Πληροφορίες σχετικά με την αεροπορική πορεία - Ο κανόνας TSA 311 για τις τσάντες μεταφοράς αεροσκαφών

Τι επιτρέπεται τώρα σε τσάντες αεροπλάνων μεταφοράς

Κατανόηση των κανονισμών της TSA

Η κατανόηση των ειδικών κανόνων που έχει στη διάθεσή της η Διοίκηση Ασφάλειας των Μεταφορών (γνωστή και ως TSA) σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Εξάλλου, ο κυβερνητικός οργανισμός επανεξετάζει διαρκώς τις απειλές, τις νέες τεχνολογίες και την μεταβαλλόμενη κατάσταση των ταξιδιών σε μια προσπάθεια να γίνουν οι πτήσεις μας πιο ασφαλείς και ασφαλέστερες. Αυτό είπε εντούτοις, εδώ είναι μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε όταν οδηγείτε στο αεροδρόμιο για μελλοντικά ταξίδια.

Η TSA συνεχίζει να εφαρμόζει αυστηρά πολύ συγκεκριμένους κανόνες όσον αφορά το μέγεθος και την ποσότητα κοινών καλλυντικών που μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας σε αεροσκάφος. Για παράδειγμα, κάθε επιβάτης επιτρέπεται να λάβει μία πλαστική σακούλα μεγέθους τετράγωνου μεγέθους φερμουάρ γεμάτη με μικρούς περιέκτες υγρών και πηκτών, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούν τους κανονισμούς της Αρχής Ασφάλειας Μεταφορών. Αυτά τα προϊόντα περιποίησης μεγέθους ταξιδίου (3,4 ουγγιές ή λιγότερο) πρέπει να ταιριάζουν άνετα στην πλαστική σακούλα και θα πρέπει να τοποθετήσετε την τσάντα σε κάδο στον μεταφορικό ιμάντα έτσι ώστε να μπορεί να ακτινογραφείται από αξιωματούχους της TSA όταν περνάει από ένα σημείο ελέγχου ασφάλειας . Οποιαδήποτε αντικείμενα μεγαλύτερα από τον κανονισμό των 3.4 ουγκιών πρέπει να τοποθετούνται στους ελεγμένους σάκους και απαγορεύεται αυστηρά από οποιαδήποτε αποσκευή.

Θυμηθείτε, αυτοί οι περιορισμοί στα υγρά επεκτείνονται επίσης σε μπουκάλια νερού, χυμού, σόδα ή άλλα ποτά. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της TSA, τα στοιχεία αυτά δεν επιτρέπεται να διέρχονται από ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο.

Λάβετε, ωστόσο, υπόψη ότι μπορείτε να πάρετε μπουκάλια νερού ή άλλων υγρών στο αεροπλάνο που έχετε αγοράσει αφού περάσετε από την περιοχή ασφαλείας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Έχετε τη δυνατότητα να παίρνετε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι μέσα από την ασφάλεια και στη συνέχεια να το γεμίζετε σε ένα σιντριβάνι πριν πάρετε το αεροπλάνο σας.

Τσάντες για φορητούς υπολογιστές

Η TSA επιτρέπει τώρα ορισμένες τσάντες και σακίδια laptop που είναι φιλικά στα σημεία ελέγχου , τα οποία έχουν ανεμπόδιστη θέα σε έναν υπολογιστή, οπότε οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να βγάζουν τον υπολογιστή τους από μια τσάντα μεταφοράς ενώ περνούν από ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου .

Για τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο της τσάντας υπολογιστών επιτρέπεται να επισκεφθείτε τη σελίδα Laptop Bags στην ιστοσελίδα της TSA.

Συμβουλή: Γενικά, δεν χρειάζεται να αφαιρείτε δισκία - όπως iPads, Kindles ή παρόμοιες συσκευές - όταν περνάτε από ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας. Αυτά τα gadgets μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια μέσα στις αποσκευές σας, εκτός και αν σας ζητηθεί να την αφαιρέσετε από έναν υπάλληλο της TSA.

Καθώς οι κανονισμοί συνεχίζουν να εξελίσσονται, είναι επίσης μια έξυπνη ιδέα να ελέγχετε τακτικά τη σελίδα TSA Information for Travellers για νέους ή ενημερωμένους κανόνες και κανονισμούς. Θα βρείτε επίσης πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπο της TSA για τη μεταφορά φαρμάκων σε δοχεία μεγαλύτερα από τρία ουγγιές.

Να είστε ενήμεροι για αυτούς τους πρόσθετους κανονισμούς

Ακολουθούν μερικές από τις υπόλοιπες προσθήκες και αλλαγές μετά την εφαρμογή των αρχικών οδηγιών ασφαλείας μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Ενημερώσεις κάτω από τη διοίκηση ατού

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ασφάλεια, έγιναν ορισμένες αλλαγές στους κανόνες και τους κανονισμούς που διέπουν τα σημεία ελέγχου της TSA. Για παράδειγμα, σε ορισμένους αερολιμένες οι επιβάτες υποχρεώνονται πλέον να βγάζουν από τις τσάντες μεταφοράς τους ταμπλέτες, ηλεκτρονικούς αναγνώστες, κονσόλες παιχνιδιών και άλλες μεγαλύτερες ηλεκτρονικές συσκευές.

Αυτό εξακολουθεί να μην είναι συνηθισμένη πρακτική παντού, αλλά να γνωρίζετε ότι οι κανόνες αλλάζουν. Ο κατάλογος των αερολιμένων που πραγματοποιούνται μπορεί να βρεθεί σε αυτό το σημείωμα της TSA.

Όπως πάντα, η TSA επανεξετάζει διαρκώς τις πρακτικές και τις διαδικασίες της για να βρει νέους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους να μας φέρει μέσα από τις μακριές γραμμές που έχουν γίνει κοινές σε πολλά αεροδρόμια. Για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορείτε και δεν μπορείτε να συνεχίσετε μαζί σας, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του οργανισμού.