Τι να δείτε στο Shatin του Χονγκ Κονγκ

Το Σάτιν Χονγκ Κονγκ, επίσης γνωστό ως Sha Tin, είναι μια μεγάλη πόλη που κοιμάται περίπου τριάντα λεπτά βόρεια της Κεντρικής, Χονγκ Κονγκ. Στα Νέα Territories, το Shatin είναι το μεγαλύτερο από τα έργα της Νέας Πόλης του Χονγκ Κονγκ το 1970 και έχει περισσότερους από 650.000 κατοίκους. Είναι σε μεγάλο βαθμό ένα σύμπλεγμα κτιρίων κατοικιών υψηλών ανερχόμενων κατά μήκος του ποταμού Tuen Mun, αν και είναι επίσης το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κτίριο του Χονγκ Κονγκ και το εξαιρετικό μουσείο κληρονομιάς του Χονγκ Κονγκ .

Αν είστε μόνο στο Χονγκ Κονγκ για μερικές μέρες, είναι δύσκολο να συστήσετε τον Σάτιν. Τα καλύτερα από όλα (μουσεία, ψώνια, αξιοθέατα, ξενοδοχεία) βρίσκονται όλα στο Χονγκ Κονγκ - και δεν αποτελούν μια ιδιαίτερα καλή βάση για να εξερευνήσετε το καταπράσινο τοπίο του Χονγκ Κονγκ. Αλλά αν έχετε λίγες μέρες για να χάσετε ή / και ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για να δείτε πώς ζουν οι καθημερινοί Χονγκ Κονγκ, το Sha Tin κάνει μια συναρπαστική μισή μέρα εκδρομή.

Η ιστορία του Σάτιν

Μέχρι τη δεκαετία του 1970, το Σάτιν ήταν μια μικρή αγροτική κοινότητα που περιβάλλεται από γεωργικές εκτάσεις και μια χούφτα κτίσματα προγόνων και την αγορά τροφίμων. Όλα αυτά άλλαξαν όταν ορίστηκε ο τόπος της πρώτης νέας πόλης του Χονγκ Κονγκ, με σκοπό να προσπαθήσει να απορροφήσει τον αυξανόμενο πληθυσμό του Χονγκ Κονγκ και να φιλοξενήσει τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων από την Κίνα. Δημιουργήθηκε για να είναι σε μεγάλο βαθμό δημόσια στέγαση, μια κληρονομιά που διαρκεί μέχρι σήμερα, Shatin είναι ουσιαστικά μια κοινοτική κλίμακα υπνοδωματίων μεγάλης κλίμακας τοποθετημένη σε καθαρά διατεταγμένες δημόσιες κατοικίες.

Τα περισσότερα από τα 650.000 άτομα που ζουν εδώ ταξιδεύουν στην πόλη του Χονγκ Κονγκ για να εργαστούν.

Η πόλη χωρίζεται σε μια σειρά ξεχωριστών συνοικιών, με το κέντρο να βασίζεται στο εμπορικό κέντρο New Town Plaza και το σταθμό του μετρό MTR.

Τι να κάνετε στο Shatin

Το καλύτερο τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το εξαιρετικό μουσείο κληρονομιάς του Χονγκ Κονγκ.

Αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα μουσεία στο Χονγκ Κονγκ, το μουσείο καταγράφει την άνοδο της πόλης και την άνοδο από την εξάπλωση των δεινοσαύρων σε επιθετικά βρετανικά κόκκινα παλτά. Οι διαδραστικές εκθέσεις καθιστούν μια πολύ πιο συναρπαστική εμπειρία που θα φέρει στη ζωή το ιστορικό του Χονγκ Κονγκ.

Αν και δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο ο κύριος ιπποδρομικός της Happy Valley στην πόλη, το ιπποδρόμιο Sha Tin είναι ακόμα ένα εκπληκτικό κομμάτι κατασκευής και αξίζει να επισκεφθεί κανείς όταν τα άλογα βρίσκονται στην πόλη (τα περισσότερα Σαββατοκύριακα). Διαθέτοντας χωρητικότητα 85.000 ατόμων και τη μεγαλύτερη υπαίθρια οθόνη τηλεόρασης στον κόσμο, ο θόρυβος και ο ενθουσιασμός στις ημέρες αγώνων είναι συναρπαστικοί.

Εάν είστε στην πόλη για να δείτε ποια είναι η ζωή για το μέσο Χονγκ Κονγκέρ, κάντε μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο New Town Plaza πάνω από το σταθμό MTR. Η πλατεία θολώνει με τους αγοραστές μετά τις ώρες γραφείου και τα Σαββατοκύριακα, καθώς οι ντόπιοι απολαμβάνουν το αγαπημένο τους χόμπι γεμίζοντας τις τσάντες αγορών τους. Σε αντίθεση με τα εμπορικά κέντρα του κεντρικού και Causeway Bay , το Plaza είναι γεμάτο από καταστήματα και εστιατόρια καλής αξίας που απευθύνονται στον μέσο άνθρωπο.

Πώς να πάτε εκεί:

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Shatin είναι μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής MTRsEast (μπλε) από την Tsim Sha Tsui East. Το ταξίδι διαρκεί 19 λεπτά και κοστίζει HK $ 8 για ένα εισιτήριο.

Τα τρένα τρέχουν από λίγο μετά τις 6 π.μ. μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Αν ταξιδεύετε στο ιπποδρόμιο, θα πρέπει να μεταβείτε στο Fo Tan ή στη στάση Sha Tin Racecourse, η οποία λειτουργεί σε ημέρες αγώνα.