Βιβλιοπωλεία Αγγλικής Γλώσσας στο Άμστερνταμ

Οι επισκέπτες του Άμστερνταμ για το κυνήγι διακοπών διαβάζουν πολλές επιλογές. Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες πηγές βιβλίων αγγλικής γλώσσας στο Άμστερνταμ.

Βιβλιοπωλεία Αγγλικής Γλώσσας στο Άμστερνταμ

Το Αμερικανικό Κέντρο Βιβλίου Άμστερνταμ
Spui 12
1012 ΧΑ Άμστερνταμ
Τηλ .: +31 (0) 20 625 5537
Αυτό το όμορφα διακοσμημένο βιβλιοπωλείο, που βρίσκεται στο Het Spui - ένα mecca για τους λάτρεις των βιβλίων στο Άμστερνταμ - διαθέτει μια τεράστια ποικιλία βιβλίων σε τέσσερις ορόφους.

Οι ενθουσιώδεις ερασιτέχνες χρησιμεύουν ως αγοραστές για να εξασφαλίσουν ότι κάθε τμήμα προεδρεύεται από κάποιον με πάθος και ενδιαφέρον για το θέμα. Οι εκτεταμένες και πολύ ολλανδικές ώρες λειτουργίας είναι ένα πλεονέκτημα για τους πελάτες εκτός πόλης που δεν είναι συνηθισμένοι στις τυπικές ολλανδικές κλειστές πρακτικές.

Η ανταλλαγή βιβλίων
Kloveniersburgwal 58
1012 CX Amsterdam
Τηλ .: +31 (0) 20 626 6266
Αυτή η λειτουργία ενός ατόμου, που ιδρύθηκε το 1978, είναι η καλύτερη ανεξάρτητη πηγή της πόλης για τα χρησιμοποιημένα βιβλία. Το ανώτερο επίπεδο είναι αφιερωμένο στη μυθιστοριογραφία για τέλεια ανάγνωση των διακοπών, ενώ το κατώτερο επίπεδο είναι γεμάτο με πιο εξειδικευμένα τμήματα όπως το Travel. το υπόγειο περιέχει μυθιστοριογραφία φαντασίας αλλά και πύργους προς περισσότερες διανοητικές ενδείξεις.

Νέο Αγγλικό Βιβλιοπωλείο
Kalverstraat 223
1012 XC Amsterdam
Τηλ .: +31 (0) 20 624 9789
Αν και μάλλον στερείται ατμόσφαιρας, το New English Bookstore αποφέρει βαθμούς αξίας και τη βολική του θέση.

Το βιβλιοπωλείο ειδικεύεται στα υπερχρεωτικά του εκδότη - δηλαδή, τα βιβλία που απομένουν όταν ο εκδότης υπερεκτιμά τη ζήτηση για έναν τίτλο - τον οποίο πωλεί σε κατώτατες τιμές, μέχρι και 90% έκπτωση. Βρίσκεται στο δημοφιλή λιανικό εμπορικό δρόμο Kalverstraat, αξίζει μια στάση για τους περαστικούς σε αναζήτηση φτηνών αναγνώσεις.

Το Waterstone
Kalverstraat 152
1012 XE Amsterdam
Τηλ .: +31 (0) 20 638 3821
Για τους Βρετανούς αναγνώστες, τα Waterstones δεν χρειάζονται καθόλου εισαγωγή, αλλά για άλλους, είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο μόνος κλάδος μιας αλυσίδας 300+ βιβλιοπωλείων στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία. Η θέση του στο Kalverstraat και το Het Spui το τοποθετεί στη γωνία της πιο βιβλιοθήκης στην πόλη του Άμστερνταμ.

Ορισμένα ολλανδικά βιβλιοπωλεία διαθέτουν επίσης μεγάλη ποικιλία αγγλόφωνων βιβλίων:

Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum
Spui 14-16
1012 ΧΑ Άμστερνταμ
Τηλ .: +31 (0) 20 514 1460 (βιβλιοπωλείο). +31 (0) 20 514 1470 (περίπτερο)
Ένα από τα πιο "βιβλιοπωλεία" βιβλιοπωλεία στο Άμστερνταμ, το Athenaeum είναι γνωστό για τους πνευματικούς του τίτλους και τη θέση του στο λογοτεχνικό κόσμο του Άμστερνταμ. Το βιβλιοπωλείο, με τους δεσμούς του με τα πανεπιστήμια του Άμστερνταμ, έχει μια τεράστια ποικιλία ακαδημαϊκών τίτλων, ενώ η γειτονική εφημερίδα είναι μια εξαιρετική πηγή για διεθνείς εφημερίδες και άλλα περιοδικά.

Boekenmarkt ή Het Spui
Het Spui
1012 ΧΑ Άμστερνταμ
Αν και δεν είναι τεχνικά ένα βιβλιοπωλείο, αυτή η εβδομαδιαία σπάνια και χρησιμοποιημένη αγορά βιβλίων είναι μία από τις δυνάμεις που ευθύνονται για τη φήμη του Het Spui ως έναν προορισμό που πρέπει να δούμε στους λάτρεις του βιβλίου στο Άμστερνταμ. Περίπου 25 βιβλιοπωλεία εμπορεύονται τα προϊόντα τους στην πλατειά πλατεία, όπου οι επισκέπτες είναι πιθανό να πάρουν τα πιο θεαματικά ευρήματα.

selexyz scheltema
Rokin 9, 1012 KK Amsterdam, Ολλανδία
Τηλ .: +31 (0) 20 523 1411
Το "selexyz scheltema" (με μικρά γράμματα που προορίζονται) αισθάνεται πολύ σαν το Barnes & Noble του Άμστερνταμ, με την ευρεία επιλογή των mainstream βιβλίων και ένα εσωτερικό υποκατάστημα μιας από τις πιο διαδεδομένες αλυσίδες καφέ, Bagels & Beans των Κάτω Χωρών. Οι πέντε όροφοι του βιβλίου έχουν θέα στο ζωντανό Koningsplein - το οποίο επίσης μπορεί να δει κανείς μέσω της κάμερας TERENA Web Koningsplein, μέρος της λίστας μας των web cams του Άμστερνταμ .