Σχεδιάστε το σαφάρι σας με την οδήγηση αποστάσεων στην Κένυα

Όταν σχεδιάζετε ένα σαφάρι στην Κένυα , είναι καλή ιδέα να μάθετε πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσετε από το Α στο Β. Γνωρίζοντας πόσο καιρό χρειάζεται να οδηγείτε από το Ναϊρόμπι στην Μάρα, για παράδειγμα, σας βοηθά να καταλάβετε εάν πετάξτε ή πηγαίνετε με αυτοκίνητο.

Η Κένυα είναι μια μεγάλη χώρα, οι δρόμοι δεν είναι πάντα βέλτιστοι, και η κυκλοφορία μπορεί να πάρει αρκετά συμφόρηση. Η κυκλοφορία στο Ναϊρόμπι είναι αρκετά απαίσια και οι δρόμοι που οδηγούν μέσα και έξω από την πόλη μπορούν να συνδεθούν με ατυχήματα, αργά φορτηγά και καθίσματα που κάνουν συχνές στάσεις.

Παρακάτω παρατίθενται οι σημαντικότεροι τουριστικοί προορισμοί της Κένυας παρακάτω, οι αποστάσεις τους και ο χρόνος που χρειάζεται συνήθως για να οδηγήσετε μεταξύ τους. Οι αναλογίες απόστασης και χρόνου είναι αρκετά διαφορετικές στην Αφρική από ό, τι στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. Τα είκοσι μίλια μπορούν εύκολα να πάρουν μια ώρα, ειδικά καθώς φτάνετε στους πιο αγροτικούς δρόμους και στους χωματόδρομους μέσα και μεταξύ των πάρκων και των συντηρητικών.

Υπάρχει ένα καλό δίκτυο εσωτερικών πτήσεων. Το Safarlink, ειδικότερα, είναι πολύ αξιόπιστο και λογικό. Χρειάζονται περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα για να πετάξει από το Ναϊρόμπι (Wilson) σε Mara, Tsavo, Amboseli, Samburu και Lewa / Laikipia. Και περίπου 1,5 ώρα για να πετάξει από το Ναϊρόμπι (Wilson) στο Malindi, Mombasa ή Lamu.

Αλλά φυσικά, η πτήση είναι πιο ακριβή από την οδήγηση, ειδικά αν υπάρχουν περισσότερα από ένα στο κόμμα σας. Από την άλλη πλευρά, κάνετε πολλά οδήγηση κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι μέσα στα πάρκα, τα αποθέματα και τις προστασίες που βλέπουν μόνο την άγρια ​​φύση. Προτείνεται να κάνετε ένα διάλειμμα από τους ανώμαλους δρόμους.

Το χειρότερο πράγμα για ένα σαφάρι (αν μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο) είναι το τεράστιο ποσό των ωρών που ξοδεύετε καθισμένοι στον πυθμένα σας σε ένα όχημα. Δεδομένου του νόστιμο φαγητό που σερβίρεται σε στρατόπεδα και καταλύματα, αυτό είναι μια διακοπές που χωρίς αμφιβολία θα κερδίσει βάρος, παρά την περιπετειώδη φύση του.

Απόσταση από το Ναϊρόμπι προς τους δημοφιλείς προορισμούς της Κένυας

Άλλες δημοφιλείς διαδρομές στην Κένυα