Το έργο της Ατλάντα

Η Ατλάντα έχει κάνει σπουδαία βήματα για να προσφέρει νέες επιλογές μετακίνησης για το περιβάλλον και για τους πολλούς επισκέπτες της πόλης μας. Τα έργα έχουν καθυστερήσει, αλλά περιλαμβάνουν το The BeltLine και το Ατλαντικό Streetcar.

Σχετικά με την Ατλάντα Streetcar:

Το Atlanta Streetcar είναι ένα έργο μεταφοράς επικεντρωμένο στην περιοχή Downtown, η οποία περιλαμβάνει πολλά γραφεία και πολλά δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Ενυδρείο της Γεωργίας, το CNN Centre, το Παγκόσμιο Συνέδριο Γεωργίας, το Centennial Olympic Park και ο Κόσμος της Coca-Cola.

Το οδόστρωμα θα τρέξει σε ράγες μέσω της πόλης. Είναι παρόμοιο με αυτό που μπορείτε να δείτε στο Σαν Φρανσίσκο, με τα πανταχού παρόντα τελεφερίκ. Το Ατλάντα Streetcar θα διαθέτει ένα μόνο καλώδιο που τρέχει πάνω του. Πολλές πόλεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Βοστώνη, η Φιλαδέλφεια και το Σιάτλ, έχουν κάποια μορφή ελαφριάς διαμετακόμισης όπως ένα τραμ.

Η διαδρομή του αυτοκινητόδρομου Ατλάντα:

Το οδικό αμαξίδιο της Ατλάντα θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση επικεντρώνεται στην γραμμή Ανατολής-Δύσης και θα διαρκέσει από τη μνημειακή περιοχή του Martin Luther King Jr. στο Downtown, σκουπίζοντας το Centennial Park.

Η δεύτερη φάση της διαδρομής Atlanta Streetcar θα πάρει τη γραμμή βόρεια προς το σταθμό Art Center της Marta, που τελειώνει στο νότιο άκρο του σταθμού Five Points. Ένας ακριβής χάρτης για αυτήν την περιοχή δεν έχει σχεδιαστεί αυτή τη στιγμή.

Τελικά, η Ατλάντα Streetcar σχεδιάζει να τεντώσει όλη τη διαδρομή από το σταθμό Fort McPherson Marta μέχρι το σταθμό Brookhaven Marta.

Ο λόγος πίσω από τα οχήματα:

Οι διοργανωτές αισθάνονται έντονα ότι τα τραμ είναι μια ιδανική εναλλακτική λύση για τα λεωφορεία και τα συστήματα τρένων, όπως η Marta , και είναι πιο κατάλληλα για ταξίδια μικρής απόστασης. Τα οδικά οχήματα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα λεωφορεία. Μπορούν επίσης να κινούνται πιο γρήγορα, καθώς δεν επηρεάζονται από την κυκλοφορία. Οι ταξιδιώτες συχνά βλέπουν τα τραμ όπως μια πιο βολική και ελκυστική υπηρεσία από ό, τι οδήγηση του λεωφορείου.

Χρονοδιάγραμμα για το έργο της Ατλάντα:

Η κατασκευή είναι έτοιμη να ξεκινήσει στα τέλη του 2011, με έμφαση στην γραμμή Ανατολής-Δύσης. Προβλέπουν ότι η υπηρεσία θα ξεκινήσει στα μέσα του 2013.

Πολλοί δρόμοι της πόλης θα επηρεαστούν από τη συνεχιζόμενη κατασκευή σε όλη τη διάρκεια του 2012. Η Marta ανακοίνωσε σειρά δρομολογίων λεωφορείων που θα δρομολογούνται εκ νέου, με ισχύ από τις 8 Οκτωβρίου 2011, για να φιλοξενήσουν την κατασκευή.

Προτεινόμενη Χρήση για το Ατλαντικό Streetcar:

Με βάση μελέτες άλλων πόλεων που έχουν εφαρμόσει παρόμοια συστήματα τραμ, η Ατλάντα ελπίζει να δει κάπου μεταξύ 12.000 - 17.000 ταξίδια μίας διαδρομής την ημέρα, αφού ολοκληρωθούν οι γραμμές Βορρά-Νότου και Ανατολής-Δύσης. 11 - 14% αυτών των αναβατών αναμένεται να είναι άτομα που ταξίδευαν στο παρελθόν σε οχήματα μεμονωμένων ατόμων, οπότε θα πρέπει να μειώσει κάποια κυκλοφορία σε ενωμένους δρόμους.

Επί του παρόντος, οι προτεινόμενες ώρες συστήματος θα είναι 5:00 π.μ. έως τις 11:00 τις εργάσιμες ημέρες. 8:30 π.μ. έως 11:00 το Σάββατο. και 9:00 π.μ. έως 10:30 το βράδυ.

Οι προτεινόμενες τιμές εισιτηρίων για το Ατλάντα Streetcar δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Σύνδεση με άλλες υπηρεσίες:

Το Ατλάντα Streetcar θα χρησιμεύσει ως λεωφορείο μέσω περιοχών που δεν εξυπηρετούνται από τις τρέχουσες διαδρομές Marta, αλλά θα συνδέσει επίσης τους αναβάτες με τους σταθμούς Marta για όσους χρειάζονται να ταξιδέψουν σε άλλες περιοχές της Ατλάντα.

Το Atlanta Streetcar είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου που ονομάζεται The Connect Atlanta Plan, το οποίο στοχεύει στην "αύξηση της αστικής κινητικότητας, της αειφόρου ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας της πόλης της Ατλάντα". Το Atlanta Streetcar σχεδιάζει τελικά να συνδεθεί με τμήματα του The BeltLine και θα παρέχει πρόσβαση σε πολλούς σταθμούς Marta. Η γραμμή Ανατολής-Δύσης συνδέεται με το σταθμό Peachtree Center και θα περιλαμβάνει πολλά άλλα στο μέλλον.

Το σχέδιο Connect Atlanta:

Το Connect Atlanta Plan είναι μια μεγαλύτερη πρωτοβουλία μεταφοράς για να φέρει καλύτερες επιλογές στην intona Ατλάντα. Αυτή τη στιγμή, πολλά από τα σχέδια που προτείνονται στο σχέδιο είναι απλά ιδέες. Αργά αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα, με μεμονωμένα μέρη του σχεδίου όπως το Atlanta Streetcar και το The BeltLine να ξεκινούν και να κερδίζουν χρήματα και υποστήριξη. Μπορείτε να δείτε έναν λεπτομερή χάρτη καθεμιάς από τις γειτονιές της Ατλάντα και να δείτε τι είναι (πιθανώς) στο κατάστημα για την κοινότητά σας, όπως η Ατλάντα εργάζεται για να γίνει μια πιο φιλική προς το χρήστη πόλη.

Η ιστορία της Ατλάντα Streetcars:

Τα οδοστρώματα αποτελούσαν πρωταρχικό μέσο μεταφοράς στην Ατλάντα και σε άλλες αμερικανικές πόλεις πριν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα περισσότερα συστήματα έκλεισαν και πολλές πόλεις που σήμερα διαθέτουν υπηρεσία τραμ λειτουργούν σε εντελώς νέα συστήματα.

Το αρχικό σύστημα τραμ της Ατλάντα βοήθησε να σχηματιστούν πολλές από τις γειτονιές που είναι δημοφιλείς σήμερα, ιδιαίτερα στις περιοχές Ανατολικού κέντρου όπως το Inman Park (θεωρείται το πρώτο προάστιο της Ατλάντα), η Βιρτζίνια Highland και οι γειτονιές κάτω από το Ponce de Leon και τη λεωφόρο Dekalb μέχρι το Decatur. Οι γραμμές του τραμ επίσης πήγαν βόρεια στις περιοχές Buckhead και Howell Mill. Στα τέλη της δεκαετίας του 1800, το τραμ της Ατλάντα ήταν γνωστό για τον κύκλο των εννέα χιλιομέτρων (γνωστός επίσης και ως το τροχόσπιτο των εννέα χιλιομέτρων), ο οποίος σχημάτιζε ένα βρόχο ανάμεσα στις δημοφιλείς γειτονιές - όπως και σήμερα το The BeltLine.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, η Ατλάντα μεταφέρθηκε από τα τραμ προς τα λεωφορεία και οι πίστες ήταν καλυμμένες και στρωμένες ως δρόμοι. Τα αυτοκίνητα της Ατλάντα που κατασκευάζονται τώρα θα εκσυγχρονιστούν για τους σημερινούς ταξιδιώτες, με χαρακτηριστικά προσβασιμότητας για μειονεκτήματα, κλιματισμό και άλλες ανέσεις που έχουμε περιμένουν.