Μια κριτική ταξιδιώτη της China Eastern Airlines

Υποστηριζόμενη από την ραγδαία αναπτυσσόμενη κινεζική οικονομία και από πληθυσμό πρόθυμο να χτυπήσει το τουριστικό μονοπάτι, οι αεροπορικές εταιρείες της Κίνας επεκτείνονται ταχέως τα τελευταία χρόνια. Όταν κάποτε πέταξαν μόνο μεταξύ δυο βασικών κινεζικών πόλεων και μερικών περιφερειακών προορισμών, εταιρείες όπως η China Eastern Airlines έχουν εξαπλωθεί στα φτερά τους και ένα αναπτυσσόμενο διεθνές δίκτυο διαδρομών ανά την υφήλιο προσφέρει ένα φτηνό μονοπάτι προς την Κίνα.

Σπάνια ένα όνομα νοικοκυριού, εδώ είναι μια ματιά σε τι μπορείτε να περιμένετε από μια πτήση με την China Eastern, συμπεριλαμβανομένων κοινών ανησυχιών όπως η ασφάλεια, αν το προσωπικό μιλούν αγγλικά και τι είδους ανέσεις έχουν στο αεροσκάφος τους.

Πού φεύγει η αεροπορική εταιρεία;

Όπως και οι ισχυρές περιφερειακές ταυτότητες της ίδιας της χώρας, οι αεροπορικές εταιρείες της Κίνας εξακολουθούν να διατηρούν ξεχωριστές συνδέσεις με την περιοχή καταγωγής τους. Για την Κίνα Ανατολική αυτή είναι η Σαγκάη και η πλειοψηφία των δρομολογίων της είναι προς και από τη Σαγκάη. Αν κατευθυνθείτε προς το Guangzhou ή το Χονγκ Κονγκ, θα βρείτε καλύτερες συνδέσεις μέσω της China Southern Airlines και του Πεκίνου, Air China.

Παράλληλα με τις εταιρείες China Southern Airlines και Air China, η China Eastern Airlines είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους αερομεταφορείς της χώρας και η ένατη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως κατά τον αριθμό των επιβατών που πετούν. Το 2010, η αεροπορική εταιρεία έγινε μέλος της παγκόσμιας Star Alliance.

Εκτός από την έδρα της στη Σαγκάη, η αεροπορική εταιρεία έχει δευτερεύοντες κόμβους στο Xi'an και Kunming, δύο μεγάλες περιφερειακές κινεζικές πρωτεύουσες, καθώς και μικρότερους κόμβους στο Wuhan, Hefei, Kungming, Shenzhen και Guangzhou .

Οι εσωτερικές διαδρομές της αεροπορικής εταιρείας είναι πολύ καλά αναπτυγμένες με πτήσεις προς αρκετές δεκάδες κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Lahasa στο Θιβέτ. Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει τις καλύτερες συνδέσεις με τη μεσαία και ανατολική Κίνα.

Σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της, το περιφερειακό δίκτυο της Κίνας είναι περιορισμένο και παρόλο που οι συνηθισμένοι ύποπτοι της Μπανγκόκ, της Σιγκαπούρης και της Κουάλα Λουμπούρ είναι παρόντες, οι εταιρείες China Southern Airlines και Dragon Airlines του Χονγκ Κονγκ προσφέρουν πολύ καλύτερες και συχνότερες συνδέσεις.

Σε διεθνές επίπεδο η αεροπορική εταιρεία επεκτείνεται. Η China Eastern Airlines διαθέτει ένα ιδιαίτερα καλά ανεπτυγμένο δίκτυο για την Ιαπωνία, με πτήσεις σε δώδεκα πόλεις, καθώς και εξαιρετικές συνδέσεις με μισές πόλεις της Κορέας. Η αεροπορική εταιρεία πετά σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Φρανκφούρτη και η Ρώμη. Υπάρχουν επίσης πτήσεις προς τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ και τη Νέα Υόρκη και το LA.

Κράτηση και ιστοσελίδα

Η αεροπορική εταιρεία έχει κάνει πολλά για να βελτιώσει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας της και τα εισιτήρια κράτησης είναι απλά και απλά. Αγγλική γλώσσα είναι διαθέσιμη και οι τιμές δίνονται σε αρκετές ημέρες που σας επιτρέπουν να συγκρίνετε το φθηνότερο ναύλο. Οι κανόνες και οι κανονισμοί των εισιτηρίων εμφανίζονται σαφώς και εξηγούνται καλά και υπάρχουν τακτικές προωθητικές ενέργειες.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση εισιτηρίων China Eastern από τα περισσότερα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία και μέσω online ταξιδιωτικών πύλων όπως το Zuji.

Αεροσκάφη, ψυχαγωγία κατά την πτήση και καθίσματα

Η China Eastern Airlines έχει επενδύσει πρόσφατα πολλά νέα αεροσκάφη, αλλά μεγάλα τμήματα του στόλου εξακολουθούν να χρονολογούνται και οι ευκολίες που βρίσκονται στο πλοίο δεν ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα. Η αεροπορική εταιρεία έχει καταβάλει συντονισμένη προσπάθεια για τη βελτίωση των υπηρεσιών επί του σκάφους τα τελευταία χρόνια και πιθανότατα μπροστά από τους κινέζους ανταγωνιστές της, αλλά εξακολουθεί να έχει κάποιο τρόπο να ξεπεράσει τους συνεργάτες της Star Alliance.

Όπως είναι αναμενόμενο με τα παλαιότερα αεροπλάνα, κάποια από την ταπετσαρία φοριέται και αυτό μπορεί να επηρεάσει την άνεση των καθισμάτων. Η οικονομική θέση είναι περιορισμένη και τα καθίσματα ή οι δίσκοι τραπέζης μπορεί να σπάνε. Για τους ταξιδιώτες επιχειρηματικών τάξεων, η εξυπηρέτηση είναι πιθανό να είναι μια απογοήτευση, με γκρινιάδες για καθίσματα που δεν κάθονται πλήρως, κακές επιλογές τροφίμων και λίγα πρόσθετα premium.

Εκτός από μια χούφτα διεθνών πτήσεων, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Τόκιο, που διαθέτουν συστήματα προσωπικής ψυχαγωγίας, οι περισσότερες πτήσεις διαθέτουν οθόνη οροφής κάθε δέκα περίπου σειρές που συνήθως συντονίζονται σε κινεζική ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή. Ορισμένες πτήσεις δεν διαθέτουν οποιαδήποτε διασκέδαση κατά την πτήση.

Η ποιότητα του φαγητού και των γευμάτων είναι εντάξει εάν παραμείνετε στα βασικά πικάντικα και ρυζιού κινέζικα πιάτα, αλλά τα δυτικά παρασκευάσματα συνήθως αποφεύγονται συνήθως - μερικές φορές αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς συχνά εξαντλούνται.

Ισχυρίζονται ότι προσφέρουν ειδική προπαραγγελία των γευμάτων για χορτοφάγους και vegans, αν και οι αναφορές για τα γεύματα που γίνονται πραγματικά είναι σπάνιες.

Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Όπως και άλλοι κινέζοι μεταφορείς, η αγγλική γλώσσα του προσωπικού είναι πολύ χτύπησε και χάσει, αν βελτιωθεί. Παρόλο που σίγουρα δεν πρέπει να περιμένετε ικανότητες, είναι πολύ σπάνιο ότι τουλάχιστον ένα μέλος του πληρώματος θαλάμου επιβατών δεν θα μπορεί να επικοινωνεί στα αγγλικά με όλα εκτός από τον μικρότερο οικιακό λυκίσκο. Σε διεθνές επίπεδο, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού μιλούν Αγγλικά και μπορεί να υπάρξουν προβλήματα επικοινωνίας σχετικά με τα γεύματα, τα ποτά και άλλα αιτήματα.

Το προσωπικό της China Eastern Airlines έχει λάβει θετικές κριτικές για την υπηρεσία τους και είναι συνήθως φιλικό και εξυπηρετικό παρά το γλωσσικό εμπόδιο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών στα αεροδρόμια και τα εισιτήρια που συχνά κατατάσσονται κάπου από ανίκανα προς εχθρικά. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με ένα εισιτήριο ή μια σύνδεση, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλυθεί εύκολα.

Καταγραφή ασφάλειας και ακρίβεια

Οι ταξιδιώτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες μπορεί να νιώθουν νευρικοί για να πετούν με την China Eastern Airlines και να ανησυχούν για τα πρότυπα ασφαλείας στην Κίνα γενικά. Η Κίνα της Ανατολής έχει εμπλακεί σε πολλές συγκρούσεις τη δεκαετία του '90, αν και όλες έχουν εμπλέξει μικρότερα περιφερειακά αεροσκάφη. Το πιο σοβαρό και σοβαρότερο ήταν το 2004, όταν ένας μικρός βομβαρδιστής συνελήφθη, σκοτώνοντας και τους 54 επιβάτες. Παρεμπιπτόντως, αυτό ήταν το πρώτο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα της Κίνας για αρκετά χρόνια και από τότε υπήρξε μόνο ένα ακόμη.

Παρά την συντριβή, η China Eastern Airlines πληροί όλα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας και έχει ένα αρχείο ασφαλείας με τους άλλους διεθνείς μεταφορείς.