Μεταφορά αεροδρομίου Guangzhou

Οδηγός για συνδέσεις λεωφορείων και τρένων από το αεροδρόμιο Guangzhou

Με όλο και μεγαλύτερο αριθμό διεθνών πτήσεων μέσω της Κίνας Νότιας και μια μεγάλη ποικιλία περιφερειακών πτήσεων, το αεροδρόμιο Guangzhou έχει γίνει ένα δημοφιλές κέντρο για τους επισκέπτες που εξερευνούν τη νότια Κίνα.

Τα προηγούμενα χρόνια χρειάστηκε να βασιστείτε στο δίκτυο λεωφορείων για το αεροδρόμιο Guangzhou , αλλά το αεροδρόμιο συνδέθηκε τώρα με το μετρό. Το μετρό Guangzhou είναι εξαιρετικό και θα σας παραδώσει σχεδόν παντού που θέλετε να πάτε στην πόλη.

Το τρένο σε γραμμή 3 του μετρό τρέχει από και προς το αεροδρόμιο από τις 6 π.μ. έως τις 11 το βράδυ. Αγοράζετε εισιτήρια για το μετρό από τη διαδρομή και θα βρείτε οδηγίες σχετικά με τα μηχανήματα εισιτηρίων στα αγγλικά.

Λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφική κίνηση του Guangzhou, το μετρό είναι συχνά μια ταχύτερη λύση για να φθάσει κανείς στην πόλη από το να πάει ταξί.

Λεωφορεία Αεροδρομίου Express

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν για λεωφορεία από τον μετρητή CAAC στο κτίριο του αεροδρομίου. Εκτός από τα πιο κάτω ξενοδοχεία, μοιράζονται επίσης υπηρεσίες μεταφοράς με λεωφορείο από και προς το αεροδρόμιο. Αυτά είναι συνήθως δωρεάν, αλλά απαιτούν κράτηση. Καλέστε το ξενοδοχείο σας για λεπτομέρειες.

Οι οδηγοί στα λεωφορεία είναι απίθανο να μιλούν αγγλικά, οπότε αξίζει να έχετε έναν χάρτη στο τηλέφωνό σας που να σας δείχνει πού βρίσκεστε στην πόλη. Οι Χάρτες Google κρύβονται μερικές φορές πίσω από το Great Firewall. Αν συμβαίνει αυτό, δοκιμάστε Bing ή, εάν έχετε ένα iPhone, Apple Maps.

Ταξί από το αεροδρόμιο Guangzhou

Τα ταξί στο Guangzhou είναι γενικά φθηνά και οι κυκλοφοριακές μαρμελάδες δεν είναι τόσο κακές όσο στο Πεκίνο ή το Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά είδη καουμπόη και πρέπει να αποφύγετε τους οδηγούς που σας πλησιάζουν στην αίθουσα αφίξεων. Ως κατευθυντήρια γραμμή θα πρέπει να κοστίζει περίπου 120RMB από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης. Χρησιμοποιήστε έναν από τους μετρητές στο λόμπι, ή έξω από τις πύλες A5 ή B6.

Στο Χονγκ Κονγκ

Η μετάβαση στο Χονγκ Κονγκ από το αεροδρόμιο Guangzhou μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, ανάλογα με την ώρα που φτάνετε. Η ευκολότερη διαδρομή είναι με απευθείας λεωφορείο από το αεροδρόμιο. Ορισμένες εταιρείες εξυπηρετούν τη διαδρομή, αλλά τα χρονοδιαγράμματα και οι διαδικτυακοί τόποι διατίθενται μόνο στα κινέζικα. Τα λεωφορεία εγκαταλείπουν περίπου κάθε 45 λεπτά μέχρι τις 7 μ.μ. περίπου. Αυτά τα λεωφορεία μπορούν να βρεθούν μπροστά από την έξοδο 7 στη διαδρομή αφίξεων. Τα εισιτήρια είναι μονόδρομα και μπορούν να αγοραστούν από τον οδηγό.

Είναι επίσης δυνατό να πάρετε ένα τρένο από το Guangzhou στο Χονγκ Κονγκ από τον σιδηροδρομικό σταθμό Guangzhou East. Ο σταθμός βρίσκεται στη γραμμή του μετρό και είναι προσβάσιμος απευθείας από το αεροδρόμιο.

Τα τρένα τρέχουν κάθε ώρα και τρέχουν μέχρι τις 19:00. Το ταξίδι διαρκεί μόλις δύο ώρες και σας μεταφέρει στο Hung Hom στο Χονγκ Κονγκ.

Αν βρίσκεστε σε μια παραμονή, θα μπορούσατε να εξετάσετε αν θα μείνετε σε ένα από τα ξενοδοχεία του αεροδρομίου Guangzhou.