Πώς να πάρετε μια Visa για επαγγελματικά ταξίδια στο Χονγκ Κονγκ

Σε αντίθεση με ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα, όπου οι ταξιδιώτες πρέπει να αποκτήσουν το σωστό τύπο θεώρησης πριν από την είσοδό τους στη χώρα, οι επαγγελματίες ταξιδιώτες στο κοντινό Χονγκ Κονγκ έχουν ευκολότερη. Οι ταξιδιώτες στο Χονγκ Κονγκ γενικά δεν χρειάζονται θεώρηση για τακτικές ή σύντομες εκδρομές, αλλά οι ταξιδιώτες επιχειρηματίες ίσως.

Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί πολίτες δεν χρειάζονται θεώρηση για επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ 90 ημερών ή λιγότερο. Ωστόσο, εάν πρόκειται να εργαστείτε, να σπουδάσετε ή να δημιουργήσετε μια επιχείρηση, θα χρειαστείτε βίζα.

Έτσι, εάν η στάση σας στο Χονγκ Κονγκ είναι απλώς διακοπές, ενδιάμεσος σταθμός ή μικρή επίσκεψη που δεν σχετίζεται με επιχειρήσεις, δεν χρειάζεστε θεώρηση. Ωστόσο, αν σκοπεύετε να εργαστείτε ή να εγκαταστήσετε ή να συναντήσετε εταιρείες, θα χρειαστείτε βίζα.

Ιστορικό: Το Χονγκ Κονγκ είναι μία από τις δύο ειδικές διοικητικές περιφέρειες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, επομένως οι κινεζικές πρεσβείες και προξενεία απευθύνονται σε επαγγελματίες ταξιδιώτες για τις θεωρήσεις του Χονγκ Κονγκ. Η άλλη ειδική διοικητική περιοχή είναι το Μακάο.

Επισκεφθείτε την Κίνα

Εάν σκέφτεστε να επισκεφθείτε το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα, θα χρειαστείτε βίζα για το τμήμα της Κίνας του ταξιδιού σας. Συμβουλευτείτε αυτήν την επισκόπηση της διαδικασίας υποβολής αίτησης για κινεζική θεώρηση για τις πλήρεις λεπτομέρειες.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Για να σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων θεώρησης για τη χορήγηση θεώρησης για το Χονγκ Κονγκ, έχουμε συγκεντρώσει αυτήν την επισκόπηση.

Οι ταξιδιώτες επιχειρηματίες στο Χονγκ Κονγκ πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση είτε σε πρεσβεία είτε σε προξενείο στις περιοχές όπου ζουν ή εργάζονται.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο για εσάς εάν δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι. Δεν απαιτείται συνάντηση. Οι εφαρμογές που έχουν ταχυδρομηθεί δεν επιτρέπονται.

Οι χρόνοι επεξεργασίας για τις αιτήσεις θεώρησης του Χονγκ Κονγκ ποικίλλουν, οπότε φροντίστε να αφήσετε αρκετό χρόνο πριν το ταξίδι σας.

Συμπληρώστε το Paperwork

Σε γενικές γραμμές, ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα έγκυρο διαβατήριο των ΗΠΑ με τουλάχιστον έξι μήνες που παραμένουν σε αυτό.

Στη συνέχεια, εάν υποβάλετε αίτηση για βίζα στο Χονγκ Κονγκ, θα θελήσετε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του τμήματος μετανάστευσης. Από εκεί, μπορείτε να κατεβάσετε τις βίζα και να τις συμπληρώσετε. Όπως και άλλες αιτήσεις θεώρησης, θα χρειαστείτε επίσης μια τυπική φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, και ίσως χρειαστεί να υποστηρίξετε επιχειρηματικό υλικό.

Δικαστικά έξοδα

Το τέλος θεώρησης είναι $ 30 και το τέλος σύνδεσης είναι $ 20. Τα τέλη μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση, οπότε ελέγξτε τον επίσημο ιστότοπο για το τελευταίο χρονοδιάγραμμα των τελών. Τα τέλη μπορούν να καταβληθούν με πιστωτική κάρτα, εντολή πληρωμής, επιταγή του ταμείου ή έλεγχο της εταιρείας. Τα μετρητά και οι προσωπικοί έλεγχοι δεν γίνονται αποδεκτοί. Οι πληρωμές πρέπει να καταβάλλονται στην κινεζική πρεσβεία.

Υποβολή των εγγράφων

Οι αιτήσεις θεώρησης πρέπει να υποβάλλονται αυτοπροσώπως. Οι αιτήσεις που έχουν ταχυδρομηθεί δεν γίνονται δεκτές. Όταν έχετε όλα τα υλικά, πρέπει να τα παραδώσετε στο πλησιέστερο Κινεζικό Προξενείο για επεξεργασία. Αν δεν μπορείτε να φτάσετε σε ένα κινεζικό προξενείο προσωπικά, μπορείτε να προσλάβετε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο για να το κάνετε για εσάς. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε βοήθεια από ταξιδιωτικό πράκτορα.