Ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε από το Χονγκ Κονγκ στο Shenzhen

Ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε από το Χονγκ Κονγκ προς το Shenzhen είναι με το μετρό MTR . Αυτό συνδέει τις δύο πόλεις άμεσα και είναι ο γρηγορότερος και φθηνότερος τρόπος να ταξιδέψετε. Παρακάτω θα σας πούμε πώς να ταξιδεύετε από το Χονγκ Κονγκ προς το Shenzhen με το μετρό, καθώς και επιλογές για συνδέσεις με πορθμεία.

Από έναν σοβιετικό αερομεταφορέα σε ένα φτηνό χωριό καλλιτεχνών, ελέγξτε τα καλύτερα αξιοθέατα του Shenzhen για να μάθετε τι θα έπρεπε να βρίσκεται στη λίστα των αξιοθέατών σας όταν βρίσκεστε στην πόλη.

Πώς να φτάσετε στο Shenzhen από το Χονγκ Κονγκ με τρένο

Πού: Από το σταθμό Hung Hom MTR στην πλευρά Kowloon πρέπει να πάρετε την Ανατολική Σιδηροδρομική Γραμμή σε σταθμούς Lo Wu ή Lok Ma Chau, οι οποίοι βρίσκονται στα χονγκ Κονγκ / κινεζικά σύνορα. Είτε κατεβείτε στο Lo Wu ή το Lok Ma Chau εξαρτάται από το πού θέλετε να πάτε στο Shenzhen. Το Lo Wu είναι το πιο δημοφιλές σημείο διέλευσης. Έχει το τεράστιο εμπορικό κέντρο Luo Ho ακριβώς στα σύνορα και προσφέρει γρήγορες συνδέσεις με το κέντρο της πόλης Shenzhen. Η διαδρομή Lok Ma Chau είναι καλύτερη για κάποια ξενοδοχεία του Shenzhen . Και τα δύο σημεία διέλευσης συνδέονται με το μετρό Shenzhen.

Πότε: Το πρώτο τρένο αφήνει το Hung Hom στις 5:30 π.μ. και το τελευταίο τρένο στις 23:43 - οι συνδέσεις με το Lok Ma Chau είναι λιγότερο συχνές. Αυτοί οι χρόνοι υπόκεινται σε περιστασιακές αλλαγές. Ωστόσο, οι γενικές ώρες είναι σωστές.

Πόσο καιρό: Το ταξίδι στο Lo Wu διαρκεί λιγότερο από μία ώρα, μετά από το οποίο μπορείτε να περιμένετε 30-40 λεπτά των συνοριακών διατυπώσεων πριν μπείτε στο Shenzhen.

Θα πρέπει να βγείτε από το μετρό στην πλευρά του Χονγκ Κονγκ των συνόρων, να διασχίσετε τα πλήρη διεθνή σύνορα και στη συνέχεια να ενταχθούν στο μετρό Shenzhen για το επόμενο ταξίδι. Και στις δύο διαβάσεις, οι σταθμοί του μετρό και τα διεθνή σύνορα βρίσκονται μέσα στο ίδιο συγκρότημα.

Τιμές: Ένα εισιτήριο με κάρτα χταπόδι κοστίζει 38,10 δολάρια

Πώς να φτάσετε στο Σενζέν με πλοίο

Η διαδρομή από το Χονγκ Κονγκ προς το Σενζέν είναι πιο ευχάριστο στην πόλη. Το τερματικό πορθμείων στο Shenzhen βρίσκεται στο Shekou, ένα δημοφιλές θέρετρο γεμάτο με μπαρ και εστιατόρια. Μπορείτε να πιάσετε το Χονγκ Κονγκ προς το φέρι από το κρουαζιερόπλοιο του Χονγκ Κονγκ-Μακάο στο Sheung Wan. Υπάρχουν έξι πορθμεία κάθε μέρα και διαρκούν περίπου μία ώρα. Θα κοστίσει 120 rembini για ένα εισιτήριο μονής κατεύθυνσης.

Απαιτήσεις για τις θεωρήσεις

Χρειάζομαι μια κινεζική θεώρηση ; Ναι και όχι. Ταραγμένος? Θα είσαι. Το Shenzhen είναι μια ειδική οικονομική ζώνη και υπάρχουν διαθέσιμες θεωρήσεις πενθήμερης ημέρας στο σημείο διέλευσης των συνόρων Lo Wu και Lok Ma Chau (αυτό δεν είναι διαθέσιμο στις διαβάσεις των πορθμείων). Αυτά ισχύουν μόνο για την περιοχή Shenzhen.

Αυτές οι θεωρήσεις είναι διαθέσιμες μόνο σε ορισμένες εθνικότητες και ο κατάλογος αυτός φαίνεται να είναι σχεδόν σταθερός. Οι υπήκοοι των ΗΠΑ απολύτως δεν μπορούν να αποκτήσουν μια θεώρηση ειδικής οικονομικής ζώνης Shenzhen. Οι περισσότερες εθνότητες της ΕΕ μπορούν να λάβουν θεώρηση, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή, όπως και οι πολίτες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, παρόλο που οι αναστολές συμβαίνουν συχνά και είναι συνετό να ελέγξουμε το μέλλον.

Πάνω από όλα αυτά, δεν μπορείτε πλέον να πάρετε μια κινεζική θεώρηση στο Χονγκ Κονγκ και θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση στην κινεζική πρεσβεία στη χώρα σας ή σε εξειδικευμένο πρακτορείο ταξιδιών στο Χονγκ Κονγκ.

Θυμηθείτε: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δολάρια Χονγκ Κονγκ ή την κάρτα χταπόδι στο Shenzhen . Μάθετε περισσότερα στο τμήμα του Χονγκ Κονγκ της Κίνας;