Τι πρέπει να ξέρετε για τα αεροπορικά αεροπορικά αεροπορικά εισιτήρια στην Ινδία

Το αερόστατο με ζεστό αέρα είναι μια σχετικά νέα δραστηριότητα περιπέτειας στην Ινδία, αλλά αυτή που αναπτύσσεται ταχύτατα σε δημοτικότητα. Είναι ένας συναρπαστικός τρόπος να βιώσετε την Ινδία και να πάρετε μια διαφορετική προοπτική της χώρας.

Φανταστείτε να έχετε μια ήρεμη και γαλήνια θέα στο μαγευτικό τοπίο της Ινδίας από ένα ήσυχο μέρος ψηλά πάνω από τα πλήθη. Ο αερισμός με ζεστό αέρα δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο μπορεί να φανταστείτε. Αισθάνεται πραγματικά σαν να είσαι τόσο ελαφρύς όσο ένα φτερό καθώς πλέεις στον ουρανό.

Είναι μια εμπειρία μιας ζωής! Και, το κάνει στην Ινδία καθιστά ακόμα πιο συναρπαστικό και αξέχαστο.

Πού μπορείτε να πάτε με μπαλόνια;

Η έρημη πολιτεία του Ρατζαστάν είναι το πιο δημοφιλές μέρος για αερόστατο ζεστού αέρα στην Ινδία. Οι πτήσεις λειτουργούν από την πόλη ροζ τζαϊπούρ , την ιερή πόλη Πουσκάρ, την πόλη ψαμμίτη της Τζαϊσαλμέρ, τη μπλε πόλη του Τζοδπούρ, το ρομαντικό Ουδατπούρ και το εθνικό πάρκο Ραντάμπορ . Δείτε τα άγρια ​​ζώα στο Ranthambore από την ασφάλεια ενός αερόστατου με ζεστό αέρα ή δείτε τη θέα του Pushkar Camel! Το ετήσιο Φεστιβάλ Pushkar International Balloon πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Camel. Άλλα φεστιβάλ στο Ρατζαστάν, όπου υπάρχουν αερόστατα με ζεστό αέρα, είναι το Φεστιβάλ Ερήμου Jaisalmer και η Έκθεση Nagaur. Ένα ετήσιο φεστιβάλ Taj Balloon πραγματοποιείται επίσης στο Agra τον Νοέμβριο.

Αλλού στην Ινδία, υπάρχουν αεροπορικές πτήσεις με αερόστατο στη Lonavala στη Μαχαράστρα, στο Hampi στην Karnataka και στη Neemrana κοντά στο Δελχί .

Οι αγώνες με μπαλόνια με ζεστό αέρα έχουν επίσης αρχίσει να λειτουργούν στη Γκόα και είναι σε μεγάλη ζήτηση. Πτήσεις ξεκινούν από Chandor στη νότια Goa.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, υπάρχουν μπαλόνια ζεστού αέρα κοντά στο Manali στη βόρεια πολιτεία της Ινδίας Himachal Pradesh . Ωστόσο, τα μπαλόνια παραμένουν δεμένα στο έδαφος.

Αξιόπιστες εταιρείες που προσφέρουν μπαλόνια

Το αερόστατο θερμού αέρα στην Ινδία ρυθμίζεται αυστηρά από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας. Ως αποτέλεσμα, μόνο μερικές εταιρείες κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να λάβουν άδεια λειτουργίας σε όλη την Ινδία.

Η κορυφαία εταιρεία που παρέχει αεροπορικές πτήσεις με αερόστατο στην Ινδία είναι το Sky Waltz. Οι πτήσεις της εταιρείας εκτελούνται από εξειδικευμένους και έμπειρους διεθνείς πιλότους από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Το Tiger Balloon Safaris είναι επίσης αξιόπιστο και προσφέρει αερόστατο με ζεστό αέρα στο Rajasthan, Hampi και Goa (έχουν ξεχωριστή ιστοσελίδα για τις επιχειρήσεις του Goa).

Το Wanderlust Travels διοργανώνει πακέτα πτήσεων 2 νυκτερινών / 3 ημερών με μπαλόνια.

Πόσο κοστίζει ένα κόστος πτήσης με μπαλόνι;

Δυστυχώς, το μπαλόνι ζεστού αέρα δεν είναι φθηνό! Αναμείνετε να πληρώσετε 11.000-13.000 ρουπίες ανά ενήλικο ανά πτήση. Τα παιδιά είναι περίπου το ήμισυ αυτής της τιμής. Οι πτήσεις συνήθως διαρκούν μία ώρα.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για την υψηλή τιμή. Πρώτον, είναι πραγματικά ακριβό να αγοράσετε ένα μπαλόνι ζεστού αέρα. Υπάρχει επίσης ένα όριο για το χρονικό διάστημα που μπορεί να πετάει ένα μπαλόνι πριν να αντικατασταθεί - συνήθως 400-600 ώρες, ανάλογα με το πόσο καλά διατηρείται το μπαλόνι και το φορτίο επιβατών του. Τα μπαλόνια θερμού αέρα απαιτούν προπάνιο για τους καυστήρες τους για να θερμαίνουν τον αέρα.

Αυτό συνεισφέρει το 10-20% των λειτουργικών δαπανών. Άλλα έξοδα περιλαμβάνουν τη συνεχή εκπαίδευση πιλότων, το πλήρωμα και τον εξοπλισμό για τη μεταφορά του μπαλονιού. Όλα αυτά προστίθενται σε ένα σημαντικό ποσό. Δεδομένου ότι ο αριθμός των επιβατών ανά πτήση είναι περιορισμένος, καθώς και ο αριθμός των πτήσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μια ημέρα, η τιμή ανά άτομο πρέπει να είναι υψηλή για να καταστεί μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Πότε είναι ο Καλύτερος Χρόνος;

Οι πτήσεις με μπαλόνια λειτουργούν ως επί το πλείστον από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ ο καιρός είναι ξηρός και δεν είναι πολύ ζεστός. Εάν υπάρχει αρκετή ζήτηση, η σεζόν μπορεί να παραταθεί έως τον Ιούνιο. Στη Goa, τρέχει από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο.

Οι πτήσεις αναχωρούν νωρίς το πρωί καθώς ο ήλιος ανατέλλει και επίσης το βράδυ πριν το ηλιοβασίλεμα. Θα πρέπει να προγραμματίσετε να αφαιρέσετε περίπου 4 ώρες για την πτήση σας, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών προς και από το ξενοδοχείο σας.

Η εταιρία μπαλονιών θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας και θα σας μεταφέρει από εκεί που θα αναχωρήσει η πτήση.

Ποια ρούχα πρέπει να φορεθούν;

Το αερόστατο με ζεστό αέρα είναι μια δραστηριότητα περιπέτειας, οπότε φορέστε ανθεκτικά υποδήματα. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου που πηγαίνετε, ένα σακάκι μπορεί επίσης να είναι απαραίτητο καθώς μπορεί να πάρει ψυχρό νωρίς το πρωί. Ένα καπάκι και γυαλιά ηλίου μπορεί να έρθουν σε πρακτικό επίσης.