Είναι νόμιμο να γίνεις ψηλά στην Καραϊβική;

Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας μπορεί να είναι μια τάση στις ΗΠΑ, αλλά όχι στα νησιά

Στο μυαλό πολλών ταξιδιωτών, η χρήση της μαριχουάνας συνδέεται σταθερά με τις αντιλήψεις για τον πολιτισμό Ρασταφάρ και τη Τζαμάικα εν γένει. Απλά σκεφτείτε πόσο συχνά βλέπετε μια εικόνα του Bob Marley που υπερτίθεται σε φύλλο μαριχουάνας, για παράδειγμα.

Έτσι, δεν προκαλεί σοκ ότι πολλοί κάτοικοι της Καραϊβικής φτάνουν με την προσδοκία ότι το κάπνισμα κάποιων ganja είναι τόσο ελεύθερο και ανοιχτό όσο διατάζετε ένα Red Stripe ή κατεψυγμένο daiquiri. Λάθος: μπορεί πάντα να είναι "5η ώρα κάπου" στα νησιά, αλλά είναι "420" σχεδόν πουθενά.

Σε ολόκληρη την Καραϊβική, οι ποινικοί νόμοι κατά της χρήσης μαριχουάνα παραμένουν σταθεροί. Ως σημαντική περιοχή διαμετακόμισης για τη διακίνηση ναρκωτικών μεταξύ της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής και των ΗΠΑ, τα έθνη της Καραϊβικής ανέλαβαν συχνά το κύριο βάρος με τη μορφή εγκληματικών πράξεων σε σχέση με τα ναρκωτικά, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλο μέρος του βίαιου εγκλήματος στην περιοχή. Για αυτόν και άλλους πολιτιστικούς λόγους (γρατζουνίστε την επιφάνεια και θα διαπιστώσετε ότι πολλά νησιά της Καραϊβικής είναι αρκετά συντηρητικά), οι σκληροί νόμοι για τα ναρκωτικά παραμένουν ο κανόνας.

Στις ΗΠΑ, το Κολοράντο, η Ουάσιγκτον, η Αλάσκα και το Όρεγκον έχουν νομιμοποιήσει πλήρως τη χρήση μαριχουάνας και 23 κράτη και η περιφέρεια της Κολούμπια επιτρέπουν τη χρήση ιατρικής χρήσης μαριχουάνας. Ο Καναδάς έχει κάνει παρόμοια βήματα. Ωστόσο, η χρήση και κατοχή της μαριχουάνας, για οποιονδήποτε λόγο, παραμένει παράνομη στο Πουέρτο Ρίκο και στις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ , αν και η USVI έχει αποποινικοποιήσει την κατοχή μέχρι και ουγγιά μαριχουάνας.

Στη Τζαμάικα, πολλοί ταξιδιώτες εκπλήσσονται που μαθαίνουν ότι η χρήση μαριχουάνας είναι παράνομη παρά τον ρόλο της στις θρησκευτικές τελετές Rastafarian και την προφανή επιρροή της στον πολιτισμό της Τζαμάικας εν γένει.

Μόνο στα τέλη του 2014 η κυβέρνηση της Τζαμάικας υιοθέτησε νομοθεσία για την αποποινικοποίηση μικρών ποσών (μέχρι 2 γραμμάρια) μαριχουάνας, αλλά δεν έχει ακόμη ψηφιστεί κανένας νόμος. Αν κατευθυνθείτε προς το Κανκούν, το Cozumel ή αλλού στη Riviera Maya, το Μεξικό έχει αποποινικοποιήσει επίσης μικρές ποσότητες μαριχουάνας για προσωπική χρήση.

Όμως η αποποινικοποίηση δεν είναι η ίδια με την παράνομη, οπότε αν πυροδοτήσετε ένα ρήγμα στο δρόμο θα μπορούσατε ακόμα να ανοίξετε τον εαυτό σας σε μια λεπτή ή άλλη ανεπιθύμητη επιβολή του νόμου: ακριβώς αυτό που δεν χρειάζεστε σε διακοπές ή μια ξένη χώρα όπου έχετε ελάχιστη κατανόηση για το πώς λειτουργεί το δικαστικό σύστημα ή το τοπικό σύστημα θεσμικής δωροδοκίας.

Και αυτές είναι οι πιο φιλελεύθερες χώρες όπου ασχολείται η μαριχουάνα. Αλλού, από την Κούβα μέχρι τα Μπαρμπάντος μέχρι τη Δομίνικα και πέρα ​​από αυτήν, η χρήση και κατοχή της μαριχουάνας είναι απλά παράνομη και μπορεί να σας οδηγήσει στη φυλακή.

Για όσους εξακολουθούν να θέλουν να αναλάβουν τον κίνδυνο, λίγες σκέψεις. Πρώτον, εάν αγοράζετε στο δρόμο σε μια τουριστική περιοχή, το ζιζάνιο που παίρνετε θα είναι αμφίβολης ποιότητας, προέλευσης και σύνθεσης. Σε αντίθεση με το σπίτι πίσω, κάτω εδώ θεωρείται εύκολο σημάδι, και οι έμποροι δρόμου θα σας επωφεληθούν. Αν ονειρεύεστε να ντύσετε κάποιο ωραίο Χρυσό Τζαμάικα Κουσ, πιθανόν να είστε απογοητευμένοι.

Δεύτερον, να θυμάστε αυτό: η μεγάλη πλειοψηφία των σοβαρών εγκλημάτων στην Καραϊβική συνδέεται με το εμπόριο ναρκωτικών. Ως εκ τούτου, συνήθως παρακάμπτει τους τουρίστες. Αλλά με την εμπλοκή σας σε μια συναλλαγή φαρμάκων, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μπορείτε να βλάψετε τον εαυτό σας ακούσια.

Και πάλι, θα χρειαστεί να ζυγίσετε την επιθυμία σας να αντιμετωπίσετε τη δυνατότητα σύλληψης, μάχης, επίθεσης ή χειρότερης. Η συμβουλή μου: μέχρι να αλλάξουν οι νόμοι, κολλήστε στο ρούμι και τη μπύρα και απολαύστε το ταξίδι σας.