυνατό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή. Αυτά παρέχονται επίσης από το Συμβούλιο των Νήσων Σέτλαντ και επιδοτούνται, οπότε οι ναύλοι είναι χαμηλοί, από το ταξίδι μετ 'επιστροφής των 64,90 / 101 δολ. Στο Skerries για μη κατοίκους. Οι πτήσεις εκτελούνται απευθείας από το Directflight και μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνώντας στο +44 (0) 1595 840246.

Ένα Τελευταίο Λόγο

Shetland θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιο παρεξηγημένους προορισμούς στη Βρετανία. Πρώτον, δεν είναι ποτέ "Shetlands", μόνο ποτέ Shetland ή Shetland Islands. Σε ένα Shetlander "τα Shetlands" ακούγεται τόσο λάθος όσο και το "Λονδίνο".

Το Shetland είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά οι περισσότεροι από τους κατοίκους των νησιών αναγνωρίζουν ότι είναι Shetland πρώτα, Scottish δεύτερη και βρετανικά, καλά, καθόλου πραγματικά. Η πρωτεύουσα, Lerwick, είναι περίπου 300 μίλια από το Εδιμβούργο και 600 μίλια από το Λονδίνο, αλλά μόλις 230 μίλια από το Μπέργκεν της Νορβηγίας. Και έτσι αυτό είναι ένα αρχιπέλαγος που δεν φαίνεται μόνο για την επιρροή της βρετανικής ηπειρωτικής χώρας αλλά και για τις σκανδιναβικές χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στο Shetland επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Visit Scotland.