Η αναθεώρηση του εστιατορίου για το χέρι και τα λουλούδια - το Marlow "Pub" του Tom Kerridge,

Θα μπορούσε αυτό το Buasthamshire gastropub να ανταποκριθεί στη φήμη του 2-Michelin-star;

Υπάρχουν 20 εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο με δύο πολυπόθητα αστέρια της Michelin. Μόνο ένας από αυτούς είναι μια παμπ. Το Χέρι και τα λουλούδια του Tom Kerridge στο Marlow, Buckinghamshire, κατέχει αυτή την τιμή.

Με τον υψηλό προφίλ του τηλεοπτικού σεφ και τον αστέρι που το τοποθετεί στην ίδια κατηγορία με τους Le Manoir aux Quat 'Saisons του Raymond Blanc και τον Le Gavroche του Michel Roux Jr, η αναμονή για μια επιβεβαιωμένη επιφύλαξη πινάκων είναι πάνω από ένα χρόνο.

Ευτυχώς, είχαμε ακούσει για τα τέσσερα άνετα δερμάτινα καθίσματα στο μπαρ (δεν είναι ευρέως γνωστά και διατίθενται σε συντομότερη ειδοποίηση στο μεσημεριανό). Συνεπώς, μπορέσαμε να βγάλουμε λεφτά με λιγότερο από δύο εβδομάδες προειδοποίηση για να πάμε.

Ακόμα, αν θέλετε μια εγγυημένη κράτηση σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, θα πρέπει να περιμένετε το ημερολόγιο. Αξίζει? Θα είμαι ειλικρινής - δεν είμαι σίγουρος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του χεριού και των λουλουδιών

Ρύθμιση της σκηνής

Το χέρι και τα λουλούδια καταλαμβάνουν μια παμπ του 17ου αιώνα στην οδό Μάρλοου-Χένλεϊ, δυτικά από το όμορφο και καλά κτισμένο χωριό Μάρλοου. Φαίνεται το κομμάτι με το αστραφτερό του, ασβεστωμένο εξωτερικό τούβλο, κόκκινη κεραμοσκεπή, κρεμαστά καλάθια που ξεχειλίζουν με γεράνια και παράθυρα πολλαπλών χρήσεων. Μέσα στο εσωτερικό του, η ατμόσφαιρα του παμπ συνεχίζεται με οροφές με σκούρα δοκάρια, που καλύπτουν από τρεις σκούρο ξύλινο δάπεδο γεμάτο με γυμνά ξύλινα τραπέζια. Μια προσθήκη στην πλευρά στεγάζει το μπαρ - με τα τέσσερα, όχι τόσο μυστικά, bar καθίσματα, καθώς και πολλά άλλα τραπέζια.

Μόνο οι ρυθμίσεις τραπέζης, με τις μοίρες γυαλικών και κηροπήγια, υπονοούν ότι πρόκειται για παμπ μόνο με όνομα.

Η υπηρεσία και ο ναύλος

Είχα την ανησυχία ότι η συνεδρίαση στο μπαρ θα ήταν δύσκολη, αλλά τα μαλακά, vintage δερμάτινα καθίσματα με τα χέρια και τις πλάτες ήταν αρκετά άνετα. Το μόνο μειονέκτημα, δεν είναι βολικό μέρος για να τοποθετήσετε μια τσάντα σε απόσταση.

Ίσως κάποιοι κρεμασμένοι γάντζοι κάτω από το μπαρ θα βοηθούσαν. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της συνεδρίασης στο μπαρ είναι ότι ο μπάρμαν είναι κοντά σου για να απαντά σε ερωτήσεις και να παρέχει ό, τι χρειάζεσαι έτσι το επίπεδο υπηρεσίας είναι σχεδόν προσωπικό. Αυτό, βεβαίως, με κάνει να είμαι ανεπιφύλακτος να σχολιάσω την εξυπηρέτηση στο τραπέζι αλλού εκτός από το να πω ότι όλο το προσωπικό φαινόταν φιλικό και φιλόξενο.

Επιπλέον κομμάτια

Υπάρχει μια σχετικά μεγάλη αναμονή για να φτάσει το φαγητό, αλλά αυτό είναι κατανοητό, δεδομένου ότι τα πάντα μαγειρεύονται στην τάξη. Μια ποικιλία από παμπ που εμπνέει λίγες απολαύσεις έρχεται για να βοηθήσει να περάσει η ώρα. Την ημέρα που επισκεφθήκαμε, αυτά περιλάμβαναν:

  • ένα ποτήρι Poiré Granit, ένα όμορφα αρωματισμένο αχλάδι από τη Γαλλία,
  • έναν κώνο εφημερίδας λευκού χρώματος
  • αρκετές φέτες ψωμιού ζαχαροπλαστικής με γλυκό βούτυρο
  • ένα μικρό μπολ με λαχανικά τουρσί
  • Και το standout - έκδοση του Kerridge της παμπ αγαπημένη νύχτα, χνουδωτές γρατζουνιές. Αυτά, που έχουν επιλεγεί από τον Guardian ως μια από τις δέκα καλύτερες βρετανικές συνταγές τους το 2014, είναι απίστευτα ελαφριά και φυσαλίδες με μια λιωμένη υφή παρόμοια με εκείνη των κροτίδων γαρίδας από το συνηθισμένο σκληρό και τραγανά σνακ παμπ.

Απλά μην παρασυρθείτε καθώς το καλύτερο είναι ακόμα να έρθει.

Το φαγητό

Ο τρόπος μαγειρέματος περιγράφεται ως σύγχρονος Βρετανός και γενικά είναι μάλλον κρεατικός με πιάτα όπως βραδινό μαγειρεμένο στήθος πάπιας με μπιζέλια, παϊδάκια και σάλτσα πάπιας (νικητής του διαγωνισμού "Great British Menu" το 2010), βραχιόλι Cotswold με βούτιν πιπέρι νωπός, ντομάτα χοιρινό με φύλλα μουστάρδας, βούτυρο τσίλι με βύνη, λουκάνικο σκόρδου και δαφνίτης πατάτας, βόειο κρέας, κοτόπουλο, αρνί, μπακαλιάρος και μπάσο.

Πολλά από τα πιάτα είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένα riffs σε κλασικό pub grub.

Συμβουλή ταξιδιού του Ηνωμένου Βασιλείου: Εκτός αν σχεδιάζετε μπροστά, οι χορτοφάγοι στο κόμμα σας μπορούν να μείνουν ψηλά και στεγνά. Εάν αφήσετε το εστιατόριο να γνωρίζει, πολύ πριν από την άφιξή σας, θα σας προετοιμάσει μια χορτοφαγική επιλογή. Αλλά, αν δεν είστε ο μόνος χορτοφάγος στην ομάδα σας, αυτό το εστιατόριο δεν είναι πιθανώς μια καλή επιλογή για εσάς.

Ένας εκκινητής λαχανικών λουλουδιών με χοιρινό φάρσα και αυγό ορτυκιού ήταν στην πραγματικότητα μια έκδοση υψηλής ποιότητας ενός αυγού Scotch. Η φάρσα χοιρινού, τυλιγμένη σε άνθος σκουός και βαθιά τηγανητή, περιείχε την κρυμμένη έκπληξη ενός τέλεια μαγειρεμένου και ακόμα μαλακού αυγού ορτυκιού. Ο σύντροφος μου επέλεξε ένα καλοκαιρινό κολοκυθάκι με χέβρι, πέστο και ωριμασμένο χοιρινό. Έφτασε όμορφη ως εικόνα και βυθίστηκε σε ένα αδιάγνωστο διαφανές στρώμα. Αυτό, φαίνεται, ήταν το "θεραπευμένο χοιρινό" μια ιταλική ειδικότητα γνωστή ως lardo.

Το κήρυξε νόστιμο.

Το κύριο πιάτο, που περιγράφεται ως "χορτάρι Crusted" λαβράκι με καραβόπατα έφτασε με μια παχιά "κουβέρτα" βότανα (δείτε μια φωτογραφία). Ήταν ένα ωραίο μαγειρεμένο και γενναιόδωρο κομμάτι ψαριού που ήταν τυλιγμένο σε μια κρέπα γεμάτη με κρέας καβουριών και αρωματισμένη από τα βότανα. Όμορφο, αλλά όχι αυτό που θα αποκαλούσα ακριβώς "κρούστα". Ίσως μια μικρή άδεια με την περιγραφή του μενού στην εργασία εδώ.

Παρασκευάσματα εμφανίζονται περιστασιακά στο μενού και δεν είμαι οπαδός, οπότε μπορώ μόνο να αναφέρω ότι η σύντροφος μου είχε μια υπέροχη έκφραση στο πρόσωπό της καθώς κατανάλωνε το κρέας "Essex" με γλυκά και salsa verde. Κοιτάζοντας περισσότερο σαν ζαχαρωμένο μήλο σε ένα ραβδί από ένα κουλούρι, το πιάτο είναι ένα τρυφερό ψιλοκομμένο μαγειρεμένο στο σημείο τήξης και τυλιγμένο σε γλυκά, η παρτίδα επικαλυμμένη με ένα εξαιρετικά λεπτό κούνημα πολέντας και γυαλισμένο σε ένα χρυσό καφέ. Το συνοδευτικό salsa verde, ένα μείγμα από φρέσκα βότανα, σκόρδο και ξύσμα λεμονιού φωτίζει πραγματικά το στόμα σας με απροσδόκητη γεύση - αν και ίσως λίγο για την αλμυρή πλευρά για μένα.

Παραγγείλαμε πλευρές του μπρόκολου στη μαγιονέζα φουντουκιού και το λάχανο του. Το μπρόκολο, όπως το κολοκυθάκι που συνοδεύει τον εκκινητή μου, ήταν τόσο ασταμάθητο και δεν μπορούσα να το κάνω με ένα πιρούνι για να εξυπηρετηθώ από το χάλκινο δοχείο που έφτασε. Ο σύντροφός μου ανέφερε το λάχανο - μια μικρή, γλυκιά και μυτερή ποικιλία - τέλεια .

Για την πουτίγκα μοιράσαμε ένα πλούσιο και φρεσκοτριμμένο καραμέλα γάλακτος με φρυγμένο σορμπέ γκρέιπφρουτ. Η ξινή, μόνη της, θα μπορούσε να ήταν γλυκιά. το σορμπέ που πονάνε το φρύδι. Αλλά μαζί, τι ένας τέλειος συνδυασμός. Μαγεία.

Το Νιττύτ-Γκίρτυ

Είναι φαγητό εδώ ακριβό; Καλά ο σεφ είναι μια διασημότητα, υπάρχουν δύο αστέρια Michelin και τέσσερις AA ροζέτες στο σημάδι και η αναμονή για ένα τραπέζι είναι τουλάχιστον ένα χρόνο - έτσι τι νομίζετε; Αλλά στην πραγματικότητα, για την ποιότητα του γεύματός μας, οι £ 119 που περάσαμε για μεσημεριανό γεύμα για δύο (συμβουλές συμπεριλαμβανόμενες αλλά χωρίς κρασί) είναι περίπου για ένα εστιατόριο αυτής της κατηγορίας.

Το μενού a la carte είναι το ίδιο για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε ένα κομμάτι επιλέγοντας το καθορισμένο μενού, το οποίο διατίθεται από το μεσημεριανό Δευτέρα έως Σάββατο Την άνοιξη του 2015 κοστίζει £ 15 για δύο μαθήματα και £ 19,50 για τρία μαθήματα. Δεν υπάρχει καμία επιλογή στο μενού που έχει οριστεί και ενώ είμαι βέβαιος ότι ο τρόπος του Tom Kerridge με το cottage pie είναι υπέροχο, φαίνεται μάλλον ντροπή να περιμένετε να δειπνήσετε εδώ για ένα τόσο απλό μενού. Γιατί να μην ξοδεύετε χρόνο για εξοικονόμηση ενέργειας.

Πλεονεκτήματα

  • ενδιαφέρουσα, καλά εκτελούμενη παίρνει βρετανική παμπ κλασικά και ρουστίκ γαλλικά πιάτα
  • άνετη και άτυπη ατμόσφαιρα
  • εκπληκτικά extras
  • μια λίστα με κρασιά που περιλαμβάνει μεμονωμένους καταλόγους βιολογικών και βιοδυναμικών κρασιών, τουλάχιστον 20 κρασιού από το μπουκάλι ή το γυαλί, μια εκτεταμένη λίστα με σαμπάνια και μια συλλογή από vintage κρασιά για όσους πραγματικά θέλουν να εκτοξεύσουν
  • Μπορείτε να φέρετε το δικό σας κρασί. Υπάρχει μια κορώνα τέλη για αυτό.

Μειονεκτήματα

  • πολύ σκληρά για να πάρετε ένα τραπέζι όταν το θέλετε
  • τα τρόφιμα περιστασιακά αφήσει κάτω από πάρα πολύ αλάτι και undercooking (λαχανικά)
  • Τα τραπέζια είναι λίγο γεμάτα
  • αν είστε ιδέα ενός ειδικού γεύματος κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, συμπεριλαμβάνονται τα σεντόνια και τα λουλούδια, θα απογοητευτείτε. Οι τιμές και η προσδοκία μπορεί να κάνουν αυτό ένα εστιατόριο ειδικής ευκαιρίας για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ μια ωραία παμπ
  • Ο Tom Kerridge συχνά δεν είναι παρών.

Υπάρχει πραγματικά ένας χρόνος για ένα τραπέζι;

Λίγο πολύ. Η σελίδα κρατήσεων στην ιστοσελίδα "Χέρι και λουλούδια" περιέχει μια λίστα με τις επόμενες διαθέσιμες επιτραπέζιες κρατήσεις. Όταν έλεγξα (τον Ιούλιο του 2015), υπήρχε Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ και ένα μεσημεριανό της Κυριακής τον Ιούλιο του 2016, δείπνο το Σάββατο το μεσημέρι και το δείπνο της ημέρας τον Μάρτιο του 2016 και δείπνο την εβδομάδα το Σεπτέμβριο του 2015.

Η άνοδος αυτού είναι ότι, με τους ανθρώπους που πρέπει να κάνουν κράτηση μέχρι τώρα, πρέπει να ακυρωθούν. Έτσι υπάρχουν και λίστες αναμονής. Βγείτε στον κατάλογο αναμονής για το συγκεκριμένο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο που θέλετε και δείτε τι συμβαίνει. Και, αν είστε στην ευχάριστη θέση να καθίσετε στο μπαρ, ίσως να είσαστε μέσα, όπως είχαμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αξίζει πάντα να το ρωτήσετε.

Συμβουλές ταξιδίου του Ηνωμένου Βασιλείου: Υπάρχουν δύο θέσεις για μεσημεριανό γεύμα. Αν έχετε κάποια επιλογή, πάρτε το τελευταίο από τα δύο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παραμείνετε στο γεύμα σας όσο θέλετε.

Δοκιμάστε το Coach αντ 'αυτού. Ο Kerridge και η σύζυγός του έχουν ανοίξει μια δεύτερη παμπ ακριβώς επάνω στον δρόμο που λειτουργεί χωρίς καμιά κράτηση . Ένα γεύμα εκεί στο στυλ του Kerridge θα μπορούσε μόνο να σας επιστρέψει £ 30 αλλά να φτάσετε νωρίτερα επειδή είναι μικρό και γεμίζει γρήγορα.

Τα χέρια και τα λουλούδια Essentials

Ελέγξτε τις καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων σε Marlow