Τα καλύτερα ιαματικά λουτρά στη Γερμανία

Spa γνωστά για τις θερμές πηγές και το γυμνό

Μερικά από τα καλύτερα ιαματικά λουτρά στη Γερμανία βρίσκονται στο Baden-Wuerttemberg . Αυτό το νοτιοδυτικό κράτος διαθέτει πληθώρα θερμών ιαματικών πηγών, καθιστώντας τον πρωταγωνιστικό προορισμό της Γερμανίας για διακοπές σπα. Επίσης, συνορεύει με τη Γαλλία και μοιράζεται την αγάπη της χώρας για φαγητό, ώστε να μπορείτε να φάτε εξαιρετικά καλά εκεί.

Τι να περιμένετε σε ένα γερμανικό σπα

Τα ιαματικά λουτρά στη Γερμανία είναι αρκετά διαφορετικά από τις αμερικανικές ιαματικές πηγές, με περίπλοκες εγκαταστάσεις που σας επιτρέπουν να περάσετε μια φθηνή μέρα εισόδου και εξόδου από σάουνες και ορυκτές πισίνες και μια πιο χαλαρή στάση απέναντι στο γυμνό .

Οι θεραπείες είναι καλές, αλλά τα δωμάτια δεν είναι τα περιποιημένα παλάτια των ΗΠΑ

Για τους λάτρεις του σπα, τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Baden-Wuerttemberg περιλαμβάνουν το Baden-Baden, την ιστορική πόλη spa, όπου συγκεντρώθηκαν αρχηγοι κρατών και ευρωπαίοι αριστοκράτες τον 18ο και 19ο αιώνα. Μπορείτε ακόμα να πάρετε μια γεύση από τη ζωή που απολάμβαναν σε ιδιότητες όπως το Brenners Park-Hotel & Spa.

Το Baden-Baden βρίσκεται στους πρόποδες του Μέλανα Δρυμού, όπου θα βρείτε περισσότερα υπέροχα ιαματικά λουτρά όπως το Hotel Bareis και το Traube-Tonbach. Τέλος, υπάρχει μια πληθώρα λουτρών σε πόλεις όπως η Στουτγάρδη (η οποία διαθέτει επίσης το μουσείο Mercedes-Benz) και το καταπληκτικό Bad Duerrheim, γνωστό για το αλμυρό νερό του, τις φανέζικες θεραπείες και τον κόσμο της σάουνας. (Σκεφτείτε δωμάτια igloo, ανοιχτές φωτιές που μπορείτε να ζεστάνετε τα πόδια σας, ατμόλουτρα με ατμό με χαμομήλι και ένα πραγματικό ζωντανό άτομο για να μασάτε τον αέρα στη φινλανδική σάουνα - για να το κάνετε ακόμη πιο ζεστό).

Μερικά από τα καλύτερα ιαματικά λουτρά στη Γερμανία

Brenners Park-Hotel & Spa στο Baden-Baden: Αυτό το κομψό ξενοδοχείο του 19ου αιώνα στην ιστορική ιαματική πόλη Baden-Baden έχει διεθνή πελατεία, συμπεριλαμβανομένων των πιστών επισκεπτών από το Τέξας και την Καλιφόρνια.

Αν και είναι στην πόλη - σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τα καταστήματα, την όπερα, τα τυχερά παιχνίδια και τα λουτρά - υποστηρίζει ένα ρεύμα που δίνει μια αίσθηση δασών. Το σπα είναι πολύπλοκο: μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, οδοντίατρο ή να πάρετε έναν νόστιμο "δειγματολήπτη μασάζ" από έναν ισχυρό θεραπευτή της Τυνησίας που μπορεί να βάλει το σώμα σας σε δικαιώματα σε μια ώρα.

Η πισίνα με γυάλινα τοιχώματα εμπλουτίζεται με όζον για να μειώσει το χλώριο. Αν πάτε, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα περίφημα ιαματικά λουτρά του Baden-Baden: το ιστορικό Freidrichsbad και το μοντέρνο Caracalla .

Hotel Bareiss στο Μέλανα Δρυμό: Αυτό το γοητευτικό θέρετρο του Μέλανα Δρυμού διαθέτει εξαιρετικά διακοσμημένα δωμάτια (η Martha Stewart θα εγκρίνει), μεγάλη πεζοπορία και μερικά από τα καλύτερα φαγητά στη Γερμανία. Υπάρχουν οκτώ εξαιρετικά γοητευτικά εστιατόρια, το καθένα με τη δική του προσωπικότητα και κουζίνα. Σερβίρουμε τα πάντα, από τα ρουστίκ τοπικά πιάτα έως την κομψή κουζίνα από τον σεφ Claus Peter Lumpp αντάξια δύο αστέρων Michelin. Το σπα είναι απλό - δεν υπάρχουν φανταχτερά φώτα και η μουσική New Age εδώ - αλλά μετά από μια ημερήσια πεζοπορία ή σκανδιναβικό περπάτημα, μπορείτε να πάρετε ένα μασάζ από ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο οστεοπαθητικό. Οι περισσότεροι από τους φιλοξενούμενους είναι ντόπιοι, έτσι είναι για τους ανθρώπους που θέλουν το είδος των αυθεντικών γερμανικών διακοπών που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν βιώνουν ποτέ.

Hotel Traube Tonbach: Ένα άλλο μεγάλο θέρετρο του Μέλανα Δρυμού διακοσμημένο σε ξεχωριστό τοπικό στιλ που συνδυάζει γλυπτά από τη Σουαβία, κρυστάλλινους πολυελαίους και παστέλ. Η σάουνα και οι εγκαταστάσεις ατμού του σπα υπερβαίνουν αυτό που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί, με θαλάμους εισπνοής αλατιού και συντριβάνια πάγου. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα παραδοσιακό γερμανικό χόρτο περιτυλίγματος εδώ, μια αποτοξινωτική θεραπεία όπου είστε τυλιγμένοι σε υγρό, οργανικό σανό για είκοσι λεπτά (λίγο φαγούρα, αλλά ενδιαφέρουσα!) Κάντε μια βόλτα στα βουνά σε ένα φορείο που τραβιέται από ένα ζεύγος των πνευματώδη workhorses και να μάθουν την ιστορία του Μέλανα Δρυμού.

Ο πρώην σεφ της Γερμανίας, Harald Wohlfahrt, έχει κερδίσει εντυπωσιακά τρία αστέρια Michelin στο Schwarzwaldstube.

Hotel Schassberger: Αυτή η εξοχική κατοικία στη λίμνη Ebnisee στα βουνά της Σουηβίας, περίπου 45 λεπτά βόρεια της Στουτγάρδης, έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες. Η Ulrike Schassberger, η έβδομη γενιά που διαχειρίζεται αυτό το ξενοδοχείο, εργάστηκε στο Ινστιτούτο μαγειρικής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου για αρκετά χρόνια και έχει τέλεια εντολή στα αγγλικά. Ο αδελφός της, Ernst Karl, έχει εκπαιδεύσει με μερικούς από τους μεγαλύτερους σεφ της Ευρώπης και μπορεί να σας δώσει μαθήματα μαγειρικής - και σε εξαιρετικά αγγλικά. Το σπα είναι μικρό, αλλά έχει όλα όσα χρειάζεστε.

Parkhotel Jordanbad: Αυτό είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχείο κοντά στο γοητευτικό μεσαιωνικό χωριό Biberach, το οποίο κάποτε κουδούνταν με πύργους και διατηρεί τον ιστορικό χαρακτήρα του, καθιστώντας το αξίζει να επισκεφθείτε.

Το Parkhotel Jordanbad έχει δύο μεγάλες κλήσεις: είναι δίπλα στα δημόσια λουτρά (Jordanbad) και έχει κατασκευάσει το "World of the Senses", όπου μπορείτε να εξερευνήσετε την αίσθηση, την κλίμακα και τις ατελείωτες εμπειρίες όπως κάθονται σε μογγολική γιγάρτα.

Der Oschberghof: Γκολφ, καθένας; Αυτό το κομψά μοντέρνο ξενοδοχείο διαθέτει γήπεδο γκολφ 18 οπών, σπα και εξαιρετικά κομψό χώρο πισίνας. Μου άρεσε το πρόσωπο σε ένα δωμάτιο με γυάλινο τοίχο, κοιτάζοντας προς τα έξω στο πάρκο. Μέχρι στιγμής από τα σκοτεινά κουκούλια των αμερικανικών ιαματικών πηγών! Αυτό είναι ένα μεγάλο επιχειρηματικό ξενοδοχείο , και πολλές συναντήσεις πηγαίνουν εδώ.

Le Meridien Stuttgart: Αυτό είναι το καλύτερο ξενοδοχείο στη Στουτγάρδη, μια όμορφη και εκλεπτυσμένη πόλη που φιλοξενεί πολλά ιαματικά λουτρά, το περίφημο μουσείο Mercedes-Benz και ένα ολοκαίνουριο μουσείο σύγχρονης τέχνης που ονομάζεται Kunstmuseum Stuttgart. Το ξενοδοχείο είναι κομψό και μοντέρνο, όπως και το σπα. Ιδανικό για επαγγελματίες ταξιδιώτες.