Πώς να πάρετε μια βίζα για επαγγελματικά ταξίδια στην Κίνα

Μάθετε τι χρειάζεστε πριν πάτε

Δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό, η Κίνα είναι ένας από τους πραγματικά καυτούς χώρους για επαγγελματικά ταξίδια. Αλλά πριν πάτε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά έγγραφα . Εκτός από ένα διαβατήριο, οι επαγγελματίες ταξιδιώτες θα χρειαστούν βίζα για ταξίδι στην ηπειρωτική Κίνα .

Για να περιηγηθείτε στη διαδικασία, έχουμε συνθέσει αυτήν την επισκόπηση.

Η όλη διαδικασία αίτησης μπορεί να διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα και αυτό δεν περιλαμβάνει τον απαιτούμενο χρόνο για να ακούσετε την αίτησή σας.

Για μια επιπλέον χρέωση, μπορείτε να επιλέξετε υπηρεσίες ίδιας ημέρας ή βιασύνη. Είναι καλό να σιγουρευτείτε ότι προγραμματίζετε εκ των προτέρων για οποιοδήποτε ταξίδι.

Σημείωση: δεν χρειάζεστε θεώρηση για ταξίδια στο Χονγκ Κονγκ διάρκειας κάτω των τριάντα ημερών. Για επαγγελματίες ταξιδιώτες που πηγαίνουν στο Χονγκ Κονγκ, μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εκεί. Απλά ζητήστε βοήθεια από το θυρωρείο του ξενοδοχείου σας. Εναλλακτικά, αν βρίσκεστε στο Χονγκ Κονγκ για να διεξάγετε επιχειρήσεις, ίσως θελήσετε να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες για να αποκτήσετε βίζα για το Χονγκ Κονγκ .

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Οι επιχειρηματίες που ταξιδεύουν στην Κίνα συνήθως αποκτούν θεώρηση τύπου "F". Οι θεωρήσεις F χορηγούνται σε ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Κίνα για επιχειρηματικούς λόγους, όπως διαλέξεις, εμπορικές εκθέσεις, βραχυπρόθεσμες σπουδές, πρακτική άσκηση ή γενικές επιχειρηματικές, τεχνολογικές ή πολιτιστικές ανταλλαγές.

Θα χρειαστεί να αποφασίσετε ποια έκδοση της Visa για την οποία υποβάλλετε αίτηση: ενιαία καταχώρηση (ισχύει για 3-6 μήνες), διπλή εγγραφή (ισχύει για 6 μήνες) ή πολλαπλή εγγραφή (ισχύει για 6 μήνες ή 12 μήνες).

Η θεώρηση πολλαπλών εισόδων F είναι 24 μήνες, αλλά απαιτεί πρόσθετη τεκμηρίωση (όπως έγγραφα που αποδεικνύουν ότι επενδύετε στην Κίνα ή συνεργάζεστε με μια κινεζική εταιρεία κ.λπ.)

Συμπληρώστε το Paperwork

Ο τόπος για να ξεκινήσετε είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα έγκυρο διαβατήριο των ΗΠΑ με τουλάχιστον έξι μήνες που παραμένουν σε αυτό και μια κενή σελίδα θεωρήσεων.

Το πρώτο βήμα στην υποβολή αίτησης θεώρησης για επίσκεψη στην ηπειρωτική Κίνα είναι η λήψη της αίτησης θεώρησης από την ιστοσελίδα της κινεζικής πρεσβείας. Μόλις το κατεβάσετε, θα πρέπει να το συμπληρώσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον σωστό τύπο θεώρησης για τον οποίο υποβάλετε αίτηση. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες ταξιδιώτες θα θέλουν να υποβάλουν αίτηση για επιχειρηματική βίζα (επιλογή F). Οι επιχειρηματικές θεωρήσεις (Visa F) αποτελούν ζήτημα για τους ταξιδιώτες που θα διαμείνουν στην Κίνα λιγότερο από έξι μήνες και επισκέπτονται για έρευνες, διαλέξεις, επιχειρήσεις, βραχυπρόθεσμες σπουδές, πρακτική άσκηση ή επιχειρηματικές, επιστημονικές, τεχνολογικές και πολιτιστικές ανταλλαγές .

Θα χρειαστεί επίσης να επισυνάψετε στην αίτηση μια φωτογραφία διαβατηρίου (2 ίντσες 2 ίντσες, ασπρόμαυρη είναι αποδεκτή) και να υποβάλετε επίσης αντίγραφο της πληροφορίας του ξενοδοχείου και της πτήσης σας (ταξίδι). Θα χρειαστεί επίσης να συμπεριλάβετε μια επιστολή πρόσκλησης από μια εγκεκριμένη κινεζική επιχείρηση ή μια επιστολή εισαγωγής από την εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Τέλος, θα θέλετε να συμπεριλάβετε έναν προπληρωμένο φάκελο που απευθύνεται σε εσάς, έτσι ώστε το κινεζικό προξενείο να σας επιστρέψει τα υλικά.

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες που μετακινούνται μεταξύ Κίνας και Χονγκ Κονγκ πρέπει να επιλέξουν την επιλογή "διπλής εισόδου" στην εφαρμογή.

Δικαστικά έξοδα

Οι αμοιβές αίτησης μπορούν να καταβληθούν με πιστωτική κάρτα , με εντολή πληρωμής, με ταμείο ή με επιταγή της εταιρείας.

Τα τέλη αίτησης θεωρήσεων ξεκινούν από $ 130 για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η υπηρεσία Express Processing (2-3 ημέρες) κοστίζει 20 δολάρια επιπλέον. Η ίδια υπηρεσία επεξεργασίας ημέρας είναι $ 30 επιπλέον

Υποβολή των εγγράφων

Οι αιτήσεις θεώρησης πρέπει να υποβάλλονται αυτοπροσώπως. Οι αιτήσεις που έχουν ταχυδρομηθεί δεν γίνονται δεκτές.

Μόλις συγκεντρώσετε όλα τα υλικά που έχετε συγκεντρώσει (αίτηση θεώρησης, φωτογραφία διαβατηρίου , αντίγραφο πληροφοριών για ξενοδοχεία και πτήσεις, επιστολή πρόσκλησης και αυτόματη αποστολή, προπληρωμένο φάκελο), θα πρέπει να τα παραδώσετε στο πλησιέστερο κινεζικό προξενείο.

Αν δεν μπορείτε να φτάσετε σε ένα κινεζικό προξενείο προσωπικά, μπορείτε να προσλάβετε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο για να το κάνετε για εσάς. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε βοήθεια από ταξιδιωτικό πράκτορα.

Λήψη της Visa

Μόλις υποβληθούν τα υλικά σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε.

Οι χρόνοι επεξεργασίας ποικίλλουν, επομένως είναι καλύτερο να αφήσετε αρκετό χρόνο πριν το ταξίδι σας για να αποκτήσετε τη θεώρηση. Ο κανονικός χρόνος επεξεργασίας είναι 4 ημέρες. Η υπηρεσία Rush (2-3 ημέρες) και την ίδια μέρα είναι διαθέσιμη με επιπλέον χρέωση.