Ποιος είναι ο ελάχιστος μισθός στην Αριζόνα;

Ο νέος νόμος αυξάνει τον ετήσιο μισθό έως το 2021

Εάν σκέφτεστε να μετακομίσετε στην Αριζόνα και να πάρετε μια εργασία ελάχιστου μισθού, η λήψη των γεγονότων μπροστά είναι σημαντική για την απόφασή σας.

Ενώ υπάρχει ο ομοσπονδιακός ελάχιστος μισθός (7,25 δολάρια το 2017), ορισμένα κράτη έχουν εγκρίνει νόμους που επιβάλλουν υψηλότερο ποσοστό. αν συμβαίνει αυτό, οι εργοδότες σε αυτό το κράτος πρέπει να πληρώσουν τον υψηλότερο κατώτατο μισθό. Αυτό συμβαίνει στην Αριζόνα από το 2017.

Τον Νοέμβριο του 2006 οι ψηφοφόροι ενέκριναν αύξηση του κατώτατου μισθού της Αριζόνα, η οποία θα αυξανόταν σταδιακά, κάθε χρόνο.

Εκείνη την εποχή ο ελάχιστος μισθός αυξήθηκε από 5,15 δολάρια ανά ώρα σε 6,75 δολάρια ανά ώρα. Αυτή η πρωτοβουλία ζήτησε επίσης αύξηση των εξόδων ζωής κατά τα επόμενα έτη την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους. Αυτό ονομάζεται ευρετηρίαση. Όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, μερικής απασχόλησης και έκτακτοι υπάλληλοι καλύπτονται από τον νόμο περί κατώτατου μισθού, αλλά δεν καλύπτονται οι ανεξάρτητοι εργολάβοι, αποκαλούμενοι μερικές φορές ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τον Νοέμβριο του 2016, οι ψηφοφόροι ενέκριναν ένα νέο ελάχιστο μέτρο μισθών που θα αυξήσει το ελάχιστο σε 12 δολάρια την ώρα μέχρι το έτος 2020. Σύμφωνα με τον νόμο στην Αριζόνα, η εξέλιξη από το σημερινό ελάχιστο μισθολόγιο στην Αριζόνα ως το 2020 είναι:

Συμβουλές και ελάχιστο μισθό

Το κράτος της Αριζόνα έχει υψηλότερο ελάχιστο ωριαίο μισθό ($ 7, από το 2017) από ό, τι απαιτείται ομοσπονδιακά ($ 2,13) ​​για τους εργαζομένους με άκρες.

Οι εργοδότες μπορούν να πληρώσουν έναν υπάλληλο που λαμβάνει συμβουλές με ωρομίσθιο που είναι $ 3 λιγότερο ανά ώρα από τον ελάχιστο μισθό της Arizona, εφόσον οι συμβουλές που κερδίζονται και διανέμονται στον υπάλληλο θα έφερναν το ποσοστό αυτό τουλάχιστον μέχρι τον ελάχιστο μισθό. Για παράδειγμα, αν ένας διακομιστής σε ένα εστιατόριο έχει ωριαίο μισθό 7 $ ανά ώρα, οι συμβουλές που κερδίζει ο εργαζόμενος πρέπει να φέρουν τα κέρδη μέχρι τουλάχιστον τον απαιτούμενο ελάχιστο μισθό της Αριζόνα για το συγκεκριμένο έτος.

Εάν οι συμβουλές δεν επαρκούν για να φθάσουν τα σωρευτικά κέρδη μέχρι τον κατώτατο μισθό, ο εργοδότης πρέπει να κάνει τη διαφορά στον εργαζόμενο.

Ποιος πρέπει να πληρώσει ελάχιστο μισθό

Όλοι οι εργοδότες στην πολιτεία της Αριζόνα, εκτός από το ίδιο το κράτος, την αμερικανική κυβέρνηση, και τις μικρές επιχειρήσεις, όπως ορίζονται από το νόμο, πρέπει να πληρώσουν τους μισθωτούς τουλάχιστον τον υποχρεωτικό ελάχιστο μισθό του κράτους. Μια μικρή επιχείρηση ορίζεται από τον νόμο της Αριζόνα ως "κάθε εταιρία, ιδιοκτησία, εταιρική σχέση, κοινοπραξία, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, εμπιστοσύνη ή ένωση που έχει λιγότερα από 500.000 δολάρια σε ακαθάριστα ετήσια έσοδα". Κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να συμφωνήσει να εργαστεί για λιγότερο από τον κατώτατο μισθό, είτε προφορικά είτε με γραπτή συμφωνία ή με σύμβαση. Εάν ο εργοδότης δεν απαλλάσσεται από τον κατώτατο νόμο για τους μισθούς, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνονται τουλάχιστον με τον νόμιμο ελάχιστο μισθό που ισχύει για το συγκεκριμένο έτος ή με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, όσον αφορά τους μισθωτούς.