Κάντε το μεγαλύτερο μέρος μιας επίσκεψης στον τόπο γέννησης Runnymede της Magna Carta

Το Runnymede, ως μπαλώματα λιβαδιών και δασικών εκτάσεων, μπορεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της ακίνητης περιουσίας στην ιστορία της σύγχρονης δημοκρατίας. Ήταν εδώ, στις 15 Ιουνίου 1215, ότι μια ομάδα βαρόνων, σε εξέγερση εναντίον του κακού βασιλιά Ιωάννη (ο οποίος, από όλους τους λόγους, ήταν αρκετά εκβιασμένος), τον ανάγκασε να σφραγίσει τη βασιλική του σφραγίδα στη Magna Carta.

Ο μεγάλος Χάρτης, όπως είναι επίσης γνωστός, είναι ένας κατάλογος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που για πρώτη φορά καθιέρωσε το κράτος δικαίου, έθεσε όρια στην εξουσία ενός κυβερνήτη και δήλωσε ότι όλοι, ακόμα και βασιλιάδες, υπόκειντο στον νόμο της γης.

Καθιέρωσε το δικαίωμά του σε μια δίκη από μια κριτική επιτροπή των συνομηλίκων μεταξύ άλλων και θεωρείται το θεμέλιο των πολιτικών ελευθεριών που επαναλαμβάνονται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, τα συντάγματα των περισσότερων δυτικών δημοκρατιών, τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη και ακόμη και την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Αυτό το έγγραφο είναι τόσο σημαντικό που η UNESCO, η οποία παραχωρεί τακτικά την παγκόσμια κληρονομιά σε σημαντικές ιστορικές και φυσικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, έχει πράγματι χορηγήσει την ιδιότητα "Memory of the World" της Magna Carta.

Το λιβάδι όπου ξεκίνησαν όλα

Το Runnymede, ένα υδάτινο λιβάδι δίπλα στον Τάμεση, όπου ήταν σφραγισμένο, βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ του Κάστρου Ουίντσορ, όπου βασίζονταν οι δυνάμεις του βασιλιά, και του χωριού Στέντες, όπου βρίσκονταν οι στρατοπέδρους των βαρόνων. Η τοποθεσία, όπως και η ίδια η Magna Carta, φαίνεται να έχει μεγαλύτερη απήχηση με τους Βορειοαμερικανούς και τους Αυστραλούς απ 'ό, τι συμβαίνει με τους ίδιους τους Βρετανούς.

Στην πραγματικότητα, το site και περίπου 182 στρέμματα παρακείμενων γαιών παρουσιάστηκαν στην Εθνική Εμπιστοσύνη από μια αμερικανική χήρα το 1929.

Ίσως εξαιτίας αυτού, υπάρχει πολύ λίγα να δούμε στο Runnymede. Εκτός από τα λιβάδια του ποταμού και τα ανοιχτά δάση, υπάρχουν τρία μνημεία:

Γιατί λοιπόν;

Δεν υπάρχουν μουσεία και η μόνη ερμηνεία αποτελείται από αρκετές πινακίδες που εξηγούν κάποια από την ιστορία που οδηγεί στην Magna Carta.

Ας είμαστε ειλικρινείς, μια επίσκεψη στο Runnymede είναι περισσότερο ένα προσκύνημα σε αποκριές έδαφος για λάτρεις της ιστορίας από μια μέρα έξω σε μια εκτροπή έλξη. Αν επισκέπτεστε τη Βρετανία από το εξωτερικό, εκτός αν έχετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια επίσκεψη στο Runnymede από μόνη της μπορεί να μην αξίζει ένα ιδιαίτερο ταξίδι.

Αλλά κάνει ένα πρόστιμο πρόστιμο εάν είστε ήδη στην περιοχή. Το υπέροχο τοπίο, με τα μνημεία και τις ποτάμιες όχθες του, είναι μόλις τρίαμισι μίλια από το κάστρο Windsor και περίπου πέντε μίλια από το Legoland Windsor Resort . Αν είστε σε οικογενειακό ταξίδι, μια γρήγορη εκδρομή στο Runnymede μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να προσθέσετε λίγο εύκολο να καταπιεί την εκπαίδευση, ειδικά το 2015, το έτος 800 χρόνων από την Magna Carta. Τα παιδιά σας μπορεί να εκπλαγούν να μάθουν ότι τα μέρη, όπου έχουν συμβεί σημαντικά πράγματα, δεν πρέπει να μετατραπούν σε θεματικά πάρκα για να είναι διασκεδαστικά.

Τρεις τρόποι να γίνει οικογενειακή διασκέδαση

  1. Πάρτε ένα μεσημεριανό διάλειμμα στο Κάστρο του Windsor - Η γενναιοδωρία της Βασίλισσας στο άνοιγμα του σπιτιού του Σαββατοκύριακου στο κοινό δεν επεκτείνεται σε εγκαταστάσεις εστίασης. Δεν μπορείτε να φέρετε φαγητό στο έδαφος για ένα πικνίκ και μπορείτε μόνο να αγοράσετε νερό στα καταστήματα. Όμως, μπορείτε να σπάσετε την ημέρα σας, πηγαίνοντας από το κάστρο για ένα μεσημεριανό διάλειμμα (βεβαιωθείτε ότι έχετε το εισιτήριό σας σφραγισμένο). Γιατί να μην πάρετε ένα πικνίκ από ένα από τα τοπικά καταστήματα (οι επιλογές εστιατορίων για οικογένειες στο Windsor είναι τρομερές). Μόλις φτάσετε στο Runnymede, υπάρχει αφθονία ανοιχτού χώρου και εύκολη δασικά μονοπάτια για τα παιδιά να τρέχουν και να αφήσουν τον ατμό μακριά. Το χώρο Pleasure ακριβώς απέναντι από το δρόμο διαθέτει εξοπλισμό παιδικής χαράς και πάγκους δίπλα στον ποταμό. Στο λόμπι, δίπλα στο πάρκινγκ National Trust Runnymede διατίθενται ποτά, σνακ και τουαλέτες. Αν δεν ταξιδεύετε μόνοι σας, μπορείτε να κάνετε κράτηση για το Windsor Taxi εκ των προτέρων online. Το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά.
  1. Ακολουθήστε ένα ίχνος με μια εφαρμογή - το Runnymede Explored, διαθέσιμο δωρεάν από τα καταστήματα Apple και Android app, συγκεντρώθηκε από φοιτητές από το Royal Holloway College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η πανεπιστημιούπολη, στο Egham, Surrey, γειτνιάζει πρακτικά με την τοποθεσία Runnymede και τα 19 τμήματα του πανεπιστημίου συμμετείχαν στη δημιουργία της εφαρμογής. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ακολουθήσετε μονοπάτια που παρουσιάζουν ιστορία, γεωγραφία, πολιτική, φύση, οικολογία και τέχνες. Υπάρχει ένα παιδικό μονοπάτι και μια σελίδα μονοπατιών. Υπάρχει επίσης ένας πολύ καλός οδηγός πεδίου για τον εντοπισμό και τη μάθηση για τη χλωρίδα και την πανίδα στο χώρο.
  2. Πάρτε μια βόλτα με βάρκα - Ο Τάμεση κοντά στο Runnymede είναι μια ήσυχη, διαβαθμισμένη έκταση, ένα εκατομμύριο μίλια από τον ευρύ παλιρροϊκό ποταμό που διέρχεται από το Λονδίνο. Οι γάλλοι αδελφοί λειτουργούν με ποταμόπλοια στον Τάμεση που συνδυάζουν το Runnymede με άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Μπορείτε να κάνετε κρουαζιέρα στο Windsor - ένα ταξίδι ή ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής, ή κρουαζιέρα στο Hampton Court Palace. Κρέμα τσάι κρέμα μπορεί να γίνει κράτηση για την κρουαζιέρα Windsor. Ως πραγματική απόλαυση για τα παιδιά σας, μπορείτε να επιβιβαστείτε στο Lucy Fisher , ένα ρεπλίκα ενός βικτοριανού ατμομηχανή με κουπί, για μια σύντομη κρουαζιέρα κυκλώματος 45 λεπτών από το Boathouse Runnymede. Παρέχεται δωρεάν χώρος στάθμευσης στον κεντρικό χώρο στάθμευσης του National Trust Runnymede - ζητήστε από τον κυβερνήτη ένα κουπόνι.