Παλιό φράγμα αποστολής στο Σαν Ντιέγκο: Ιστορία, πληροφορίες επίσκεψης και πολλά άλλα

Η πηγή νερού του Σαν Ντιέγκο απομακρύνεται από το περιφερειακό πάρκο αποδημίας

Εάν πήγατε στο σχολείο στο Σαν Ντιέγκο ενώ στην τέταρτη τάξη, πιθανώς να μελετήσατε την αλυσίδα των αποστολών της Καλιφόρνιας και ειδικότερα την αποστολή San Diego de Alcala. Η αποστολή είναι η γενέτειρα της Καλιφόρνιας και των ισπανικών ριζών της, και είναι η σύνδεση με το παρελθόν. Υπάρχει όμως ένα κρυφό τμήμα της αποστολής που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση της αποκατάστασης της αποστολής: το Παλαιό Φράγμα της Αποστολής.

Η ίδρυση του παλαιού φράγματος αποστολής

Η αποστολή ιδρύθηκε το 1769 από τον πατέρα Junipero Serra και ο αρχικός του οικισμός ήταν στην τοποθεσία που σήμερα είναι γνωστός ως Presidio Park, ακριβώς πάνω από την Παλιά Πόλη . Αλλά πέντε χρόνια αργότερα, η αποστολή μεταφέρθηκε στην σημερινή της τοποθεσία στην Mission Valley, εν μέρει για να έχει καλύτερη πρόσβαση σε αξιόπιστο νερό (ο ποταμός του Σαν Ντιέγκο ήταν στην πραγματικότητα ένας καλός ποταμός τότε).

Οι φράγκοι διερεύνησαν μια τοποθεσία περίπου έξι μίλια προς τα πάνω ως ένα ιδανικό σημείο για να φτιάξουν ένα φράγμα και μια λεκάνη, αλλά η κατασκευή δεν ξεκίνησε μέχρι το 1809. Το ινδικό εργατικό δυναμικό από τον πληθυσμό της αποστολής χρησιμοποιήθηκε για να χτίσει το φράγμα και το ρέμα και ήταν ένα από τα πιο φιλόδοξη στην αλυσίδα αποστολής της Καλιφόρνιας.

Κτίριο Παλαιό φράγμα αποστολής

Το φράγμα χτίστηκε κατά μήκος του κεφαλιού του φαραγγιού της Αποστολής, και το πλάτος 244 ποδιών, 13-πόδι παχύ, 13-πόδι ευρύ φράγμα κατασκευάστηκε από πέτρα και τσιμέντο σε εκτεθειμένο υπόβαθρο, δημιουργώντας μια μόνιμη δεξαμενή πίσω από αυτό.

Το νερό απελευθερώθηκε από τις πύλες και τις υπερχειλιστικές εκβολές σε ένα μήκος έξι μιλίων βαρύτητας τροφοδοτούμενο πλακιδίων με πλακάκια, κάτω από το φαράγγι και την κοιλάδα της αποστολής, καταλήγοντας σε μια λεκάνη καθίζησης κοντά στην αποστολή. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε από το 1815 και τα πετρώματα είχαν το νερό που χρειάζονταν.

Η χρησιμότητα του φράγματος στην αποστολή δεν θα διαρκέσει πολύ καιρό: οι αποστολές αποκομίστηκαν το 1833 και το 1867 το φράγμα ήταν χαλασμένο και κυρίως σε ερείπια.

Τα ερείπια του φράγματος εξακολουθούν να είναι στη θέση τους, αλλά το σύστημα αιολικής ενέργειας έχει περάσει πολύ καιρό.

Επισκεφτείτε το παλιό φράγμα αποστολής

Σήμερα, μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε το Παλαιό Φράγμα της Αποστολής ως τμήμα του Περιφερειακού Πάρκου Αποστολών. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ακόμα μια λίμνη νερού που συγκρατείται από την ιστορική δομή.

Το Old Dam Dam είναι ένα εθνικό ιστορικό ορόσημο και ένα σημείο εκκίνησης για πεζοπορίες στο Oak Canyon, την περιοχή East Fortuna Mountain ή κατά μήκος του Trail Junipero Serra Trail και του ποταμού San Diego. Αυτή είναι μια εξαιρετική περιοχή για την παρακολούθηση πουλιών και απλά χαλάρωση. Η πορεία προς τον ποταμό του Σαν Ντιέγκο είναι προσβάσιμη από αναπηρικά καροτσάκια.

Μπορείτε να επισκεφθείτε από τις 8:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. από τις 1 Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου και από τις 8:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ. από τις 1 Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου. Η είσοδος στο παλιό φράγμα αποστολής βρίσκεται στο μονοπάτι Junipero Serra Trail στο Σαν Ντιέγκο.