Ολοκληρωμένος ταξιδιωτικός οδηγός της Ίμπιζα

Επισκεφθείτε την πρωτεύουσα του κόμματος της Ισπανίας;

Πράγματα που πραγματικά πρέπει να ξέρετε για το ταξίδι σας στην Ίμπιζα.

Καιρός στην Ίμπιζα

Η Ίμπιζα έχει εξαιρετικό καιρό, χάρη στην τέλεια τοποθεσία της στη Μεσόγειο θάλασσα. Όσον αφορά το γεωγραφικό πλάτος, είναι σύμφωνο με το Αλικάντε, τη νότια Ιταλία, την κεντρική Ελλάδα και την Τουρκία, οπότε ο ήλιος και ο ζεστός καιρός είναι σχεδόν εγγυημένοι για τις περισσότερες μέρες σας εκεί. Το άλλο πλεονέκτημα είναι ότι με την ύπαρξη νησιού ψύχεται περισσότερο από τη θάλασσα και την αύρα της θάλασσας.

Τούτου λεχθέντος, όταν επισκέφθηκα το νησί τον Ιούλιο του 2011, υπήρξαν στιγμές που το βρήκα πολύ ζεστό, καθώς και λίγες ώρες συννεφιασμένες, όπου σχεδόν έβαλα ένα σακάκι. Παρ 'όλα αυτά, θα πρέπει να είστε πολύ άτυχοι για να μην πάρετε ένα μαύρισμα όταν επισκέπτεστε το καλοκαίρι.

Καθώς η πτώση και ο χειμώνας κυλούν, ο καλός καιρός είναι πολύ λιγότερο εγγυημένος. Δεν θα πάρει τόσο κρύο όσο οι εσωτερικές περιοχές όπως η Μαδρίτη, αλλά ο καιρός για ηλιοθεραπεία είναι απίθανος. Αν ψάχνετε για χειμώνα ήλιο στην Ισπανία, θα πρέπει να επισκεφθείτε τα Κανάρια Νησιά, τα οποία είναι πολύ πιο νότια.

Δείτε περισσότερα για: Καιρός στην Ισπανία

Μεταφορά από το αεροδρόμιο της Ίμπιζα

Ταξίδι από το αεροδρόμιο της Ίμπιζα στο Σαν Αντόνιο. Πάρτε το λεωφορείο νούμερο 9 από το αεροδρόμιο που αναχωρεί κάθε 60 ή 90 λεπτά (καλοκαίρι / χειμώνα). Αλλά ελέγξτε όπου το ξενοδοχείο σας είναι το πρώτο - το λεωφορείο σταματά πολλές φορές στην πόλη, η οποία είναι απλωμένη σε έναν κόλπο.

Το λεωφορείο νούμερο 10 πηγαίνει στην πόλη Ίμπιζα (Eivissa). Ο αριθμός 24 πηγαίνει στο Santa Eularia και το Es Canar.

Δείτε επίσης: Ίμπιζα στο Σαν Αντόνιο

Πού πρέπει να μείνετε στην Ίμπιζα;

Οι κύριες επιλογές διαμονής σας είναι το San Antonio και η πόλη της Ίμπιζα. Μερικά σημεία που πρέπει να εξεταστούν:

Συγκρίνετε τιμές για:

Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν ότι υπάρχουν οι «παλιές» και οι «νεαρές» πλευρές της Ίμπιζα, με το Σαν Αντόνιο στη νεαρή πλευρά και την Ίμπιζα στην παλιά.

Οι νέοι, φοβούμενοι να παγιδευτούν με τους ηλικιωμένους, βαρύνουν προς το Σαν Αντόνιο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κατάλληλο. Οι «παλιές» και οι «νέοι» ετικέτες είναι σχετικές. Έχοντας πει ότι το Σαν Αντόνιο έχει κάτι περισσότερο από ένα «clubbers village» που αισθάνεται σε αυτό - αν συναντήσατε μερικούς δροσερούς ανθρώπους χθες το βράδυ σε μια λέσχη, είναι πιο πιθανό να είστε σε θέση να απολαύσετε μαζί τους την επόμενη μέρα αν είστε διαμονή στο Σαν Αντόνιο. Όπου μένετε - είτε πρόκειται για Ίμπιζα είτε για Σαν Αντόνιο, και αν είναι η κεντρική ή μακρινή περιοχή του Σαν Αντόνιο - δεν θα έπρεπε να έχει σημασία αν υποθέσετε ότι είστε εδώ για τον ίδιο λόγο που έρχονται στην Ίμπιζα - για παραλίες και / ή κλαμπ.

Το Santa Eularia είναι μια άλλη καλή επιλογή αν ψάχνετε για μια πιο ήσυχη πόλη που είναι καλά συνδεδεμένη με την πόλη της Ίμπιζα, αλλά δεν θα μείνω εδώ αν αυτό που ακολουθείτε είναι άγριες βραδιές. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχεία Santa Eularia (κράτηση απευθείας).

Πόσο ακριβό είναι η Ibiza;

Όλοι λένε ότι η Ibiza είναι ακριβή.

Τα ξενοδοχεία μπορεί να είναι λίγο περισσότερο από ό, τι στη Γρανάδα ή τη Μαδρίτη. Τα νυχτερινά κέντρα είναι σίγουρα αστρονομικά - 25 € έως 45 € για να μπουν μέσα, με τα περισσότερα συγκεντρωμένα στις υψηλότερες τιμές. Αλλά τα τρόφιμα και τα ποτά είναι δίκαια. Υπάρχει αφθονία μεγάλου αγγλικού πρωινού που προσφέρεται για 5 ευρώ, ενώ είχαμε ένα καλό μενού del dia για 10 ευρώ το οποίο θα ήταν αρκετά αποδεκτό οπουδήποτε στην Ισπανία. Οι μπύρες είναι τυποποιημένες τιμές, αν όχι φθηνότερες από ό, τι αλλού. Με πτήσεις μεταξύ των φθηνότερων στην Ευρώπη, εδώ δεν είναι ένα ακριβό μέρος για να επισκεφθείτε καθόλου.

Δείτε επίσης: Χρήματα στην Ισπανία

Γύρω από την Ίμπιζα

Τίποτα δεν χτυπά ένα αυτοκίνητο για να πάρει γύρω από Ibiza. Η Ίμπιζα απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα από το πιο πλατύ σημείο της, αλλά θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας μεταξύ των κύριων αστικοποιήσεων και των τοπικών παραλιών. Κοιτάξτε πόσο κοντά είναι!

Ibiza Αποστάσεις μεταξύ των πόλεων

Δείτε επίσης:

Παραλίες στην Ίμπιζα

Το κέντρο της πόλης Ίμπιζα κυριαρχείται από το λιμάνι, αλλά υπάρχουν παραλίες κοντά στο Figueretes και το Taranca.

Το Figueretes είναι πολύ μικρό, αλλά διαθέτει ένα εξαιρετικό εστιατόριο, το Mar y Cel (Paseo Maritim Figueretes, No. 16), το οποίο κάνει μια εξαιρετική, φρέσκια παέγια (με κρέας, χορτοφαγικές και θαλασσινές ποικιλίες) και μερικά καλά σερβίρονται κοκτέιλ. Ο μπάρμαν κοκτέιλ ενδιαφέρεται πολύ για τα ποτά του και θα αλλάξει τα συστατικά αν το ζητήσετε.

Σε κοντινή απόσταση, έχετε επίσης το Playa d'en Bossa, το οποίο στεγάζει το περίφημο μπαρ Barra Borra (λέσχη χορού ημέρας). Λίγο πιο έξω, με κατεύθυνση βορειοανατολικά κατά μήκος της ακτής, έχετε Cala Llonga, ακολουθούμενη από Santa Eularia (τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ίμπιζα και ένα δημοφιλές μέρος για να βασιστείτε).

Οι παραλίες του Σαν Αντόνιο Οι παραλίες διαφέρουν σε ποιότητα στο Σαν Αντόνιο από αποδεκτή άμμο έως βράχους.

Η κοντινότερη καλή παραλία στο San Antonio είναι το Cala Bassa, το οποίο είναι προσβάσιμο με λεωφορείο ή με πλοίο. Κρύσταλλα καθαρά νερά αλλά η παραλία είναι γεμάτη και μια υπερτιμημένη εταιρεία έχει μονοπώλιο στα μπαρ.

Αλλά οι καλύτερες παραλίες βρίσκονται στη Φόρενερα, μόλις μισή ώρα με το πλοίο!

Άλλες καλές παραλίες περιλαμβάνουν

Πώς να φτάσετε από Ίμπιζα προς Φορμεντέρα

Το Formentera είναι το μικρότερο νησί των Βαλεαρίδων Νήσων και απέχει μόλις 30 λεπτά από την Ίμπιζα. Τα οχηματαγωγά αναχωρούν από το λιμάνι της πόλης της Ίμπιζα. Υπάρχουν όμως και τοπικά οχηματαγωγά που θα σας μεταφέρουν από την Ίμπιζα. Μπορείτε να πάρετε τα κύρια δρομολόγια από το λιμάνι ( Balearia ή Trasmapi.com ), αλλά αυτά μπορεί να είναι αρκετά ακριβά (αν έχετε αυτοκίνητο, αυτή είναι η μόνη σας επιλογή).

Εναλλακτικά, το λεωφορείο Aqua θα σας μεταφέρει από την Ίμπιζα προς Figueretas και Playa d'en Bossa και στη συνέχεια από Figueretas και Playa d'en Bossa έως το Formentera. Αυτή η εταιρεία δεν θα σας μεταφέρει απευθείας από το λιμάνι.

Τα δρομολόγια πλοίων προς Φορμεντέρα φτάνουν στο Port de Savina. Η πιο διάσημη παραλία της Formentera είναι Illetes, λίγα χιλιόμετρα από το λιμάνι.

Η Ίμπιζα είναι ίσως το πιο γνωστό από τα πολλά νησιά της Ισπανίας, δημοφιλές για τις υπέροχες παραλίες της και την άγρια ​​νυχτερινή ζωή. Διαβάστε παρακάτω για μερικές ιδέες για το τι πρέπει να κάνετε στην Ίμπιζα.

Δείτε επίσης:

Ibiza Town Πράγματα που πρέπει να κάνετε

Η κύρια «πολιτιστική» δραστηριότητα στην Ίμπιζα είναι η νεκρόπολη Puig de Molins, η οποία αποτελεί χώρο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Τα μουσεία της πόλης Ίμπιζα

Εκκλησίες της πόλης Ίμπιζα

Μουσείο Τέχνης Ίμπιζα

Δείτε επίσης:

Νυχτερινά κέντρα Ibiza

Δεν πειράζει πού είναι τα νυχτερινά κέντρα της Ibiza. Στην πραγματικότητα, οι σύλλογοι και οι πωλητές εισιτηρίων είναι αρκετά απρόθυμοι να σας πουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, είτε μένετε στην πόλη Ίμπιζα είτε στο Σαν Αντόνιο, υπάρχουν τακτικά λεωφορεία μέσα από τη νύχτα για να σας μεταφέρουν προς και από τα κλαμπ - το λεωφορείο σας περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου σας, ενώ τα λεωφορεία πίσω είναι περίπου τρία ευρώ.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα ορισμένο πλεονέκτημα για να μπορέσετε να περπατήσετε στο σπίτι αντί να περιμένετε ένα λεωφορείο. Έτσι, εδώ βρίσκονται τα μεγάλα έξι κλαμπ:

Νυχτερινά κέντρα Ibiza στο Σαν Αντόνιο

Νυχτερινά κέντρα Ibiza στην πόλη της Ίμπιζα

Νυχτερινά κέντρα Ibiza San Rafael (στη μέση μεταξύ της πόλης Ίμπιζα και του Σαν Αντόνιο)

Οδηγός Σαν Αντόνιο

Μείναμε στο άκρο (το φθηνότερο τέλος) του Σαν Αντόνιο. Εκεί όπου ήμασταν εκεί υπήρχε ένα ευχάριστο και γρήγορο πορθμείο σε ολόκληρο το κεντρικό τμήμα του Σαν Αντόνιο. Και χρειάζεστε λίγο περισσότερο από μισή ώρα για να περπατήσετε. Και ούτως ή άλλως, υπήρχαν παραλίες και μπαρ ακριβώς εκεί που βρισκόμασταν, καθώς και σημεία παραλαβής για τα (δωρεάν) λεωφορεία στις μεγάλες λέσχες.

Το Playa Xinxo, σε αυτό το νοτιοδυτικό τμήμα του κόλπου, έχει ένα ωραίο reggae μπαρ που παίζει καλό reggae (δηλαδή όχι μόνο ο Bob Marley). Ήταν παράξενα άδειο το βράδυ - γεγονός που έγινε λιγότερο περίεργο όταν ανακαλύψαμε τις τιμές! Ωχ! Πάρτε μια μπύρα από τα κοντινά καταστήματα και καθίστε κοντά στο μπαρ που απολαμβάνει τη μουσική τους δωρεάν (wink, wink)

Υπάρχουν αρκετά πορθμεία στον κόλπο (όπου φθάνουν τα φθηνότερα ξενοδοχεία) και στην Playa Cala Bassa, την κοντινότερη παραλία με όμορφα καθαρά νερά.

Είχαμε ένα εξαιρετικό μενού 10 ευρώ σε ένα εστιατόριο που ονομάζεται Sa Prensa.

Εάν είστε πόλη, μακριά από το ξενοδοχείο σας, και θέλετε να χαλαρώσετε δίπλα στην πισίνα, ελέγξτε το μπαρ της πισίνας S'Hortet, κοντά στο σταθμό των λεωφορείων στο Hotel Llevant, C / Ramón Y Cajal, 5, 07820 Sant Antoni de Portmany Eivissa), Ισπανία