Ταξιδέψτε τον κόσμο στην πόλη της Νέας Υόρκης

Χαθείτε στη Νέα Υόρκη με τουρκικά λουτρά, ινδικές λιχουδιές και κινέζικα αμάξωμα.

Όταν οι συντροφικοί μου Lost Girls και εγώ ταξίδεψαμε τον κόσμο στα είκοσι μας με τίποτα άλλο από ένα πακέτο στις πλάτες μας, ερωτεύθηκα με τον ανοιχτό δρόμο και αφηρηθήκαμε για να ζήσουμε για πάντα τον τρόπο ζωής. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, με δυο μικρά σε ρυμουλκό, η πραγματικότητα είναι ότι είμαι πιο πιθανό να παραμείνω σε προορισμούς των ΗΠΑ ή να επιλέξω παραμονή. Η ζωή κοντά στη Νέα Υόρκη μου επιτρέπει να νιώθω σαν να επισκέπτονται μερικές από τις αγαπημένες μου χώρες (που περιλαμβάνουν την Τουρκία, την Ινδία και την Κίνα) χωρίς να χρειαστεί να πετάξει σε αεροπλάνο.

Εδώ είναι τρία μυστικά πετράδια στη Μεγάλη Μήλο που βοηθούν να ικανοποιήσω το περιπλάνημά μου ενώ βρίσκομαι κοντά στο σπίτι.

Διαμονή

Το κομψό αλλά φιλόξενο λόμπι του πρόσφατα ανοιγμένου, κεντρικά τοποθετημένου Avenue Park Marmara διαθέτει πολλά στρογγυλεμένα λευκά μάρμαρα. Αυτό το στοιχείο του δίνει μια ξεκάθαρα τουρκική αίσθηση για μένα, αν και το χέρι-φουσκωμένο γυαλί και ο πολύπλευρος χάλυβας στον προθάλαμο και τα περισσότερα άλλα υλικά προέρχονται τοπικά από τους πέντε δήμους.

Αλλά ήμουν πραγματικά μεταφέρθηκε πίσω στην Τουρκία όταν επισκέφτηκα το κέντρο ευεξίας τους που είναι το σπίτι σε ένα από τα λίγα αυθεντικά χαμάμ στην πόλη. Ο θεραπευτής Σαβάς μεγάλωσε και πήγε σε αυτά τα τούρκικα λουτρά και απολέσσει και καθαρίζει με προσοχή το δέρμα σας, ενώ βάζετε θερμαινόμενη τούρκικη μαρμάρινη πέτρα στο ατμόλουτρο για να βοηθήσετε τη διαδικασία αποτοξίνωσης. Φροντίστε να φέρετε τη μαγιό σας, επειδή η επεξεργασία περιλαμβάνει το χύσιμο κάδων ζεστού νερού και αφροί πάνω από σας από το κεφάλι μέχρι το δάχτυλο. Ο Σάβας λέει ότι ένας λόγος που αισθάνεστε τόσο καλός μετά από μια παραδοσιακή θεραπεία με το χαμάμ είναι ότι η θερμότητα βοηθά στον καθαρισμό του σώματός σας από τοξίνες.

Η όλη εμπειρία σίγουρα με έκανε να νιώθω ελαφρύτερος και όπως είχα μεταφερθεί πίσω στην Τουρκία.

Τρώω

Όταν στην Ινδία πήρα μια γεύση για ένα αλμυρό σνακ δρόμου που ονομάζεται bhel (συνήθως φτιαγμένο με διογκωμένο ρύζι, λαχανικά και σάλτσα tamarind). Η Νέα Υόρκη δεν έχει έλλειψη ινδικών εστιατορίων, αλλά το καλύτερο που έχω φάει μέχρι στιγμής καλείται Utsav, μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει «φεστιβάλ» στην περιοχή του θεάτρου.

Αν και ήταν εδώ και χρόνια, πήρε πρόσφατα μια ενημερωμένη εμφάνιση, μενού και λίστα κρασιών. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί - βρίσκεται σε ένα skywalk που συνδέεται με δύο κτίρια Midtown στο 1185 Sixth Avenue, αλλά η είσοδος βρίσκεται στην 46η οδό μεταξύ της έκτης και της έβδομης λεωφόρου - αξίζει όμως να αναζητηθεί το καινοτόμο και φρέσκο ​​φαγητό του το φρέσκο ​​δεν είναι μια λέξη που κανονικά θα χρησιμοποιούσα για να περιγράψω τα ινδικά εστιατόρια στη Νέα Υόρκη!).

Ο γνωστός ινδός chef Hari Nayak δίνει σε μερικά ινδικά πιάτα μια ενδιαφέρουσα συστροφή, όπως η προσθήκη καλαμποκιού, μάνγκο και φιστίκια στο παραδοσιακό bhel. edamame σε μια samosa? ή quinoa σε aloo tikki. Αν σας αρέσει πικάντικο, δοκιμάστε το Chilli Cornish Hen (έχει το chipotle!) Ή το Chicken Chettinaad. Πλύνετε το με ένα δημιουργικό κοκτέιλ όπως η Τίγρη της Βεγγάλης (φτιαγμένη με κονιάκ, σκούρο ρούμι, τριπλό δευτερόλεπτο, ανανά και μείωση καρδιάς με σόδα κλαμπ). Το μενού είναι πιο λαμπερό στο δείπνο, αλλά υπάρχει και μπουφές για μεσημεριανό γεύμα επτά ημέρες την εβδομάδα για $ 20.95 και ευχάριστες ειδικές προσφορές με $ 10 ινδική bar food (σκεφτείτε: Bollywood κοτόπουλο tacos).

Χαλαρώστε

Ένα από τα πράγματα που με εξέπληξε όταν επισκέφτηκα την Κίνα ήταν πως το να παίρνεις τακτικά μασάζ και αμάξωμα φάνηκε να είναι μέρος μιας κουλτούρας διαμονής καλά (σε αντίθεση με την αμερικανική τάση να περιμένεις μέχρι να είσαι άρρωστος ή τραυματισμένος να επισκεφτείς έναν ειδικό για θεραπεία).

Έχω επισκεφθεί το Organic Mama Spa εδώ και χρόνια μετά την επιστροφή του από το ταξίδι μου. Είναι ένα απλό μικρό σπα που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις αρχές του Φενγκ Σούι (στις αίθουσες θεραπείας αποδίδεται το καθένα ένα στοιχείο όπως το ξύλο, το μέταλλο, το νερό, η γη ή η πυρκαγιά) και βρίσκεται στην οδό Allen Street της Lower East Side. Αλλά είναι σαν ένα χαλαρωτικό καταφύγιο μέσα σε μια βουητό πόλη, προσφέροντας αμάξωμα που χρησιμοποιεί τις παραδοσιακές κινεζικές ιατρικές τεχνικές και την περιποίηση του δέρματος με οργανικά και φυτικά συστατικά. Οι τιμές τους είναι αρκετά προσιτές σε σύγκριση με άλλα ιαματικά λουτρά στην πόλη (μπορείτε να πάρετε 60 λεπτά μασάζ για $ 70 αλλά προσφέρουν βαθιές εκπτώσεις εάν αγοράσετε πακέτα).