Ο καιρός στη Στοκχόλμη

Τι να περιμένετε από τον καιρό στην πρωτεύουσα της Σουηδίας

Ο καιρός στη Στοκχόλμη έχει αρκετές πλευρές σε αυτό. Ευτυχώς, η Στοκχόλμη βρίσκεται στην προστατευόμενη νοτιοανατολική ακτή της Σουηδίας, όπου η Βαλτική Θάλασσα συναντά τη λίμνη Mälaren. Ως εκ τούτου, η Στοκχόλμη προστατεύεται από το χειρότερο από τις αρκτικές καιρικές συνθήκες από τα βουνά της Νορβηγίας , οπότε ο καιρός είναι πιο ευχάριστος από ό, τι οι αλλοδαποί φαντάζονται.

Καλοκαίρι

Το Summers στη Στοκχόλμη είναι αρκετά ηλιόλουστο με τέλειες καιρικές συνθήκες για περιηγήσεις στα αξιοθέατα και υπαίθριες δραστηριότητες.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία τον Ιούλιο είναι ευχάριστη στους 20 βαθμούς Κελσίου στο νότο, αλλά μπορεί να φτάσει στα καυτά ύψη των 30 βαθμών.

Μια τυπική νύχτα το καλοκαίρι θα δαπανηθεί σε εξωτερικούς χώρους ανακατεύοντας στον ήλιο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Στοκχόλμη, μπορείτε να περιμένετε το φως της ημέρας να διαρκεί περισσότερο από 18 ώρες, σε αντίθεση με μια ζοφερή έξι ώρες στην καρδιά του χειμώνα.

Η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε τη Στοκχόλμη είναι αδιαμφισβήτητα το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ήπιος και ζεστός και οι ντόπιοι βγαίνουν στους δρόμους. Πηγαίνοντας για μια βουτιά στη μέση της πόλης είναι μια ιδιαίτερη απόλαυση, μαζί με ταξίδια νησί hopping. Περιττό να τονίσουμε ότι η εποχή του χρόνου θα καθορίσει πώς θα ζήσετε τη Σουηδία και την πρωτεύουσα.

Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι καλύτερο

Πολλοί ντόπιοι θα υποστηρίξουν ότι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε είναι κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης άνοιξης και των αρχών του φθινοπώρου, όταν ο καιρός στη Σουηδία είναι ήπιος, το ελαφρύ μαλακό, και οι τουρίστες είναι λίγοι και πολύ μακριά. Μπορείτε να περιμένετε μέσες θερμοκρασίες από 14 έως 15 μοίρες και περίπου 9 ώρες ηλιακού φωτός.

Χειμώνας

Ο σκληρός σκανδιναβικός χειμώνας θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεστε. Οι χειμώνες στο νότο είναι πιο ήπιοι και πολύ πιο ανεκτικοί. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από -5 έως 1 μοίρες, αλλά είναι γνωστό ότι πέφτουν κάτω από -15. Η χαμηλότερη θερμοκρασία για τη Σουηδία έχει καταγραφεί πριν από 100 χρόνια, όταν οι θερμοκρασίες έφτασαν στο μυαλό τους -31 μοιρών.

Ωστόσο, δεν έχει πέσει κάτω από -25 βαθμούς από τότε. Οι χιονοπτώσεις συμβαίνουν συνήθως τον Δεκέμβριο, και ο βορράς θα αντιμετωπίσει μερικούς σοβαρούς χιονισμένους χειμώνες με βάθη γύρω στα 40 εκατοστά. Ο μακρινός νότος, από την άλλη πλευρά, μπορεί μόνο να περιμένει βροχή.

Τα χειμερινά ταξίδια είναι κάπως περιορισμένα σε ορισμένες περιοχές, και οι μικρότερες πόλεις μπαίνουν σε μια κατάσταση που μοιάζει με αδρανοποίηση. Ωστόσο, μην χτυπήσετε το χειμώνα στη Στοκχόλμη. Σίγουρα έχει μια ορισμένη γοητεία σε αυτό, καθώς η πόλη μετατρέπεται σε μια γραφική πόλη παραμυθιού. Πηγαίνετε στο πατινάζ στις παγωμένες λίμνες και τις πλωτές οδούς και, βέλτιστα από όλα, δοκιμάστε τη φαντασία των Χριστουγέννων που είναι τόσο μοναδική στη Σκανδιναβία.

Θυμηθείτε ότι οι Σουηδοί απολαμβάνουν τις καλές διακοπές και ολόκληρη η πόλη μπορεί να κλείσει για μερικές ημέρες για τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι, γι 'αυτό κρατήστε αυτό κατά νου όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας. Όσον αφορά τα είδη ένδυσης, τα ελαφρά έως μεσαίου μεγέθους είδη θα είναι ωραία για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά για όσους ταξιδεύουν από χώρες πιο κοντά στον ισημερινό. Θα πρότεινα κάποια σωστά βαρέων βαρών σακάκια και παλτά για το χειμώνα. Συσκευασία ένα αδιάβροχο είναι επίσης καλά συμβουλές, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που ταξιδεύετε.

Βροχή και χιόνι

Η βροχόπτωση στη Στοκχόλμη δεν είναι τίποτα να ενθουσιαστεί, με μέσο όρο περίπου 61 εκατοστά ετησίως.

Οι μέγιστες βροχοπτώσεις εμφανίζονται στα τέλη του καλοκαιριού και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο μπορεί να είναι ιδιαίτερα υγρές

Αν και για να αντισταθμίσει την κακή εμφάνιση των κατάλληλων καταιγίδων, η Σουηδία συνολικά διαθέτει μια πολύ σημαντική χιονόπτωση, και στις βορειότερες περιοχές, το χιόνι καλύπτει το έδαφος σε μια παχιά κουβέρτα για έως και 6 μήνες. Όμως η θέση της Στοκχόλμης είναι η ιδανική, προσφέροντας κυριολεκτικά τις καλύτερες όλων των εποχών.

Βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, ο ήλιος μόλις δύει το καλοκαίρι και η νύχτα φαίνεται ατελείωτη το χειμώνα. Ο ήλιος των μεσάνυχτων και οι πολικές νύχτες αποτελούν μέρος των φυσικών φαινομένων της Σκανδιναβίας.