Την Αόστα και την Valle d'Aosta - Ιταλία

Φανταστείτε: Σκι, ρωμαϊκά ερείπια και Πρωτάθλημα Heifer Head-Butting

Η Aosta βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της Ιταλίας στο κέντρο της κοιλάδας του Aosta, που οριοθετείται από τη Ελβετία προς τα βόρεια και τη Γαλλία στα δυτικά. Η περιοχή Valle d'Aosta είναι η μικρότερη από τις 20 περιφέρειες της Ιταλίας. Το Aosta απέχει περίπου μία ώρα από το Τορίνο, 30 λεπτά από το αεροδρόμιο του Μιλάνου και του Μιλάνου και 1,5 ώρες από τη Γενεύη της Ελβετίας .

Να πάρει εκεί

Το A5 Autostrada συνδέει την Aosta με το Μιλάνο, το Τορίνο και το Courmayeur.

Υπάρχει διπλή καθημερινή υπηρεσία λεωφορείου από την Aosta στο αεροδρόμιο Caselle στο Τορίνο. Υπάρχει επίσης ένα λεωφορείο από το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου με όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Valle d'Aosta (κλήση +39 0165.77.32.40)

Σιδηροδρομικό σταθμό

Υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός στην Aosta - Stazione de Aosta. Είναι ένας εύκολος περίπατος από τα καταστήματα και το ιστορικό κέντρο από το σιδηροδρομικό σταθμό. Ακριβώς μπροστά από το σταθμό είναι η Piazza Innocent Manzetti, όπου θα βρείτε συνδέσεις με τις περισσότερες αστικές γραμμές λεωφορείων της Aosta.

Μια πολύ σύντομη ιστορία της Aosta

Η Aosta χρονολογείται περίπου από την τρίτη χιλιετία π.Χ., όταν ήταν ένας μεγαλιθικός οικισμός. Περίπου 25 π.Χ. έγινε ρωμαϊκή στρατιωτική αποικία που φιλοξενεί στρατεύματα του αυτοκράτορα Αυγούστου. Η στρατηγική του θέση το κατέστησε μαγνήτη για τους εισβολείς ορδούς - Burgundians, Ostrogothes και Franks μεταξύ τους. Το 1302 η Αόστα μετατράπηκε σε κοίλωμα του βασιλείου της Σαβοΐας. Το ιστορικό κέντρο της Aosta περιέχει μερικές αρκετά καλά διατηρημένες ρωμαϊκές κατασκευές.

Σκι κοντά στην Αόστα

Το Mont Blanc, το Monte Rosa, το Matterhorn, το Great Saint Bernard, το Gran Paradiso είναι οι γίγαντες του σκι κοντά στην Aosta, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα χιονοδρομικά κέντρα κοντά (δείτε το σύνδεσμο του χάρτη στο παρακάτω linkbox).

Το Ιστορικό Κέντρο

Η Aosta είναι γραμμένη σε πλέγμα χάρη στους Ρωμαίους που την κατοικούσαν.

Το περπάτημα στο ιστορικό κέντρο είναι εύκολο - δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα.

Που να μείνω

Το Hotel du Pont Romain Cecchin στην Aosta χτίστηκε σε ρωμαϊκή γέφυρα. Αν πάτε, ζητήστε να δείτε την καντίνα στο πρωινό, είναι στην πραγματικότητα μέρος της γέφυρας. Ήταν επίσης λογικές τιμές και πολύ καθαρό. Ο κ. Cecchin, ο οποίος θα δείτε όταν κάνετε check-in, ήταν Ιταλός πρωταθλητής πυγμαχίας στη δεκαετία του '50, και η τραπεζαρία έχει αποδείξεις στις φωτογραφίες.

Το Aosta έχει πολλά υπέροχα μέρη για σκι το χειμώνα, οπότε υπάρχουν πολλές διαθέσιμες διακοπές. Δείτε: Ενοικιάσεις εξοχικών διαμερισμάτων Valle d'Aosta (άμεση κράτηση).

Αόστα Φεστιβάλ

Bataille des Reines:

Τα περιφερειακά πρωταθλήματα κεφαλών των δαμαλίδων έχουν συνεχιστεί εδώ από τον 17ο αιώνα. Είναι μια τεράστια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Aosta την τρίτη Κυριακή τον Οκτώβριο στο Croix Noire Stadium. Οι ιδιοκτήτες της νικήτριας αγελάδας γελούν και παρουσιάζονται με βαρέλια κρασιού.

Φεστιβάλ - Fiera de Sant'Orso:

Μια μεγάλη έκθεση τεχνών της Aosta με μουσική, θεατρικές παραστάσεις και χορούς που πραγματοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου από το έτος 1000.

Aosta Αξιοθέατα

Η Αόστα είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη που οι τουρίστες δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει. Περνούσαμε για λίγο, χωρίς να βρούμε το ιστορικό κέντρο, βρίσκοντας αργότερα ότι πραγματικά πρέπει να βγείτε από το αυτοκίνητο για να το βρείτε.

Μόλις φτάσετε στο εσωτερικό της, η Aosta κάνει μια συναρπαστική βόλτα όπου θα βρείτε μια τεράστια κεντρική πλατεία, πολλά στοιχεία των Ρωμαίων που συνενώνονται με τα πιο σύγχρονα (μεσαιωνικά) κτίρια και πολλές καφετέριες για να στεγνώσουν τη δίψα ή την πείνα σας.

Ρωμαϊκά κατάλοιπα της Aosta - Στιγμιότυπα

ο Arco d'Augusta τιμά τον Αύγουστο, ο οποίος έδωσε το όνομά του στην Αυγούστα Πρετόρια, το αρχικό όνομα των πόλεων.

Το Ρωμαϊκό Θέατρο ανακαινίστηκε από το 2003, ενώ το Ρωμαϊκό Φόρουμ, κάτω από το επίπεδο του εδάφους, είναι επισκέψιμο.

Το Tour Fromage (Πύργος Τυριών) βρίσκεται δίπλα στο Αμφιθέατρο και φιλοξενεί εκθέματα τέχνης. Άλλα ρωμαϊκά ερείπια είναι διάσπαρτα για την Aosta όπως είναι στη Ρώμη.

Η κύρια πλατεία της Aosta φιλοξενεί μία από τις κορυφαίες ιστορικές καφετέριες της Ιταλίας, την Caffe Nazionale (κλειστή Δευτέρα), που λειτουργεί από το 1886. Πριν από πολύ καιρό υπήρχε εκκλησία σε αυτό το site και υπάρχει στην πραγματικότητα ένα παρεκκλήσι μέσα, χτισμένο ως ιδιωτικό ιερό για οι δούκες της Αόστα.

Aosta in Pictures

Δείτε την γκαλερί εικόνων Aosta για φωτογραφίες της Aosta.