Ταξιδεύοντας μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Κίνας

Εξακολουθείτε να χρειάζεστε βίζα για να περάσετε στην Κίνα

Παρά τη μεταβίβαση κυριαρχίας στο Χονγκ Κονγκ από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κίνα το 1997, το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα εξακολουθούν να λειτουργούν ως δύο ξεχωριστές χώρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο όταν πρόκειται για ταξίδια μεταξύ των δύο. Οι ταξιδιωτικές προκλήσεις αφορούν κυρίως την απόκτηση κινεζικής θεώρησης και τη χρήση του Διαδικτύου στην Κίνα. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για το πώς να κάνετε τη διέλευση των συνόρων ευκολότερη.

Αποκτήστε την σωστή κινεζική θεώρηση

Ενώ το Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να προσφέρει πρόσβαση χωρίς θεώρηση σε πολίτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες χώρες, η Κίνα δεν το έχει.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν κάθε επισκέπτης στην Κίνα θα χρειαστεί βίζα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θεώρησης διαθεσιμότητας. Εάν ταξιδεύετε από το Χονγκ Κονγκ στο Shenzhen στην Κίνα, πολίτες ορισμένων χωρών μπορούν να λάβουν θεώρηση Shenzhen κατά την άφιξή τους στα σύνορα Χονγκ Κονγκ-Κίνα. Ομοίως, υπάρχει επίσης μια ομαδική θεώρηση Guangdong που επιτρέπει πρόσβαση σε μια ελαφρώς ευρύτερη περιοχή για ομάδες τριών ή περισσότερων. Πολλοί περιορισμοί και κανόνες εφαρμόζονται και στις δύο αυτές θεωρήσεις, οι οποίες εξηγούνται στους παρακάτω συνδέσμους.

Για επισκέψεις από μακριά, θα χρειαστείτε πλήρη κινεζική τουριστική βίζα. Ναι, μπορείτε να το προμηθευτείτε στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, η κινεζική κρατική υπηρεσία στο Χονγκ Κονγκ που ασχολείται με τις θεωρήσεις επιβάλλει τον κανόνα ότι οι αλλοδαποί πρέπει να αποκτήσουν κινεζική τουριστική βίζα από την κινεζική πρεσβεία στη χώρα καταγωγής τους. Αυτό μπορεί σχεδόν πάντα να περιπλανηθεί χρησιμοποιώντας ένα τοπικό ταξιδιωτικό γραφείο.

Θυμηθείτε, αν ταξιδέψετε στην Κίνα, επιστρέψετε στο Χονγκ Κονγκ και ταξιδέψετε ξανά στην Κίνα, θα χρειαστείτε θεώρηση πολλαπλών εισόδων. Το Μακάο είναι ξεχωριστό από τους κανόνες θεώρησης στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα και επιτρέπει στους περισσότερους πολίτες να έχουν πρόσβαση χωρίς θεώρηση.

Ταξίδι μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Κίνα

Το Χονγκ Κονγκ και οι δυνατότητες μεταφοράς της Κίνας είναι καλά συνδεδεμένες.

Για το Shenzhen και το Guangzhou, το τρένο είναι ταχύτερο. Το Χονγκ Κονγκ και το Σενζέν διαθέτουν συστήματα μετρό που συναντώνται στα σύνορα, ενώ το Guangzhou είναι μια σύντομη διάρκειας διάρκειας δύο ωρών τρένων με υπηρεσίες που εκτελούνται συχνά.

Τα δρομολόγια με τη μέρα της νύχτας συνδέουν το Χονγκ Κονγκ με το Πεκίνο και τη Σαγκάη, αλλά αν δεν είστε ευχαριστημένοι με την εμπειρία, οι τακτικές πτήσεις είναι πολύ γρηγορότερες και συχνά δεν είναι πολύ ακριβότερες για να φτάσετε στις κορυφαίες πόλεις της Κίνας.

Από το Χονγκ Κονγκ, μπορείτε επίσης να φτάσετε στις περισσότερες μεγάλες και μεσαίες πόλεις της Κίνας χάρη στο αεροδρόμιο Guangzhou, το οποίο προσφέρει συνδέσεις με μικρότερες πόλεις της Κίνας.

Αν θέλετε να επισκεφθείτε το Μακάο, ο μόνος τρόπος να φτάσετε εκεί είναι με το πλοίο. Τα δρομολόγια μεταξύ των δύο ειδικών διοικητικών περιοχών (SAR) εκτελούνται συχνά και διαρκούν μόνο μία ώρα. Τα δρομολόγια τρέχουν λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αλλάξτε το νόμισμά σας

Το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα δεν μοιράζονται το ίδιο νόμισμα, οπότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Renminbi ή το RMB στην Κίνα. Υπήρχε μια εποχή κατά την οποία τα καταστήματα σε κοντινό Shenzhen θα δέχονταν το δολάριο του Χονγκ Κονγκ, αλλά οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών δεν είναι πλέον αληθινές. Στο Μακάο, θα χρειαστείτε το Macau Pataca, αν και ορισμένα μέρη, και σχεδόν όλες οι χαρτοπαικτικές λέσχες, δέχονται δολάρια του Χονγκ Κονγκ.

Χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο

Μπορεί να φανεί ότι απλά πετάτε στα σύνορα, αλλά ουσιαστικά επισκέπτεστε μια άλλη χώρα όπου τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η πιο εντυπωσιακή διαφορά είναι ότι αφήνετε τη γη του ελεύθερου Τύπου στο Χονγκ Κονγκ και εισέρχεστε στη γη του Μεγάλου κινεζικού τείχους προστασίας. Αν και δεν είναι αδύνατο να δώσετε στον τοίχο την ολίσθηση και να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook, το Twitter και τα παρόμοια, ίσως να θέλετε να ενημερώσετε όλοι ότι πηγαίνετε από το δίκτυο πριν φύγετε από το Χονγκ Κονγκ.

Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο στην Κίνα

Αν ψάχνετε για καταλύματα στην Κίνα, μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω Zuji. Η αγορά του ξενοδοχείου εξακολουθεί να αναπτύσσεται και ως εκ τούτου εξακολουθεί να είναι προσιτή, αλλά λίγα ξενοδοχεία, ειδικά εκείνα που βρίσκονται έξω από τις μεγαλύτερες πόλεις, λαμβάνουν κρατήσεις μέσω διαδικτύου. Μπορεί συχνά να είναι ευκολότερο να βρείτε ένα ξενοδοχείο μετά την άφιξή σας.