Πληροφορίες για τη Jaipur: Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού να πάτε

Ο βασικός σας οδηγός για την επίσκεψη στην "ροζ πόλη" της Jaipur

Το Jaipur αναφέρεται με αγάπη ως Ροζ Πόλη λόγω των ροζ τειχών και των κτιρίων της παλιάς πόλης. Η πόλη, η οποία περιβάλλεται από τραχιά λόφους και πολιορκημένους τοίχους, είναι γεμάτη από συναρπαστική βασιλική κληρονομιά και υπέροχα διατηρημένα κτήρια. Ταξιδέψτε στο Τζαϊπούρ για να πάρετε μια αίσθηση για το πώς η μοναρχία κάποτε ζούσε σε όλη τη δόξα της. Σχεδιάστε το ταξίδι σας με τις πληροφορίες σχετικά με το Jaipur σε αυτόν τον οδηγό.

Ιστορία

Το Jaipur χτίστηκε από τον Sawai Jai Singh II, έναν βασιλιά του Rajput που κυβέρνησε από το 1699 έως το 1744. Το 1727 αποφάσισε ότι ήταν απαραίτητο να μετακινηθεί από το Amber Fort σε μια θέση που πρόσφερε περισσότερο χώρο και καλύτερες εγκαταστάσεις και άρχισε να κατασκευάζει την πόλη. Το Jaipur είναι στην πραγματικότητα η πρώτη προγραμματισμένη πόλη της Ινδίας και ο βασιλιάς έβαλε μεγάλη προσπάθεια στο σχεδιασμό του. Η παλιά πόλη εκτεινόταν σε σχήμα ορθογωνίου εννέα τετραγώνων. Τα κρατικά κτίρια και τα παλάτια κατέλαβαν δύο από αυτά τα τετράγωνα, ενώ τα υπόλοιπα επτά διατέθηκαν στο κοινό. Όσο για το γιατί η πόλη ήταν ζωγραφισμένη με ροζ χρώμα - επρόκειτο να καλωσορίσει τον Πρίγκιπα της Ουαλίας όταν επισκέφτηκε το 1853!

Τοποθεσία

Το Jaipur είναι η πρωτεύουσα της έρημης πολιτείας της Ινδίας στο Ρατζαστάν. Βρίσκεται περίπου 260 χιλιόμετρα (160 μίλια) νοτιοδυτικά του Δελχί . Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 4 ώρες. Το Jaipur είναι επίσης περίπου 4 ώρες από το Agra.

Να πάρει εκεί

Το Jaipur είναι καλά συνδεδεμένο με την υπόλοιπη Ινδία. Διαθέτει εσωτερικό αεροδρόμιο με συχνές πτήσεις προς και από το Δελχί, καθώς και άλλες μεγάλες πόλεις.

Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες "σούπερ γρήγορης" ινδικών σιδηροδρόμων λειτουργούν κατά μήκος της διαδρομής και είναι δυνατόν να φτάσετε στο Τζαϊπούρ από το Δελχί σε περίπου πέντε ώρες. Το λεωφορείο είναι επίσης μια άλλη επιλογή και θα βρείτε υπηρεσίες προς και από πολλούς προορισμούς. Μια χρήσιμη ιστοσελίδα για τον έλεγχο των δρομολογίων λεωφορείων είναι η Rajasthan State Road Transport Corporation one.

Ζώνη ώρας

UTC (συντονισμένη παγκόσμια ώρα) +5,5 ώρες. Το Jaipur δεν έχει χρόνο θερινής ώρας.

Πληθυσμός

Υπάρχουν περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στο Τζαϊπούρ.

Κλίμα και Καιρός

Το Jaipur έχει ένα πολύ ζεστό και ξηρό κλίμα ερήμου. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου (104 βαθμούς Φαρενάιτ), αλλά μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν αυτό. Η βροχή των μουσώνων λαμβάνεται, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας εξακολουθούν να παραμένουν πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου (86 βαθμούς Φαρενάιτ). Η πιο ευχάριστη στιγμή για να επισκεφθείτε το Jaipur είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Οι χειμερινές θερμοκρασίες είναι κατά μέσο όρο 25 βαθμοί Κελσίου (77 βαθμοί Φαρενάιτ). Οι νύχτες μπορεί να είναι πολύ ψυχρές, ωστόσο, με θερμοκρασίες που πέφτουν στους 5 βαθμούς Κελσίου (41 βαθμούς Φαρενάιτ) τον Ιανουάριο.

Μεταφορά και άφιξη

Υπάρχει ένας προπληρωμένος μετρητής ταξί στο αεροδρόμιο του Τζαϊπούρ και προπληρωμένος μετρητής αυτοκινήτων rickshaw στο σιδηροδρομικό σταθμό. Εναλλακτικά, το Viator προσφέρει βολικές ιδιωτικές μεταφορές αεροδρομίου, από 12,50 δολάρια, οι οποίες μπορούν εύκολα να κλείσουν στο διαδίκτυο.

Αυτόματη rickshaws και ποδήλατο rickshaws είναι ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος για να καλύψει τις μικρές αποστάσεις γύρω Jaipur. Για τις μεγαλύτερες αποστάσεις και τα αξιοθέατα όλη την ημέρα, οι περισσότεροι προτιμούν να προσλάβουν ιδιωτικό ταξί.

Μια αξιόπιστη και εξατομικευμένη εταιρεία είναι η Sana Transport. Συνιστάται επίσης η V Care Tours.

Τι να κάνω

Το Jaipur αποτελεί μέρος του δημοφιλούς τουριστικού κυκλώματος Golden Triangle της Ινδίας και προσελκύει τους επισκέπτες με τα εκπληκτικά απομεινάρια μιας περασμένης εποχής. Τα αρχαία παλάτια και τα οχυρά είναι τα κορυφαία 10 αξιοθέατα του Τζαϊπούρ . Τα περισσότερα από αυτά έχουν εκπληκτική θέα και περίτεχνη αρχιτεκτονική. Οι ελέφαντες σαφάρι και βόλτες με αερόστατο προσφέρονται για τους περιπετειώδεις επισκέπτες. Τα ψώνια είναι φανταστικά στο Τζαϊπούρ. Μην χάσετε αυτά τα 8 κορυφαία μέρη για να πάτε για ψώνια στη Jaipur. Μπορείτε επίσης να πάτε σε μια περιήγηση με τα πόδια στην Παλιά Πόλη του Jaipur . Αν βρίσκεστε στο Τζαϊπούρ στα τέλη Ιανουαρίου, μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε το ετήσιο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Τζαϊπούρ.

Που να μείνω

Η διαμονή στο Τζαϊπούρ είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Η πόλη έχει μερικά απίστευτα αυθεντικά παλάτια που έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία , προσφέροντας στους επισκέπτες μια πολύ βασιλική εμπειρία!

Εάν ο προϋπολογισμός σας δεν εκτείνεται τόσο μακριά, δοκιμάστε ένα από αυτά τα 12 Top Hostels, ξενώνες και φτηνά ξενοδοχεία στο Jaipur . Από τις καλύτερες περιοχές, το Bani Park είναι ήσυχο και κοντά στην Παλιά Πόλη.

Πλευρικές εκδρομές

Η περιοχή Shekhawati του Rajasthan απέχει μόνο τρεις ώρες με το αυτοκίνητο από το Jaipur και αναφέρεται συχνά ως η μεγαλύτερη γκαλερί υπαίθριας τέχνης στον κόσμο. Είναι διάσημο για τα παλιά του αρχοντικά, με τοίχους διακοσμημένους με περίτεχνα ζωγραφισμένες τοιχογραφίες. Οι περισσότεροι άνθρωποι παραβλέπουν την επίσκεψη σε αυτήν την περιοχή υπέρ των πιο δημοφιλών θέσεων στο Ρατζαστάν, το οποίο είναι ντροπή. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι είναι ευχάριστα απαλλαγμένο από τουρίστες.

Πληροφορίες για την υγεία και την ασφάλεια

Το Jaipur είναι ένας πολύ επισκέπτης τουριστικός προορισμός και όπου υπάρχουν τουρίστες, υπάρχουν απάτες. Έχετε εγγυηθεί ότι έχετε προσεγγιστεί πολλές φορές. Ωστόσο, η πιο συνηθισμένη απάτη που όλοι οι επισκέπτες πρέπει να γνωρίζουν είναι η απάτη πολύτιμων λίθων . Έρχεται σε διάφορες μορφές, αλλά το σημαντικό πράγμα που θυμάται είναι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγοράσετε πολύτιμους λίθους από κάποιον που σας πλησιάζει για να το κάνει ή να συνάψει μια επιχειρηματική συμφωνία, ανεξάρτητα από το πόσο νομίζετε ότι μπορεί να είναι υπέρ σας για να το πράξει .

Οι απάτες που αφορούν τους οδηγούς auto rickshaw είναι επίσης κοινές στο Jaipur. Αν φτάσετε με το τρένο, να είστε έτοιμοι να περιβάλλεται από αυτούς, όλοι προσπαθούν να σας μεταφέρουν σε ένα ξενοδοχείο της επιλογής τους όπου θα πάρουν μια προμήθεια. Μπορείτε να αποφύγετε αυτό πηγαίνοντας στον προπληρωμένο μετρητή αυτοκινήτων rickshaw στο σταθμό. Σπάνια οι οδηγοί auto rickshaw πηγαίνουν δίπλα στο μετρητή στο Jaipur, οπότε είναι έτοιμοι να παλέψουν σκληρά για μια καλή τιμή.

Η σταθερή θερινή θερμότητα είναι πολύ αποστειρωμένη, γι 'αυτό είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα για να αποφύγετε την αφυδάτωση εάν επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των πιο καυτών μηνών. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό και αποφύγετε να παραμείνετε στον άμεσο ήλιο για πολύ καιρό.

Όπως πάντα στην Ινδία, είναι σημαντικό να μην πίνετε το νερό στο Τζαϊπούρ. Αντ 'αυτού, αγοράστε άμεσα διαθέσιμο και φθηνό εμφιαλωμένο νερό για να είστε υγιείς. Επιπλέον, καλό είναι να επισκεφθείτε το γιατρό σας ή την ταξιδιωτική κλινική πολύ πριν από την ημερομηνία αναχώρησής σας για να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε όλες τις απαραίτητες ανοσοποιήσεις και φάρμακα , ειδικά σε σχέση με ασθένειες όπως η ελονοσία και η ηπατίτιδα.