Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αποχώρηση από συμβουλές και προσφορές στην Κίνα

Το tipping δεν είναι πόλη στην Κίνα

Το αγαπημένο μου ενοχλητικό σύμβολο σε ένα πλαστικό ποτήρι που ρίχνει τις συμβουλές σε ένα καφέ του Starbucks αναφέρει ότι "Το tipping δεν είναι πόλη στην Κίνα". Υποθέτω ότι πρέπει να μας γελάσει και να ρίξουμε μια άκρη; Αφού έζησα τόσο πολύ στην Ασία, όπου η ανατροπή απλά δεν είναι ένα έθιμο, είμαι εντελώς flummoxed όταν ταξιδεύω στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη και είμαι αντιμέτωπος με καταστάσεις ανατροπής. Έχω γίνει αχρησιμοποίητο για την απαίτηση και να το βρω άβολο τώρα, παρά το γεγονός ότι μεγάλωσα όπου είναι συνηθισμένο.

Η προσθήκη ενός ορισμένου ποσοστού στο λογαριασμό του εστιατορίου δεν έχει νόημα, μπορώ να το κάνω. Αλλά ο τύπος που κρατούσε την πόρτα ανοιχτή στο ξενοδοχείο; Θα έπρεπε να τον συμβουλεύω; Και ο τύπος που χειρίστηκε τη βαλίτσα μου από την πόρτα για έξοδο και ο άλλος τύπος που το πήρε στην καμπίνα; Το βρίσκω πολύ συντριπτικό.

Βολικά για τους ταξιδιώτες στην Ασία και ειδικά στην Κίνα, η ανατροπή δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε κατά την επίσκεψή σας στο Μεσαίο Βασίλειο. Ενώ αυτά τα πλαστικά βάζα έχουν κάνει το δρόμο τους στην Starbucks της Κίνας, είναι πραγματικά στο χέρι σας αν αφήνετε μια άκρη. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις υπηρεσίας στην Κίνα, δεν αναμένεται να συμβουλεύεστε. Υπάρχει μια εξαίρεση, την οποία θα καλύψω παρακάτω.

Ανατρέφοντας σε εστιατόρια;

Η κατάκλιση στα εστιατόρια δεν γίνεται. Πολλά εστιατόρια, ειδικά εκείνα που συχνάζουν από τουριστικές ομάδες, θα προσθέσουν μια χρέωση υπηρεσιών στο λογαριασμό. Τα εστιατόρια σε κινέζικα στυλ έχουν συχνά περισσότερα από ένα άτομα που σερβίρουν το τραπέζι σας και η γυναίκα από την οποία παραγγείλατε δεν θα σας παραδώσει απαραίτητα τα τρόφιμά σας.

Έτσι, η απόρριψη με βάση την υπηρεσία θα ήταν δύσκολη.

Ξέρω κάποιους μετανάστες που ζουν στη Σαγκάη και τους αρέσει να αφήνουν μια συμβουλή για το διακομιστή, αν είναι ένα εστιατόριο που συχνάζουν και γνωρίζουν το προσωπικό. Και πάλι, τελικά εξαρτάται από εσάς, αλλά η ανατροπή δεν αναμένεται ή δεν απαιτείται.

Αναχώρηση σε ξενοδοχεία;

Το Bellboys και κάποιο προσωπικό μπορεί να έχουν συνηθίσει τον διεθνή ταξιδιώτη, δίνοντας μικρές συμβουλές σε μεγάλα διεθνή ξενοδοχεία, αλλά και πάλι, δεν αναμένεται ούτε απαιτείται.

Και σίγουρα, όπως αναφέρθηκε στο τμήμα εστιατορίων, τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια χρεώνουν τέλη εξυπηρέτησης, π.χ. 15%, οπότε κάθε ενοχή για να μην αφήνεις άκρη μπορεί να μετριαστεί με αυτό το εξωφρενικό τέλος.

Ανατρέφοντας σε σπα;

Και πάλι, η ανατροπή σε spa δεν απαιτείται ή αναμένεται. Ακόμη και το μικρότερο τοπικό σπα μασάζ ποδιών θα έχει πιθανώς μια χρέωση υπηρεσιών που συνδέεται με τον τελικό λογαριασμό σας. Εάν ανησυχείτε πραγματικά ότι το άτομο που σας έδωσε τη θεραπεία σας έχει μια συμβουλή, τότε πρέπει να το παραδώσετε απευθείας σε αυτό το άτομο. Αλλά όπως ανέφερα, αυτό το άτομο θα είναι πιθανό να μπερδευτεί και να σας ζητήσει να πληρώσετε στην μπροστινή ρεσεψιόν.

Το ξενοδοχείο και τα μεγάλα ιαματικά λουτρά θα έχουν σίγουρα 15 έως 18% χρέωση υπηρεσίας στο τελικό κόστος του σπα, ώστε να μπορείτε να το ανυψώσετε. Και πάλι, στα ιαματικά λουτρά, όπως στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, δεν είναι συνηθισμένο να αφήνετε μια άκρη.

Τι συμβαίνει αν συμβουλεύω;

Εάν αποφασίσετε να αφήσετε μια συμβουλή, όπως η εναπομείνασα αλλαγή μετά από ένα γεύμα, ο σερβιτόρος σας μπορεί να φαίνεται αμηχανμένος ή ακόμα και να προσπαθήσει να σας καταδιώξει για να τον δώσει πίσω. Στις μεγαλύτερες πόλεις, το προσωπικό αναμονής είναι συνηθισμένο στους ξένους επισκέπτες να αφήνουν συμβουλές για να το κρατήσουν ευτυχώς. Ωστόσο, η κατώτατη γραμμή είναι, στην Κίνα, σίγουρα δεν είναι απαραίτητο ή αναμένεται να συμβεί.

Η εξαίρεση: Παρεκκλίσεις σε Οργανωμένες Περιηγήσεις

Εάν μέρος του ταξιδιού σας στην Κίνα περιλαμβάνει εκδρομή σε οποιοδήποτε είδος οργανωμένης περιήγησης, από την ανατροπή εδώ είναι μια εξαίρεση στον κανόνα. Οι οργανωμένες εκδρομές είναι μια εντελώς διαφορετική κατηγορία και αναμένεται ότι οι οδηγοί και οι οδηγοί λαμβάνουν συμβουλές μετά τη συμμετοχή σας σε μια οργανωμένη περιήγηση.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο μου σχετικά με την κατάρρευση στις οργανωμένες περιηγήσεις .