Εισαγωγή στη συντηρητικότητα του Safari στην Κένυα

Η φήμη της Κένυας ως ένας από τους πιο ικανοποιητικούς προορισμούς για σαφάρι στην Αφρική ήταν βαθιά εδραιωμένος από τη δεκαετία του 1960, με χιλιάδες επισκέπτες να συρρέουν στη χώρα για την ετήσια Μεγάλη Μετανάστευση μόνη της. Σήμερα, η τουριστική βιομηχανία της χώρας έχει εξελιχθεί σε μια καλά λιπαρή μηχανή. Υπάρχει ένα πολύ καλό δίκτυο εσωτερικών πτήσεων, και μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη ποικιλία από καταλύματα και κατασκηνώσεις σαφάρι εδώ από οπουδήποτε αλλού στο κύκλωμα σαφάρι της Αφρικής.

Αλλά η τιμή για όλη αυτή την αφθονία είναι υπερβολική.

Τώρα υπάρχουν περισσότερα από 25 μόνιμα στρατόπεδα και καταλύματα στο εθνικό πάρκο Maasai Mara . Το μίνι λεωφορείο σαφάρι εξυπηρετεί εκείνους με αυστηρό προϋπολογισμό - αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως αποτρεπτικό για όσους αναζητούν αυθεντικότητα. Εξάλλου, η μάχη με τα πλήθη για να αποκτήσετε μια σαφή εικόνα ενός λιονταριού ή ενός ρινόκερου είναι μια μακριά κραυγή από την εμπειρία μιας-με-φύσης που οι περισσότεροι προβλέπουν όταν ονειρεύονται την Αφρική. Η λύση για όσους εξακολουθούν να θέλουν να γνωρίσουν τη σημαντική φυσική ομορφιά της Κένυας; Ένα σαφάρι σε μια από τις συντηρήσεις της χώρας.

Τι είναι το Conservancy;

Οι προστατευόμενες περιοχές είναι μεγάλες εκτάσεις γης, συχνά γειτονικές με εθνικά πάρκα, που εκμισθώνονται από τοπικές κοινότητες ή ιδιωτικά αγροκτήματα. Η συμφωνία βασίζεται στην αντίληψη ότι η μισθωμένη γη δεν χρησιμοποιείται για βόσκηση βοοειδών ή εκτροφής, αλλά αφέθηκε μόνη της για την αποκλειστική χρήση της άγριας ζωής και ενός μικρού τουριστικού πληθυσμού οπλισμένου με κάμερες.

Ήταν μια κατάσταση win-win για τους τουρίστες, την άγρια ​​ζωή των κατοίκων και τους παραδοσιακούς πολιτισμούς (όπως το Maasai και το Samburu ) που ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Πώς έφθασαν οι συντηρήσεις

Οι άνθρωποι του Maasai και του Samburu είναι νομαδικοί πάστορα που έχουν βιώσει σοβαρούς περιορισμούς στον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους τις τελευταίες δεκαετίες.

Η γη που περιηγούσαν κάποτε με τις αγέλες τους έχει μειωθεί δραματικά σε μέγεθος και ποιότητα λόγω εμπορικών καλλιεργειών και περιβαλλοντικών αλλαγών. Η άγρια ​​ζωή έχει επίσης επηρεαστεί καθώς οι φυσικοί μεταναστευτικοί δρόμοι έχουν μπλοκαριστεί και τα ζώα έχουν έρθει σε αυξανόμενη σύγκρουση με τους αγρότες που προστατεύουν τις καλλιέργειες τους.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990, ο πιο δημοφιλής προορισμός σαφάρι της Κένυας, ο Maasai Mara, υποφέρει από την πτώση της άγριας πανίδας και το πλεόνασμα των τουριστών. Κάτι δημιουργικό έπρεπε να γίνει. Ο ιδρυτής των καταυλισμών σαφάρι Porini Jake Grieves-Cook έπεισε 70 οικογένειες Maasai να παρακρατήσουν 3.200 εκτάρια της γης τους αποκλειστικά για άγρια ​​πανίδα. Αυτό έγινε το Ol Kinyei Conservancy - το πρώτο κοινοτικό ιερό που θα εγκατασταθεί στα οικόπεδα που γειτνιάζουν με το εθνικό πάρκο Maasai Mara. Έχει ανοίξει το δρόμο για μια σειρά άλλων συντηρητικών, όχι μόνο στο οικολογικό σύστημα Mara, αλλά και γύρω από το Amboseli.

Στη βόρεια περιοχή της Λειψίας, η οικογένεια Craig έχει συμβάλει στην εδραίωση συντηρητικών με περισσότερες από 17 κοινότητες και αγροκτήματα. Η επιτυχία από την άποψη της διατήρησης με βάση την κοινότητα ήταν εκπληκτική στις συντηρήσεις όπως η Loisaba, η Lewa και η Ol Pejeta. Δεν είναι μόνο η άγρια ​​φύση ακμάζουσα (συμπεριλαμβανομένου του άκρως απειλούμενου λευκού και μαύρου ρινόκερου), αλλά οι συντηρήσεις έχουν επίσης βοηθήσει στην ίδρυση σχολείων και κλινικών σε ολόκληρη την περιοχή.

Στην πραγματικότητα, το μοντέλο συντήρησης λειτουργεί τόσο καλά ώστε νέες φόρμες εξακολουθούν να διαμορφώνονται σε όλη την Κένυα.

Τα πλεονεκτήματα ενός Safari συντήρησης

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για την κράτηση ενός σαφάρι σε μία από τις συντηρήσεις της Κένυας. Το πιο προφανές είναι η αποκλειστικότητα - δεν υπάρχουν ουρές μικροϋπολογιστών και πιθανότατα να είστε το μοναδικό όχημα που υπάρχει σε οποιαδήποτε προβολή άγριας φύσης. Επιπλέον, οι φυλακές είναι ιδιωτικές και επομένως λιγότερο ρυθμισμένες από τα εθνικά πάρκα. Δραστηριότητες που απαγορεύονται σε μέρη όπως το Maasai Mara και το Amboseli είναι δυνατές στις προφυλάξεις - συμπεριλαμβανομένων περπατώντας σαφάρι, νυχτερινά αυτοκίνητα και σαφάρι σε καμήλα ή άλογο.

Τα σαφάρι περπατήματος είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Αυτές οι βόλτες οδηγούνται συνήθως από έναν τοπικό οδηγό Maasai ή Samburu, δίνοντάς σας την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τον πολιτισμό τους, ενώ επωφελούνται από την απίστευτη γνώση τους για τον θάμνο και τους κατοίκους του.

Μπορείτε να μάθετε πώς να προσδιορίζετε το spoor, ποια φυτά έχουν ιατρικούς σκοπούς και που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή παραδοσιακών όπλων. Τα σαφάρι περπατήματος σας επιτρέπουν επίσης να βυθίζετε τον εαυτό σας στα αξιοθέατα, τους ήχους και τις μυρωδιές του περιβάλλοντός σας. Θα παρατηρήσετε περισσότερα και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να εντοπίσετε πουλιά και μικρότερα ζώα.

Η δυνατότητα να ζήσετε μια νυχτερινή οδήγηση είναι επίσης ένας εξαιρετικός λόγος για να επισκεφθείτε μια συντηρητική. Μετά το σκοτάδι, ο θάμνος μεταμορφώνεται σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, με ένα νέο cast από νυχτερινά πλάσματα που ίσως να μην δείτε ποτέ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτές περιλαμβάνουν πολλές από τις μικρότερες γάτες της Αφρικής, καθώς και παράξενα πλάσματα όπως το aardvark, το bushbaby και το genet. Οι νυχτερινοί οδηγοί σας δίνουν επίσης την καλύτερη ευκαιρία να δείτε τις λεοπαρδάλεις και άλλους νυχτερινούς θηρευτές σε δράση. Επιπλέον, τα αστέρια του Αφρικανικού νυχτερινού ουρανού είναι ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε.

Οφέλη για την Τοπική Κοινότητα

Επιλέγοντας μια συντήρηση για το Κένυα σαφάρι σας, θα ωφελήσετε επίσης την τοπική κοινότητα. Συχνά, οι άνθρωποι που ζουν πιο κοντά στα εθνικά πάρκα της Αφρικής είναι από τους φτωχότερους. Τυπικά, τα σπίτια τους απέχουν πολύ από τα εμπορικά κέντρα της χώρας και ως εκ τούτου η πρόσβαση σε θέσεις εργασίας και πόρους είναι περιορισμένη. Παρόλο που οι πλούσιοι τουρίστες συρρέουν στα κοντινά πάρκα, πολύ λίγα από τα χρήματά τους φιλτράρουν τους ντόπιους, αντί να απορροφούνται από τα κρατικά ταμεία. Σε περιπτώσεις όπως αυτές, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι η λαθροθηρία γίνεται ελκυστικό μέσο για τη διατροφή της οικογένειας ή την αποστολή των παιδιών στο σχολείο.

Εάν η διατήρηση είναι μια ευκαιρία, οι τοπικές κοινότητες πρέπει να αποκομίσουν άμεσο όφελος από τα χιλιάδες δολάρια που δαπανώνται καθημερινά από τον μέσο τουρίστα σε σαφάρι. Οι προφυλάξεις έχουν ως στόχο να το κάνουν αυτό και έχουν κάνει μέχρι τώρα πολύ καλά. Όχι μόνο οι τοπικές κοινότητες επωφελούνται από την καταβολή μισθωμάτων γης, αλλά και τα καταφύγια σαφάρι προσφέρουν πολύτιμες ευκαιρίες απασχόλησης. Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού, οι ιχνηλάτες και οι οδηγοί στα στρατόπεδα των σαφάρι στις προστατευτικές περιοχές προέρχονται από την περιοχή. Πολλές συντηρήσεις χρηματοδοτούν επίσης πόρους της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των πολύ αναγκαίων σχολείων και κλινικών.

Εταιρείες Safari με διαδρομές συντήρησης

Τα καταυλιστήρια Porini είναι πρωτοπόροι για τη συντήρηση και προσφέρουν ποικιλία μοναδικών κατασκηνώσεων και διαδρομών για σαφάρι που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Οι καλύτερες επιλογές καταλύματος περιλαμβάνουν αποκλειστικά στρατόπεδα που βρίσκονται στο Selenkay Conservancy (κοντά στο Amboseli), την Conservancy Ol Kinyei και την Olare Conservancy (κοντά στο Maasai Mara) και την Conservancy Ol Pejeta (στη Λαϊκή). Καθένα από αυτά προσφέρει όλες τις τιμές που καλύπτουν τα τρόφιμα, τα ποτά, τις κινήσεις παιχνιδιών και τις δραστηριότητες. Ο κατάλογος των συνιστώμενων δρομολογίων της εταιρείας σας δίνει την ευκαιρία να επισκεφτείτε διάφορα στρατόπεδα σε ένα μόνο ταξίδι.

Το Cheli και το Peacock λειτουργούν σαφάρι πολυτελείας που επισκέπτονται απομακρυσμένα στρατόπεδα σε συντηρητικά σε όλη την Κένυα. Τα δρομολόγιά τους δείγματος περιλαμβάνουν διαμονή σε κοσμήματα συντήρησης όπως Kopja της Elsa, Lewa Safari Camp, Elephant Pepper Camp και Loisaba. Ομοίως, ο χειριστής φυσικών σαφάρι Natural Habitat προσφέρει ένα 10 ημερών Best of Kenya δρομολόγιο που περιλαμβάνει στρατόπεδα σε διάφορες διάσημες συντηρήσεις, όπως το Lewa Wildlife Conservancy και το Naboisho Conservancy.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 12 Δεκεμβρίου 2017.